Logo DMX Noord

Vrijdag 19 januari eindigt de gereserveerde periode!
De laatste week van de periode waarin de rijnummers gereserveerd zijn is ingegaan. Vanaf zaterdag 20 januari zijn de rijnummers vrij beschikbaar voor alle coureurs, dus wil je niet achter het net vissen, wacht dan niet te lang.
Wanneer je nog gebruik wilt maken van de voorkeursregeling, zorg dan dat je aanmelding uiterlijk 19 januari 2024 binnen is. Compleet ingevuld en met een Basis Sportlicentie Motocross 2024, want anders loop je de kans dat de aanmelding wordt afgewezen en kan er iemand anders met je nummer van door gaan!

Alle coureurs die zich hebben aangemeld, maar nog niet gecontroleerd hebben dat hun aanmelding is geaccepteerd, worden aangeraden dat op korte termijn te doen. Je kunt dit controleren door op de deelnemerslijst op de website te kijken.
 • Staat je naam op de lijst zonder iets er achter, dan is alles goed gegaan.
 • Is je naam verdwenen, dan zal je een nieuwe poging moeten doen. Advies: zorg dat je nu alles goed doet!
 • Heren coureurs, heb je meer dan 24 uur geleden aangemeld, en er staat nog steeds "In aanvraag" achter je naam dan is er iets aan de hand. Je hebt een mail gehad over wat je moet doen. Heb je deze niet gezien, je moet een correcte en geldige Basis Sport Licentie 2024 uploaden of zelf per mail contact op nemen.

Eenmalig met een andere klasse meedoen niet meer mogelijk
Tot en met seizoen 2023 was het mogelijk om eenmalig in een andere klasse mee te doen of in meerdere klassen ingeschreven te staan. Hier werd vooral gebruik van gemaakt wanneer een klasse thuis moest blijven. De stuurgroep (lees: deelnemende clubs) heeft besloten om dit met ingang van seizoen 2024 niet meer toe te staan.
Natuurlijk blijft het wel mogelijk om tijdens het seizoen over te stappen naar een andere klasse.

DMX Noord kalender 2024
De DMX Noord 2024 kalender is bekend. Voorgaande jaren lieten we elke wedstrijd 1 klasse thuis, dit jaar is er voor gekozen om elke wedstrijd 2 starts thuis te laten. Dat kan dus slechts 1 maar ook meerdere klassen zijn.

Reglements wijzigingen 2024
Voor DMX seizoen 2024 zijn een aantal wijzigingen doorgevoerd. De wijzigen staan vermeld op in het DMX Noord reglement. Het is aan te raden dit reglement goed door te lezen maar de belangrijkste wijzigingen staan hieronder vermeld:
 • Het inschrijfgeld in 2024 bedraagt 25 euro.
 • De Dames klasse verdwijnt, vanaf 2024 heten zij "MX Ladies".
 • De 50cc rijdt niet meer bij clubwedstrijden maar gewoon op de regulier DMX wedstrijddagen.
 • De 50cc en 65c kleine wielen komen gezamenlijk aan de start, evenals de 65cc grote wielen en 85cc kleine wielen. Vanzelfsprekend worden zij wel afzonderlijk geklasseerd.
 • De regels rondom de rijnummers op de motor zijn in het reglement nog duidelijker gemaakt en aangevuld.
 • De eerste startrij moet eerst volledig gevuld worden, voor er coureurs op de tweede startrij plaats mogen nemen.
 • Er wordt een rijderscommissie ingesteld die gevraagd en ongevraagd de wedstrijdleider advies mag geven. Deze rijderscommissie heeft geen beslissingsbevoegdheid.

 • Het is nu echt 2024!
  Oud en nieuw ligt al een paar dagen achter ons en het is nu echt 2024. Toch zijn er nog steeds coureurs die met een basis sport licentie van 2023 aan proberen te melden. Rond de jaarwisseling zijn we coulant geweest, want we begrijpen de verwarring maar vanaf nu worden alle aanmeldingen zonder een basis sport licentie 2024 verwijderd. Je ontvangt hier geen email of ander berichtje over!

  Verwijdering van je aanmelding betekent ook dat eventueel een ander er met jouw voorkeursrijnummer van door kan gaan.