Logo DMX Noord

Denk aan je basis sport licentie!
Houdt er rekening mee dat het aanvragen van je basis sport licentie wel even kan duren. En vergeet je de vragen in te vullen dan ontvang je de licentie niet en mogelijk ook geen reminder. Wanneer je de basis sport licentie te laat hebt aangevraagd loop je het risico dat je niet tijdig in kunt schrijven!

Inschrijving DMX Noord seizoen 2018
Let op: lees het onderstaande aandachtig en geheel door!

De inschrijving voor het seizoen 2018 is geopend voor coureurs die aan onderstaande voorwaarden voldoen:
1. Je stond in 2017 ingeschreven voor de DMX Noord competitie
2. Je schrijft in voor een klasse waarvoor je ook in 2017 stond ingeschreven.
3. Je wilt in 2018 met hetzelfde rijnummer rijden als in 2017.

Voor alle andere coureurs, dus zij die niet aan bovenstaande voorwaarden voldoen, start de inschrijving op 15 januari 2018.

MX1-3
Een uitzondering geldt voor coureurs die in 2017 in de MX1-3 klasse reden en in 2018 in de 250cc klasse van start willen gaan. Voor hen is het toegestaan en raadzaam om toch alvast het aanmeldingsformulier (inclusief kopie Basis Sport Licentie 2018 of Offroad Licentie 2018!) op te sturen. Wanneer in 2017 in de MX2 Viertakt niemand met jou rijnummer reed wordt dit rijnummer gelijk aan je toegewezen. Wanneer in 2017 wel iemand in de MX2 Viertakt met jou rijnummer reed maar deze persoon schrijft niet tijdig in dan wordt dit rijnummer op 15 januari aan jou toegewezen. In alle andere gevallen zul je, na 15 januari, helaas een ander rijnummer uit moet zoeken, vanzelfsprekend hoef je dan niet een nieuw formulier in te sturen.

Klik hier om het aanmeldingsformulier digitaal in te vullen. Wil je het formulier liever downloaden en met de hand invullen, klik dan hier.
Digitaal invullen: Vul het formulier volledig in en print het. Wil je het formulier ingevuld bewaren is het raadzaam om het eerst op te slaan en vervolgens met Acrobat Reader in te vullen!
Met de hand invullen: Print het formulier en vul het volledig in.
Stuur het formulier samen met een, leesbare, kopie van de Basis Sport Licentie 2018 of Offroad Licentie 2018 op. Let op: het adres is gewijzigd: L. Akkermans, De Buorren 82, 8408 HN Lippenhuizen. Verkeerd adres => Geen inschrijving.

Let op: Het is nog niet helemaal zeker of het reglement er in 2018 exact zo uit zal zien als in 2017 het geval was. Hier is nog niet over vergaderd dus voor het zelfde geld blijft alles zoals het was maar daarvoor zijn nu nog geen garanties te geven.
Coureurs van buiten het district die aan de competitie mee willen doen, doen er verstandig aan om te wachten met lid worden van een club in Noord (tenzij je daar gewoon wilt trainen natuurlijk) tot dat het reglement bekend is!

Het is belangrijk dat je een kopie van je Basis Sport Licentie 2018 of Offroad Licentie 2018 mee stuurt! Zonder kopie: Geen inschrijving.
•Het is alleen mogelijk om de aanmeldingsformulieren per post op te sturen (persoonlijk bezorgen mag natuurlijk ook). Het adres staat onder aan het inschrijfformulier. Let op: dit adres is gewijzigd! Verkeerd adres => Geen inschrijving.
•Inschrijven per email is niet mogelijk, doe je dit toch dan wordt de inschrijving zonder terugmelding niet in behandeling genomen.
•We nemen geen aanmeldingsformulieren zonder handtekening, die niet goed leesbaar zijn of onvolledig ingevuld zijn, in behandeling. Je zult dan een nieuw formulier, dat wel aan de eisen voldoet, op moeten sturen. Ook hierover ontvang je geen bericht.
•Het is slechts mogelijk om vooraf in één klasse in te schrijven en niet in meerdere klassen. Je zult dus nu een keuze moeten maken in welke klasse je gaat rijden. Weet je dat nog niet dan zul je moeten wachten met inschrijven of nu een voorlopige keuze moeten maken. Natuurlijk is het gedurende het seizoen wel mogelijk om van klasse te veranderen.

Let op: leesbaar invullen en je handtekening en kopie Basis Sportlicentie 2018 of Offroad Licentie 2018 niet vergeten!
Het is niet noodzakelijk om naast de kopie van je Basis Sport Licentie of Offroad Licentie ook nog een kopie van een ander id-bewijs mee te sturen!
Je bent pas verzekert van je rijnummer als het op de deelnemerslijst op de website staat. Controleer dit dus want er kan altijd iets mis gaan. Omdat het verwerken van de aanmeldingen wel een paar dagen kan duren hoef je je niet gelijk de volgende dag te melden, maar wordt de lijst wel geupdate (kun je zien aan de datum bovenaan) en kom jij er niet op voor terwijl je wel het formulier en een kopie van je Basis Sport licentie of Offroad Licentie hebt opgestuurd neem dan contact op via de e-mail.

Aanmeldingen die niet aan bovenstaande regels voldoen worden niet in behandeling genomen. Ook na 15 januari 2018 niet. Hierover ontvang je geen bericht!
Laatst gewijzigd op: 2017-12-08 18:26:40 door: gerrit

Pre-season Party
Zoals bekend zagen we ons genoodzaakt om de end of season party, gepland op 21 oktober, te verplaatsen naar een nader te bepalen datum. Deze datum is nu bekend, 3 februari is het party time. Logischerwijs is het geen after season party meer maar is het een pre-season party geworden. Ook een mooi teken dat we de toekomst met vertrouwen tegemoet zien.

De entourage is hetzelfde en ook de activiteiten zullen in grote lijnen gelijk zijn zoals eerder gepland. Dus de locatie is De Postwagen aan de Hoofdstraat in Tolbert, we zullen aandacht besteden aan de kampioenshuldiging van DMX Noord seizoen 2017, we gaan een feestje bouwen, terugkijken op het motorcross seizoen 2017, vooruitkijken naar seizoen 2018 en vooral plezier hebben. Daarnaast hebben we MX Pop-up shops en niet te vergeten DJ Fireking. Alle motorcrossliefhebbers zijn uitgenodigd!

De entree is gratis maar de consumpties zijn voor eigen rekening.

Ook de nominatie acties via Facebook zullen binnenkort weer worden opgestart. Zorg dus dat je op de hoogte blijft!

Voor campers is er overnachtingsmogelijkheid. Hierbij moet er wel rekening mee gehouden worden dat er een vergoeding wordt gevraagd en dat vooraf opgeven via lummie@dmxnoord.nl meer dan wenselijk is. Je krijgt hiervoor niet alleen een prachtige plek maar ook stroom en toegang tot de sanitaire faciliteiten.Wijziging klassenindeling DMX 2018
Op landelijk DMX niveau is besloten om de lijn van de KNMV te volgen wat betreft de klassenindeling. De namen MX1, MX2 en MX3 verdwijnen en we gaan de klassen weer net als vroeger aanduiden met de cilinderinhoud. Voor DMX Noord is de enige uitzondering de Masters-klasse, die blijft gewoon Masters heten. Kan ook niet anders wat in deze klasse wordt met verschillende cilinderinhouden gereden.

De klassenindeling voor 2018 wordt dus:
50cc   vanaf 5 jaar
Tweetakten t/m 50cc
   
65cc kleine wielen   vanaf 6 jaar
Tweetakten t/m 65cc   
   
65cc grote wielen   vanaf 7 jaar
Tweetakten t/m 65cc   
   
85cc kleine wielen   vanaf 10 jaar
Tweetakten t/m 85cc   
   
85cc grote wielen   vanaf 11 jaar
Tweetakten t/m 85cc   
   
125cc   vanaf 13 jaar
Tweetakten t/m 125cc
   
250cc   vanaf 15 jaar
Tweetakten en viertakten met een cilinderinhoud t/m 250cc
   
500cc   vanaf 16 jaar
Tweetakten en viertakten met een cilinderinhoud t/m 500cc
   
Masters   vanaf 38 jaar
Laatst gewijzigd op: 2017-12-06 21:07:43 door: gerrit

Update: Sylvan Canrinus
Beste/lieve allemaal,

Zoals de meesten van jullie weten heb ik tijdens een motocross wedstrijd in Axel een hoge dwarslaesie opgelopen, wat betekend dat ik vanaf net onder mijn tepels verlamd ben (Ik kan dus niets meer voelen of bewegen maar wel mijn handen en armen). Nog steeds heb ik het idee dat ik over een paar weken weer vrolijk rond loop maar dat gaat hem helaas niet/nooit meer worden. Dit is natuurlijk enorm klote! (Zachtjes uitgedrukt).

Verder sta ik er erg positief in en ga ik er natuurlijk het beste van maken! Ik ben nog maar net 19 jaar en heb nog een heel leven voor me! In een hoekje zitten kan altijd nog, want stel je voor dat er nog iets van gevoel terug komt... wie weet.

Ik wil iedereen echt enorm bedanken voor alle lieve berichten, kaarten, ballonnen, bezoekjes enz. die ik heb mogen ontvangen! Het was echt niet normaal veel! Mede dankzij jullie sta ik er zo positief in en heb ik heel veel kracht gekregen waardoor ik de psychiater iedere keer weer weg stuur.

Vandaag start mijn revalidatie in Haren vlakbij Groningen. Hoelang ik hier zal blijven tot ik weer naar huis kan is nog niet bekend, misschien 2 maand maar kan ook een half jaar duren... Bezoek mag nog zeker langs komen maar laat het dan wel even weten.

Ik ga jullie zeker op de hoogte houden!

Sylvan

Adres:
Revalidatie centrum Beatrixoord
Dilgtweg 5
9751 ND Haren
Afdeling: B0
Kamernummer 16

Update: Sylvan Canrinus
Vandaag heeft Sylvan het positieve nieuws gekregen dat hij maandag 30 oktober het UMCG kan verruilen voor Beatrixoord in Haren en kan starten met de revalidatie.

Update: Sylvan Canrinus
Zondag 22 oktober zijn we even bij Sylvan op bezoek geweest. Sylvan mag steeds langer uit bed en is zelfs al even buiten geweest om een frisse neus te halen. Hoewel Sylvan prima verzorgd wordt in het UMC Groningen kijkt hij uit naar het moment waarop er een plekje vrij komt in Beatrixoord in Haren. Want dan kan hij beginnen met zijn revalidatie.

Sylvan's kamer is bezaaid met kaarten en presentjes die uit het hele land hun weg vinden naar het UMCG. Deze zijn samen met de vele bezoekjes een steuntje in de rug voor Sylvan en zijn familie.

Update: Sylvan Canrinus
Sylvan is bevrijd van de meeste toeters en bellen. Dit is positief nieuws want dit betekent dat hij, zodra er plaats is, naar het revalidatiecentrum kan. De keus is gevallen op Beatrixoord in Haren gezien hun specialisatie in dwarslaesies. Sylvan voelt af en toe wel wat tintelingen in zijn benen maar dat doet niks af van het feit dat hij verlamd is. In het revalidatiecentrum gaat Sylvan keihard trainen om zoveel mogelijk dingen weer zelfstandig uit te kunnen voeren. Dit traject duurt zeker een aantal maanden, er valt nog niks te zeggen over de preciese duur van de revalidatie.

De vele steunbetuigingen via de digitale media maar ook de eerste kaarten die binnen beginnen te komen en bezoekjes van vrienden doen Sylvan en z'n familie goed!

End of Season Party gecancelled!
Zoals iedereen weet is onze DMX Noord familie getroffen door een ernstig ongeval tijdens de landelijke DMX finale in Axel. Als direct gevolg hiervan zijn de meesten van ons op dit moment niet in een feeststemming. Daarom hebben we besloten dat de End of Season party, inclusief de huldiging, die geplanned stond op 21 oktober niet doorgaat maar verplaatst wordt naar een nader te bepalen datum. Details hierover zullen zodra er meer duidelijk is worden gepubliceerd op de DMX Noord website en Facebook.

Update: Sylvan Canrinus
Sylvan is weer terug in Nederland. Vandaag, 11 oktober, is Sylvan verhuist van het Universitair Ziekenhuis in Gendt naar het Universitair Medisch Centrum Groningen. Omdat Sylvan uit een buitenlands ziekenhuis komt ligt hij eerst in quarantaine.

Bij dezen een oproep aan iedereen die Sylvan wil steunen in deze moeilijke tijd, om hem een kaartje te sturen. Het adres is: UMC Groningen, Sylvan Canrinus, afdeling J2 / kamer 3, Postbus 11120, 9700 CC Groningen.

Noordelijke coureurs presteren prima op landelijke DMX finale.
Over de landelijke finale lag, zoals iedereen weet, een inktzwarte schaduw. Maar toch mogen we niet vergeten dat er ook Noordelijke coureurs heel goed gescoord hebben. Veertien coureurs bij de top 5 van hun klasse, waarvan drie kampioenen en drie vice-kampioenen.

65cc kleine wielen   
Tweede plaats   Senna van der Veen
   
65cc grote wielen   
Derde plaats   Tom Sahetapy
Vierde plaats   Niek Wehkamp
   
85cc kleine wielen   
Derde plaats   Guus Freriksen
Vijfde plaats   Gijs Oud Ammerveld
   
85cc grote wielen   
Kampioen   Xander Vossebeld
   
MX2 Tweetakt   
Kampioen   Ezra Veldman
Tweede plaats   Patrick van Pelt
   
MX2 Viertakt   
Tweede plaats   Tim van Houten
Vijfde plaats   Rick Zomer
   
MX1-3   
Vierde plaats   Jos Setz
Vijfde plaats   Jorie Seubers
   
Veteranen   
Kampioen   Wouter Bron
Derde plaats   Gerard Muus


Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd met hun prestaties.

Update: Sylvan Canrinus
Sylvan verblijft nog steeds in het ziekenhuis in Gendt. Op dit moment is nog niet bekend wanneer hij naar Nederland komt. Woensdagmorgen wordt hierover waarschijnlijk meer bekend.

Update: Sylvan Canrinus
Gisteravond zijn tijdens een vier uur durende operatie de wervels van Sylvan gestabiliseerd. Ondanks dat de operatie in principe is geslaagd is de diagnose helaas dwarslaesie, kans op herstel nihil.

Ongeval Sylvan Canrinus overschaduwt landelijke DMX finale
Tijdens de training van de MX2 Tweetakt bij de landelijke DMX finale in Axel is Sylvan Canrinus hard ten val gekomen. Na de valpartij is Sylvan naar het Universitair Ziekenhuis in Gendt gebracht waar hij zaterdagavond is geopereerd. De uitslag van de operatie is nog niet bekend maar wel is duidelijk dat Sylvan zeer ernstig geblesseerd is. Eén van z'n rugwervels is dusdanig ernstig beschadigd dat hij geen gevoel meer in z'n benen heeft. De kans dat dit nog terug komt wordt helaas heel erg klein geacht.

Extra deelnemers landelijke finale in Axel op 7 oktober!
In alle klassen, behalve de MX2 Tweetakt, zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar. Dus wil je nog deelnemen aan deze landelijke finale, de afsluiting van het DMX wedstrijdseizoen, en de strijd aangaan met de toppers uit de andere districten, neem dan per e-mail contact op via E-mail.
Het aantal plaatsen is niet onbeperkt, dus opgave betekent niet automatisch dat je mee kunt doen, maar dat hoor je binnen een dag na opgave.

Landelijke DMX finale Axel 7 oktober 2017
De deelnemerslijst, aanvullend reglement en tijdschema van de landelijke DMX finale op 7 oktober in Axel staan nu op de website. Te vinden in het menu onder "Landelijke finale".
Op de deelnemerslijst is ook te bekijken onder welk rijnummer de coureurs in Axel aan de start moeten komen.

Als je je in Emmen of telefonisch hebt opgegeven en je staat nog niet op de deelnemerslijst, kijk dan eerst even in je spam box, vindt je hier ook niets neem dan even contact op.
Laatst gewijzigd op: 2017-10-03 19:19:00 door: gerrit

DMX Emmen: Einde seizoen 2017
De laatste wedstrijd in het kampioenschap van de DMX Noord competitie seizoen 2017 was zaterdag 30 september in Emmen. Helaas eindigde de wedstrijd nogal in een deceptie. Vooraf aan de wedstrijd was er behoorlijk veel regen gevallen maar de baan kon het goed hebben. In de trainingen lag hij er dan ook perfect bij. Echter toen het tijdens de eerste manches begon te regenen werd de baan gaandeweg slechter. Na ampel overleg werd besloten toch nog een poging te wagen voor de tweede manches. Zowel de wedstrijdleiding als de medische dienst en ook zakenkundige coureurs maakten de inschatting dat het nog verantwoord zou zijn. De ouders van de 65cc coureurs namen unaniem het besluit om hun jeugd niet meer te laten rijden, wat hun goed recht is. Er was enige tijd over heen gegaan voor de 85cc in de baan kon en het bleef regenen. Daarom werd besloten om hen eerst een sighting lap te laten rijden en dan de situatie nogmaals te beoordelen. Na de sighting lap waren de coureurs verdeeld over het feit of ze nog konden c.q. wilden rijden. Het voortschrijdend inzicht, van zowel de baandeskundigen, medische staf en wedstrijdleiding gaf echter de doorslag om de complete tweede manches af te gelasten.

De stand is bijgewerkt en om direct naar de uitslagen van Emmen te gaan klik je hier.

Vanzelfsprekend zijn ook de kampioenen bekend:
50cc   Joey ten Berge
65cc kleine wielen   Ryan Smit
65cc grote wielen   Niek Wehkamp
85cc kleine wielen   Guus Freriksen
85cc grote wielen   Tom Höfte
MX2 Tweetakt   Patrick van Pelt
MX2 Viertakt   Ayrton van Meerveld
MX1-3   Bart Conen
Masters   Erik van Klinken


Natuurlijk is het seizoen nog niet helemaal ten einde, de landelijke DMX finale is op 7 oktober. En op 21 oktober is de end of season party, waar niet alleen de prijswinnaars welkom zijn, maar alle motorcrossliefhebbers.

DMX Emmen
Zaterdag 30 september Emmen, de laatste wedstrijd van dit DMX seizoen (uitgezonderd de landelijke finale voor de hoogst geklasseerden).

Inschrijven
De inschrijving start voor alle klassen om 7:30u.
Om 8:00u sluit de inschrijving voor de 65cc en 85cc.
Om 8:30u sluit de inschrijving voor alle andere klassen.

Voor alle klassen geldt, kom op tijd anders kun je niet meedoen!

De training en wedstrijd volgorde zal zijn:
65cc, 85cc, MX2 Viertakt, MX1-3, MX2 Tweetakt & Masters.

Na afloop wordt een voorproefje genomen op de end of season party met een feestje in de kantine met live muziek. En het is zaterdag, dus de meesten hoeven niet vroeg thuis te zijn.
Laatst gewijzigd op: 2017-09-29 18:49:09 door: gerrit

Landelijke DMX finale Axel 7 oktober 2017
Aan de coureurs die op basis van de huidige tussenstand van de DMX Noord competitie recht hebben op een startplaats bij de landelijke DMX finale op 7 oktober 2017 in Axel het volgende verzoek: Als je nog niet doorgegeven hebt of je naar de finale wilt geef dit dan zo snel mogelijk door, liefst per email.
Per district mogen in principe 8 coureurs worden afgevaardigd, tenzij er extra plekken beschikbaar komen.

Voor de coureurs die op basis van de huidige tussenstand naar de finale mogen en ook willen zijn hier een paar belangrijke zaken:
1) Graag naar de wedstrijd van Emmen zaterdag a.s. een envelop meenemen met daarin €20 en op de envelop je naam, klasse en rijnummer in de DMX competitie.
2) Als we het niet uiterlijk zaterdag morgen bij de inschrijving weten of je naar de finale wilt vervalt mogelijk je toewijzing van een finale plaats.
3) Bij de finale rijdt je met een ander rijnummer; De hoogst geklasseerde die naar de finale gaat rijdt met rijnummer 41, de volgende met rijnummer 42 etc. Let op: doordat er coureurs tussenuit kunnen vallen kun je niet zelf je rijnummer bepalen maar wordt dit aan je opgegeven.
4) Voor een aantal coureurs kan het zo zijn dat ze door de uitslag van Emmen zaterdag a.s. zover in de tussenstand terugvallen dat het recht op deelname aan de finale vervalt.
5) Mocht je recht op een finale plaats vervallen dan krijg je vanzelfsprekend je inschrijfgeld terug.
Laatst gewijzigd op: 2017-09-28 23:25:58 door: gerrit

Mylaps uitslagen Makkinga online
De uitslagen van de DMX Noord wedstrijd op Makkinga op 24 september 2017 zijn nu geupload naar Mylaps Speedhive.

Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier.

End of Season Party
Zaterdag 21 oktober vind de end of season party plaats in De Postwagen aan de Hoofdstraat in Tolbert. Het belangrijkste aan deze avond is een feestje bouwen, terugkijken op het motorcross seizoen 2017, vast vooruitkijken naar seizoen 2018 en vooral plezier hebben. Alle motorcrossliefhebbers zijn uitgenodigd! Tijdens de end of season party wordt natuurlijk ook aandacht besteed aan de kampioenshuldiging van DMX Noord maar daarnaast hebben we MX Pop-up shops en niet te vergeten DJ Fireking.

De entree is gratis maar de consumpties zijn voor eigen rekening.

Voor campers is er overnachtingsmogelijkheid. Hierbij moet er wel rekening mee gehouden worden dat er een vergoeding wordt gevraagd en dat vooraf opgeven via lummie@dmxnoord.nl meer dan wenselijk is. Je krijgt hiervoor niet alleen een prachtige plek maar ook stroom en toegang tot de sanitaire faciliteiten.

DMX Makkinga
Zondag 24 september is alweer de op één na laatste DMX Noord wedstrijd van seizoen 2017 en wel op het circuit van de MSV de Prikkedam.

In de nacht van zaterdag 23 september op zondag 24 september kan er gekampeerd worden in het rennerskwartier.

Open
Het hek gaat open voor het aanrijden van deelnemers om 07:00 uur.
De parkeerplaats voor publiek gaat open om 07:30 uur. Gratis parkeren

Rennerskwartier/parkeren
Volg de aanwijzingen van de parkeerwachters op.
Auto's van begeleiders kunnen niet in het rennerskwartier parkeren, maar moeten naar de publieksparkeerplaats. Zij kunnen daar gratis parkeren.

Inschrijven
De inschrijving start voor alle klassen om 7:30u.
Om 8:00u sluit de inschrijving voor de 65cc en 85cc.
Om 8:30u sluit de inschrijving voor alle andere klassen.

Voor alle klassen geldt, kom op tijd anders kun je niet meedoen!

De training en wedstrijd volgorde zal zijn:
65cc, 85cc, Masters, MX2 Viertakt, MX1-3 & MX2 Tweetakt.
Laatst gewijzigd op: 2017-09-20 07:37:35 door: gerrit

DMX Veendam afgelast!
Ondanks de heroïsche inspanningen die de vrijwilligers van de MC Veendam hebben verricht om het circuit in berijdbare staat te krijgen moeten we helaas berichten dat de DMX wedstrijd morgen, 17 september, niet doorgaat. De regen die vanaf zaterdag morgen is gevallen en nog wordt verwacht maken het onmogelijk om een mooie, sportieve maar vooral veilige wedstrijd plaats te laten vinden. Zie de website van MC Veendam.
Laatst gewijzigd op: 2017-09-16 17:07:16 door: gerrit

DMX Veendam
Met het oog op de toestand van baan (ligt er redelijk goed bij) en de weersverwachting wordt zaterdag rond 12 uur beslist of de wedstrijd van zondag a.s. op het circuit van Veendam doorgaat.

DMX 50cc Westerbork afgelast
Door de vele regen van afgelopen dagen en de verwachte regen van de komende dagen hebben heeft de MSV Motordrenthe besloten de DMX 50cc wedstrijd van komende zaterdag 16-09-2017 nu reeds te annuleren.

DMX Veendam
Zondag 17 september staat de DMX wedstrijd in Veendam op het programma.
Overnachten van zaterdag op zondag brengt geen kosten met zich mee, het rennerskwartier is vanaf 18.00 uur geopend. De kantine van MC Veendam is niet geopend, maar zij zullen zorg dragen voor toiletmogelijkheden voor de nacht. Zondagmorgen om 06.30 uur is de kantine weer geopend en kan gebruik gemaakt worden van de douches en toiletten.

De inschrijving voor de 65cc en 85cc is van 7:30 tot 8:00 uur.
Voor alle andere klassen is de inschrijving van 7:30 tot 8:30. Stipt 8:30 sluit de inschrijving voor de MX2 (zowel tweetakt als viertakt), MX1-3 en Masters.

Voor alle klassen geldt, kom op tijd anders kun je niet meedoen!

De training en wedstrijd volgorde zal zijn:
65cc, 85cc, Masters, MX2 Viertakt, MX1-3 & MX2 Tweetakt.

Tussenstand na Marum online
De tussenstand is bijgewerkt, de uitslagen van de DMX wedstrijd in Marum op 3 september 2017 zijn toegevoegd.

Mylaps uitslagen Marum online
De uitslagen van de DMX Noord wedstrijd op Marum op 3 september 2017 zijn nu geupload naar Mylaps Speedhive.

Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier.

DMX Marum
Zondag 3 september staat de DMX wedstrijd in Marum, circuit Trimunt, op het programma.
Er kan overnacht worden, zaterdag kunt u vanaf 17.00 uur het terrein op. Geen stroom aanwezig.

Op dit moment heeft de club nog een aantal vlaggenisten nodig. Certificaat is niet verplicht.
Wil je de club (en daarmee de gehele organisatie én de coureurs) helpen, bel of mail naar Gerard Strikwerda voor aanmelding (g.strikwerda@live.nl / 06-55194556).

De inschrijving voor de 65cc en 85cc is van 7:30 tot 8:00 uur.
Voor alle andere klassen is de inschrijving van 7:30 tot 8:30. Stipt 8:30 sluit de inschrijving voor de MX2 (zowel tweetakt als viertakt), MX1-3 en Masters.
Voor alle klassen geldt, kom op tijd anders loop je de kans dat je niet mee kunt doen!

De trainings en wedstrijd volgorde zal zijn:
65cc, 85cc, MX2 Tweetakt, Masters, MX2 Viertakt & MX1-3

Tussenstand na Vledderveen online
De tussenstand is bijgewerkt, de uitslagen van de DMX wedstrijd in Vledderveen op 27 augustus 2017 zijn toegevoegd.

Mylaps uitslagen Vledderveen online
De uitslagen van de DMX Noord wedstrijd op Vledderveen op 27 augustus 2017 zijn nu geupload naar Mylaps Speedhive.

Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier.

maar een end of season party!
Na jaren op hetzelfde stramien voortgeborduurd te hebben vonden we het tijd voor iets anders.
Geen traditionele huldiging maar een end of season party. Een feest voor alle motorcrossliefhebbers, met natuurlijk ook de nodige aandacht voor de competitie winnaars.

De end of season party zal plaats vinden op 21 oktober. Nadere info volgt.

Breaking news: Dit jaar geen traditionele kampioenshuldiging!

DMX Delfzijl
De DMX op Delfzijl op 23 juli was een dag om snel te vergeten. Van te voren leek de regen aardig aan Delfzijl voorbij te gaan dus de vooruitzichten waren redelijk. Tot het circuit in de nacht van zaterdag op zondag de nodige buien te verwerken kreeg. Maar de vrijwilligers van de MC Delfcross lieten het er niet bij zitten. Ze kregen het voor elkaar dat de baan begaanbaar was en gedurende de trainingen steeds beter werd. De jeugd in de 65cc en 85cc had het soms wel een beetje zwaar maar de meesten gingen zonder problemen rond. Tijdens de eerste manche van de MX2 Viertakt was het circuit zelfs in optimum conditie. Helaas kwam er in de pauze een donderbui waarbij het hoosde zodat het circuit in een modderpoel veranderde. Hierdoor moest de rest van de wedstrijden afgelast worden.

De uitslagen van eerste manche van de 65cc, 85cc en MX2 Viertakt zijn verwerkt in de tussenstand.
Voor de Speedhive uitslagen klikt u hier.
Laatst gewijzigd op: 2017-08-26 17:21:40 door: gerrit

Tussenstand DMX 50cc na Vledderveen geupdated
De uitslagen van de DMX 50cc wedstrijd op Vledderveen op 19 juli 2017 zijn verwerkt in de tussenstand.
Laatst gewijzigd op: 2017-08-26 17:20:02 door: gerrit

DMX Delfzijl
Zondag 23 juli is de tweede DMX wedstrijd in Delfzijl.
Er kan overnacht worden!! Zaterdag kunt u vanaf 16.00 uur het terrein op.
Zaterdagavond is de kantine geopend.

De inschrijving voor de 65cc en 85cc is van 7:30 tot 8:00 uur.
Voor alle andere klassen is de inschrijving van 7:30 tot 8:30. Stipt 8:30 sluit de inschrijving voor de MX2 (zowel tweetakt als viertakt), MX1-3 en Masters.
Voor alle klassen geldt, kom op tijd anders kun je niet meedoen!

De volgorde zal zijn:
65cc, 85cc, MX2 Viertakt, MX1-3, MX2 Tweetakt & Masters
Laatst gewijzigd op: 2017-08-26 17:19:14 door: gerrit

Filmpje DMX Joure
Reitse Put maakte dit vette filmpje van de DMX wedstrijd afgelopen weekend bij MC Flying Boetoe. Super gave shots van de rijders en het circuit de Polderbosk.
Laatst gewijzigd op: 2017-08-26 17:17:42 door: gerrit

Mylaps uitslagen Joure online
De uitslagen van de DMX Noord wedstrijd op Joure op 8 juli 2017 zijn nu geupload naar Mylaps Speedhive.

Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier.
Laatst gewijzigd op: 2017-08-26 17:13:12 door: gerrit

DMX Joure
Zaterdag 8 juli is de DMX wedstrijd in Joure.
Er kan niet overnacht worden!! Zaterdag kunt u vanaf 7:30 uur het terrein op.

De inschrijving voor de 65cc en 85cc is van 8:00 tot 8:30 uur.
Voor alle andere klassen is de inschrijving van 8:00 tot 9:00. Stipt 9:00 sluit de inschrijving voor de MX2 (zowel tweetakt als viertakt), MX1-3 en Masters.
Voor alle klassen geldt, kom op tijd anders kun je niet meedoen!

De volgorde in Joure zal zijn:
65cc, 85cc, Masters, MX2 Viertakt, MX1-3 & MX2 Tweetakt.
Laatst gewijzigd op: 2017-08-26 17:11:29 door: gerrit

Uitslag en tussenstand DMX 50cc Delfzijl
De uitslagen van de DMX 50cc wedstrijd op Delfzijl op 21 juni 2017 zijn verwerkt in de tussenstand.
Voor de Speedhive uitslagen klikt u hier.
Laatst gewijzigd op: 2017-08-26 17:10:12 door: gerrit

Tussenstand na Vledderveen online
De uitslagen van de DMX Noord wedstrijd op Vledderveen op 18 juni 2017 zijn verwerkt in de tussenstand.
Voor de Speedhive uitslagen klikt u hier.
Laatst gewijzigd op: 2017-08-26 17:08:20 door: gerrit

Mylaps uitslagen Vledderveen online
De uitslagen van de DMX wedstrijd in Vledderveen op 18 juni 2017 zijn nu ge-upload. Om direct naar de uitslagen te gaan klik hier
Laatst gewijzigd op: 2017-08-26 17:06:12 door: gerrit

Tussenstand DMX 50cc na Marum geupdate
Zondag 11 juni was er al weer een DMX 50cc, nu op het circuit van Marum. De tussenstand is nu bijgewerkt met de uitslagen van deze wedstrijd.
Laatst gewijzigd op: 2017-08-26 17:02:19 door: gerrit

Zondag 18 juni DMX Vledderveen
Hek open vanaf 7 uur.
Inschrijving voor de jeugd (65cc & 85cc) van 7:30 tot 8:00.
Inschrijving voor alle overige klassen 7:30 tot 8:30.
Kom op tijd voor de inschrijving anders bestaat de kans dat je niet mee kunt doen! Geldt voor alle klassen.
Aanvang trainingen: 9:00
Volgorde trainingen en wedstrijden: 65cc, 85cc, MX2 Tweetakt, Masters, MX2 Viertakt en MX1-3.
Laatst gewijzigd op: 2017-08-26 17:00:56 door: gerrit

DMX Vledderveen
Zondag 27 augustus is de DMX wedstrijd in Vledderveen.
Er kan overnacht worden!! Zaterdag kunt u vanaf 16.00 uur het terrein op. De kantine is 's avonds geopend! Overnachting is gratis, maar het nuttigen van een consumptie wordt gewaardeerd!

De inschrijving voor de 65cc en 85cc is van 7:30 tot 8:00 uur.
Voor alle andere klassen is de inschrijving van 7:30 tot 8:30. Stipt 8:30 sluit de inschrijving voor de MX2 (zowel tweetakt als viertakt), MX1-3 en Masters.

Voor alle klassen geldt, kom op tijd anders kun je niet meedoen!

De trainings en wedstrijd volgorde zal zijn:
65cc, 85cc, MX1-3, MX2 Tweetakt, Masters & MX2 Viertakt

Op zaterdag is de accommodatie gesloten voor trainingen.

Tussenstand DMX 50cc na Emmen geupdate
Zondag 21 mei was de DMX 50cc op het circuit van Emmen. De tussenstand is nu bijgewerkt met de uitslagen van deze wedstrijd.

Mylaps uitslagen Delfzijl online
De uitslagen van de DMX Noord wedstrijd op Delfzijl op 7 mei 2017 zijn nu geupload naar Mylaps Speedhive.

Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier

DMX Delfzijl
Zondag 7 mei is de DMX wedstrijd in Delfzijl.
Er kan overnacht worden!! Zaterdag kunt u vanaf 16.00 uur het terrein op. Zaterdagavond is de kantine geopend.

De inschrijving voor de 65cc en 85cc is van 7:30 tot 8:00 uur.
Voor alle andere klassen is de inschrijving van 7:30 tot 8:30. Stipt 8:30 sluit de inschrijving voor de MX2 (zowel tweetakt als viertakt), MX1-3 en Masters.

Voor alle klassen geldt, kom op tijd anders kun je niet meedoen!

De volgorde in Delfzijl zal zijn:
65cc, 85cc, MX1-3, MX2 Tweetakt, Masters & MX2 Viertakt

Tussenstand DMX 50cc na Delfzijl
De grote klassen hebben even pauze, maar de kleintjes gaan stug door. Zondag 30 april was de DMX 50cc op Delfzijl. De tussenstand is nu bijgewerkt met de uitslagen van deze wedstrijd.

DMX 50cc Veendam
Ook nu een paar foto's van de DMX 50cc, dit keer op het circuit van Veendam op 17 april 2017.
Photo credits: Jannes Jansen

Uitslag DMX 50cc Veendam
De tweede DMX 50cc wedstrijd is op zondag 17 april verreden op het circuit van Veendam. De uitslagen zijn verwerkt in de tussenstand en voor de Speedhive resultaten klikt u hier

Tussenstand na Westerbork online
De tussenstand is bijgewerkt, de uitslagen van de DMX wedstrijd in Westerbork op 16 april 2017 zijn toegevoegd.

Mylaps uitslagen Westerbork online
De uitslagen van de DMX Noord wedstrijd op Westerbork op 16 april 2017 zijn nu geupload naar Mylaps Speedhive.

Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier

DMX Westerbork
Zondag 16 april is de DMX wedstrijd in Westerbork.
Er kan overnacht worden!

De inschrijving voor de 65cc en 85cc is van 7:30 tot 8:00 uur.
Voor alle andere klassen is de inschrijving van 7:30 tot 8:30. Stipt 8:30 sluit de inschrijving voor de MX2 (zowel tweetakt als viertakt), MX1-3 en Masters.

Voor alle klassen geldt, kom op tijd anders kun je niet meedoen!

De vorige wedstrijd zijn we begonnen met rouleren van de wedstrijd volgorde. De volgorde in Westerbork zal zijn:
65cc, 85cc, MX2 Viertakt, MX1-3, MX2 Tweetakt & Masters

In Makkinga bleek dat wederom diverse coureurs zich niet aan de regels hielden. Een aantal coureurs kreeg hiervoor een sanctie opgelegd. Ook in Westerbork zal er op toegezien worden dat iedereen zich aan de regels houdt, en wanneer overtredingen worden geconstateerd zullen ook hier straffen worden uitgedeeld. Als je niet helemaal zeker bent van de regels, kijk dan nog even in het reglement.

Plezier, veiligheid en Fair Play, onze gezamenlijke verantwoordelijkheid!
Motorcross is een sport die risico's in houdt. Dat het een sport is brengt gelijk met zich mee dat er spelregels zijn. En daarnaast zijn er regels om het risico zo klein mogelijk te houden.
Het is daarom van het grootste belang dat niet alleen de coureurs maar ook de ouders, helpers, begeleiders en zelfs het publiek van deze regels op de hoogte zijn. De regels zijn te vinden in het reglement.

Als coureurs of begeleiders zich niet aan de regels houden zijn we helaas genoodzaakt sancties op te leggen; Dit kan bestaan uit een tijdstraf maar meestal is het een diskwalificatie voor een manche of, in ernstige gevallen, de gehele wedstrijd.

Regels waar we de komende wedstrijden vooral op gaan letten zijn:
*Opvolgen van de vlagsignalen, en dan met name de gele vlag.
*Verbod op rijden in het rennerskwartier.
*Hulp en handelingen rond het starthek.

Wie niet helemaal op de hoogte is van de regels doet er goed aan het reglement na te lezen!

Het negeren van regels kan worden gemeld door vlaggenisten en alle andere officials van de club en DMX organisatie. Op basis van deze meldingen kan de wedstrijdleider besluiten bovengenoemde sancties op te leggen.
Laatst gewijzigd op: 2017-04-14 23:08:10 door: gerrit

Nagekomen bericht: DMX 50cc Emmen
Een nagekomen berichtje: een paar foto's van de DMX 50cc op het circuit van Emmen op 26 maart 2017.


Photo credits: Jannes Jansen

Tussenstand na Makkinga online
De tussenstand is bijgewerkt, de uitslagen van de DMX wedstrijd in Makkinga op 9 april 2017 zijn toegevoegd.

Mylaps uitslagen Makkinga online
De uitslagen van de DMX Noord wedstrijd op Makkinga op 9 april 2017 zijn nu geupload naar Mylaps Speedhive.

Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier

Jeugdklassen: let op de gewijzigde inschrijftijden!
Om te zorgen dat we op tijd kunnen beginnen hebben we de inschrijftijden van de 65cc en 85cc ingekort. De inschrijving voor de 65cc en 85cc is van 7:30 tot 8:00 uur!
Stipt 8:00 sluit de inschrijving, kom op tijd anders kun je niet meedoen!

Tussenstand na Veendam online
De tussenstand is bijgewerkt, de uitslagen van de DMX wedstrijd in Veendam op 2 april 2017 zijn toegevoegd. De ranking is gebaseerd op het netto aantal punten, dus met één schrap manche.

Aanpassing wedstrijdschema / We gaan rouleren!
Tijdens de jaarlijkse stuurgroep vergadering is besloten om de klassen in het wedstrijd schema te gaan rouleren. De reden hiervoor is om niet altijd dezelfde coureurs te verplichten tot het eind van de wedstrijd te blijven. Nu de hectiek van de eerste wedstrijden achter de rug is gaan we dat daadwerkelijk invoeren. De 65cc en 85cc zullen altijd als eerste van start gaan, maar de overige klassen zullen rouleren.

Let op: gewijzigde inschrijf tijden DMX Makkinga!
Om te zorgen dat we op tijd kunnen beginnen hebben we de inschrijftijden van de 65cc en 85cc ingekort. De inschrijving voor de 65cc en 85cc is van 7:30 tot 8:00 uur.
Voor alle andere klassen is de inschrijving van 7:30 tot 8:30. Stipt 8:30 sluit de inschrijving voor de MX2 (zowel tweetakt als viertakt), MX1-3 en Masters.

Voor alle klassen geldt, kom op tijd anders kun je niet meedoen!

Mylaps uitslagen DMX Veendam 2 april 2017
De uitslagen van de DMX Noord wedstrijd op Veendam op 2 april 2017 zijn nu geupload naar Mylaps Speedhive.

Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier

DMX Veendam
DMX Veendam inschrijving van 7:30 tot 8:30, aansluitend training.
Kom op tijd, stipt 8:30 sluit de inschrijving.

Tussenstand DMX 50cc na Emmen online
Ook de DMX 50cc heeft zijn eerste wedstrijd gehad. De wedstrijd zou oorspronkelijk op 5 maart verreden worden maar werd toen afgelast als gevolg van de regen. In de herkansing op 26 maart prachtig weer. De uitslag van deze wedstrijd is nu verwerkt in de tussenstand.

Tussenstand Emmen online
De uitslagen van de DMX in Emmen op 12 maart zijn verwerkt in de tussenstand. Omdat Emmen de eerste wedstrijd was is de tussenstand vanzelfsprekend gelijk aan de dag uitslag. Het enige verschil zit hem in de dagdeelnemers die niet met een klassering worden opgenomen in de tussenstand.
Maar let op: mogelijk is niet alle informatie correct verwerkt en blijken een aantal dagdeelnemers toch aan de competitie mee te doen. Dit zal na melding dan worden gecorrigeerd.

Wil je niet alleen je punten zien maar ook de ronde tijden en lapcharts klik dan hier.

We kunnen los!
Vrijdag middag is het circuit van de Motodrôme Emmen gekeurd. Het stuift zeker nog niet, maar gezien de toestand van de baan en met het oog op de weersvoorspellingen, is besloten dat de wedstrijd van zondag 12 maart door kan gaan.
Let op: Ondanks dat de baan niet nat is wordt het zwaar, zeer zwaar. Dat is niet erg, maar houdt er rekening mee!
De inschrijving is van 7:30 tot 8:30. Kom op tijd voor de inschrijving want alleen dan kunnen we om 9 uur met de trainingen beginnen en dat is belangrijk voor een goed verloop van de dag.

Enkele belangrijke zaken:
*Gezien het verwachte aantal deelnemers, het daarmee gepaard gaande aantal starts en de beschikbare tijd hebben de clubs gezamenlijk besloten de sighting lap voor de jeugd te laten vervallen. Het is dan ook van het grootste belang om tijdig de baan lopend te verkennen, en dat waar nodig tussen de wedstrijden door, tijdens de pauzes, te herhalen.
*De meeste coureurs hebben al een tijdje geen wedstrijden gereden; Stel je zelf (opnieuw) op de hoogte over hoe je je moet gedragen bij een gele of rode vlag situatie.
*Uitsluitend bij de 65cc mogen er nog begeleiders achter het starthek komen om hulp te verlenen, niet voor het maken van spoortjes. Zodra de coureur achter het hek staat moet de begeleider echter weer terug naar de veilige zone. Ook mag de begeleider de start niet onnodig vertragen, dus hij moet zo snel mogelijk achter het starthek vandaan.
*Hulp bij het hole shot systeem, met de bril en dergelijke moeten plaats vinden vóór de coureur het parc fermé verlaat.
*In alle klassen, dus ook bij de 65cc, is het aan de deelnemers toegestaan om achter het starthek sporen te maken, mits daarbij geen gebruik wordt gemaakt van enig materiaal, gereedschap of hulp van buitenaf. Dit kan al op het moment dat men in het parc fermé staat, mits een begeleider de motor even vast houdt. Vóór het starthek mogen de deelnemers geen veranderingen aanbrengen.
*Tear offs zijn, al een aantal jaren, niet toegestaan. Wanneer je ze toch gebruikt kan dit tot sancties leiden.
*Zorg dat je duidelijk leesbare en de juiste rijnummers op je motor hebt.
*Zorg er voor dat je transponder geladen is.
*Conform het FIM reglement zijn helmcamera's niet toegestaan! Alleen een camera die origineel is geproduceerd voor onboard gebruik op motorfietsen, is toegestaan mits de camera op een plaats is bevestigd waar het geen gevaar oplevert voor de deelnemer en/of derden. De camera dient deugdelijk bevestigd te zijn met het bij de camera behorende bevestigingsmateriaal, maar dus niet op je helm.
*Heb je een nieuwe helm, dan is het advies deze te laten keuren. Let op: dit heeft geen zin als je er een camera mount op hebt geplakt.

DMX 50cc Emmen verplaatst naar 26 maart.
De DMX 50cc die gepland stond voor 5 maart staat nu op de kalender voor 26 maart. We hopen dat de weergoden ons dan beter gezind zijn.

DMX 50cc Emmen afgelast!
Helaas heeft de msv Motodrôme Emmen moeten besluiten dat de DMX 50cc wedstrijd van zondag 5 maart geen doorgang kan vinden. Door de weersomstandigheden is de toestand van het circuit onvoldoende om een volwaardige maar vooral veilige wedstrijd te verrijden. In overleg met de clubs zal worden gekeken of er een vervangende datum kan worden gevonden.

DMX 50cc gaat van start!
Ondanks dat het stormt en regent gaat het DMX seizoen al weer bijna van start. De kleinste coureurs bijten de spits af; de jongens en meiden van de DMX 50cc komen zondag 5 maart in actie voor hun eerste DMX wedstrijd van seizoen 2017 op het circuit in Emmen. Voor nadere informatie zie website Motodrôme Emmen.

DMX 50cc kalender gewijzigd!
De DMX 50cc kalender is gewijzigd. De wedstrijd in Marum, die oorspronkelijk gepland stond op 26 maart is verplaatst naar 11 juni.

DMX kalender (iets) gewijzigd
De wedstrijd die op 30 september in Emmen onder voorbehoud stond gepland is nu definitief. Daarmee vervalt ook de reserve datum die onder voorbehoud op 1 oktober stond om twee wedstrijden in één weekend te voorkomen.

Helm camera verboden!
Met ingang van seizoen 2017 is het gebruik van een helmcamera verboden. Dit verbod geldt ook voor de DMX wedstrijden.

Dit is geen algemeen verbod op een onboard camera maar de camera mag niet meer bevestigd worden op de helm.
Maar, alleen een camera die origineel is geproduceerd voor onboard gebruik op motorfietsen, is toegestaan. De camera moet op een plaats worden bevestigd waar het geen gevaar oplevert voor de deelnemer en-of derden. Dit ter beoordeling van de technisch official.
De camera dient deugdelijk bevestigd te zijn met het bij de camera behorende bevestigingsmateriaal.

Helmkeuring!
Zoals iedereen weet of zou moeten weten is een goed passende helm van levensbelang bij een sport als motorcross. Voor seizoen 2017 komt dan ook in het reglement dat een goed passende helm verplicht is.
Hoewel het nog niet zo ver is kunnen we ook niet uitsluiten dat in de toekomst een gekeurde helm verplicht wordt. Om hier alvast op vooruit te lopen wordt er bij de eerste DMX wedstrijd een helmkeuring aangeboden. De helmkeuring is niet verplicht en geldt alleen voor nieuwe helmen met ECE-05 keurmerk die dan voorzien kunnen worden van een KNMV sticker die 4 jaar geldig is.
Voordeel is dat mocht een DMX rijder na dit seizoen overstappen naar de NK's hij niet verplicht is een nieuwe helm aan te schaffen daar bij de NK's wel helmen gekeurd worden en voorzien dienen te zijn van de sticker! Dit is ook van toepassing als je aan het eind van seizoen 2017 in de gelegenheid wordt gesteld door middel van een wild card om een NK wedstrijd mee te rijden.

Tijdens de inschrijving en voor aanvang van de training is het mogelijk de helm ter keuring aan te bieden.

Let op: niet alleen is een helmcamera verboden, je helm mag ook niet voorzien zijn van een camera mount. Dit betekent niet dat als er een camera mount op je helm zit dat je de helm dan weg kunt gooien. Maar als je een nieuwe helm hebt, plak er dan geen camera mount op want dan komt hij niet door de keuring. En de keuring is nu nog vrijwillig, maar het is niet uit te sluiten dat hij in de toekomst verplicht wordt. Beetje jammer als je dan een nieuwe helm moet kopen omdat je hem nu niet hebt laten keuren.

Kalender DMX 50cc gewijzigd!!
Helaas is een dag na publiceren de DMX 50cc kalender al weer gewijzigd. De MC Delfcross heeft aangegeven dat hun wedstrijd, met het oog op de Grand Prix in Assen, is verplaatst van zondag 10 september naar woensdag 21 juni.

Kalender DMX 50cc gepubliceerd.
De kalender van de DMX 50cc is bekend. Ondanks dat twee clubs helaas geen mogelijkheid zagen om de kleinste coureurs van start te laten gaan hebben we toch een gevarieerde kalender samen weten te stellen.