Logo DMX Noord

Aangemeld of afgewezen?
Ruim 250 coureurs hebben zich al aangemeld voor DMX Noord seizoen 2023. Maar helaas waren niet alle aanmeldingen geschikt om te accepteren. Dus controleer in de deelnemerslijst of je naam er nog op staat.
 • Staat je naam op de lijst zonder iets er achter, dan is alles goed gegaan.
 • Is je naam verdwenen, dan zul je een nieuwe poging moeten doen. Advies: zorg dat je nu alles goed doet!
 • Heb je meer dan 24 uur geleden aangemeld, en er staat nog steeds "In aanvraag" achter je naam dan is er iets aan de hand. Je hebt een mail gehad over wat je moet doen. Heb je deze niet gezien, neem dan zelf per mail contact op of probeer gewoon opnieuw aan te melden.

Geen geldige licentie, geen aanmelding
De aanmeldingen voor seizoen 2023 stromen binnen. Natuurlijk heel mooi, en voor nieuwe mensen, overstappers en coureurs die een andere nummer willen heel begrijpelijk. Blijf je in dezelfde klasse en wil je hetzelfde nummer houden, geen paniek, je nummer is gereserveerd tot vrijdag 20 januari 2023.

Maar, ondanks alle waarschuwingen op de website en Facebook, komen er ook nog diverse aanmeldingen binnen zonder geldige licentie. Deze aanmeldingen zijn zinloos, want ze worden zonder tegenbericht afgewezen. Dus doe het niet, zonde van je eigen tijd, maar nog veel erger ook zonde van onze tijd.
Een basis sportlicentie 2023 is de enige licentie waarmee het lukt. Dus geen licentie 2022, geen startlicentie, geen ledenpas en ook geen screenshot van je profiel.

Als je een basis sportlicentie hebt aangevraagd, maar hij is nog niet zichtbaar in de app, verwijder dan je app en installeer hem opnieuw. Grote kans dat het nu wel lukt.

Wil je zeker weten dat je aanmelding is gelukt, kijk dan op de deelnemerslijst. Staat er "In behandeling", dan is de aanmelding (je zou het niet verwachten) in behandeling.
Staat je naam op de lijst zonder iets er achter, dan heb je alles goed gegaan, je aanmelding is behandeld en goedgekeurd.
Maar wanneer je naam niet (meer) op de lijst staat dan heb is je aanmelding afgekeurd en zal je het opnieuw moeten proberen. Doe het dan bij deze poging wel goed, anders blijven we bezig!
Laatst gewijzigd op: 2022-12-24 10:33:52 door: gerrit

Aanmelding seizoen 2023 start zaterdag 24 december
Voor degenen die vergeten zijn om het in de agenda te schrijven: de aanmelding voor DMX Noord seizoen 2023 start zaterdag 24 december!

Aanmelding DMX Noord seizoen 2023 bijna van start
De aanmelding voor DMX Noord seizoen 2023 gaat bijna van start. Zaterdag 24 december is het zover.
Net als voorgaande jaren kan aanmelden alleen nog maar via het digitale inschrijfformulier op www.dmxnoord.nl.

Waarom beginnen we nu niet gelijk, immers de basis sportlicenties zijn al weer verkrijgbaar? De reden dat we niet gelijk starten is dat je niet kunt aanmelden zonder basis sport licentie Motocross 2023 en we zo iedereen de kans geven deze voor aanvang van de aanmeldingen aan te schaffen.

Zoals altijd is er bij de aanvang van de aanmeldingen sprake van een gereserveerde periode; In principe kan iedereen vanaf zaterdag 24 december aanmelden, alleen zijn de rijnummers van 2022 gereserveerd voor de coureurs die zich hiermee in seizoen 2022 ook hadden ingeschreven en die ook daadwerkelijk bij een wedstrijd aan de start hebben gestaan. De overige rijnummers zijn wel per direct voor iedereen beschikbaar.
De gereserveerde periode duurt deze keer tot en met vrijdag 20 januari 2023 twaalf uur 's nachts. Vanaf dat moment zijn de resterende rijnummers vrij voor iedereen.

Let op: wil je zaterdag 24 december gelijk inschrijven vraag dan tijdig je basis sport licentie Motocross aan. Zonder geldige basis sport licentie Motocross 2023 wordt je aanvraag afgewezen waarmee ook je gekozen rijnummer weer vrij komt!

Kalender 2023 - nog even wachten, maar wel nieuws!
Het vaststellen van de DMX Noord kalender voor seizoen 2023 laat nog even op zich wachten. Deze kalender zal rond 12 januari 2023 worden gepubliceerd. Maar wel is er nu alvast nieuws over de kalender; De MAB Club Texel is toegetreden tot DMX Noord en zal dan ook een DMX Noord wedstrijd organiseren.

Gratis KNMV startlicentie 2023 voor kampioenen
Al een aantal jaren wordt er aan de kampioenen van de verschillende DMX districten en de nummers 1, 2 en 3 van de landelijke DMX finale een startlicentie voor het volgende seizoen aangeboden.

De KNMV en de DMX coordinatoren zien graag dat de betere rijders doorstromen naar de landelijke competitie en om die reden wordt de gratis startlicentie aangeboden. Het is uiteraard geen verplichting, gewoon DMX blijven rijden komend seizoen mag altijd, maar dan moet je wel gewoon je KNMV Basis Sportlicentie Motocross aanvragen en betalen.

Maar coureurs die wel de overstap maken naar een KNMV cup of nationale klasse krijgen hiermee een leuk financieel voordeel. De bijdrage voor het MX Masterplan moet wel betaald worden (en eventuele meerkosten van een internationale uitbreiding), maar de startlicentie zelf is gratis.
De klasse mag verschillen van de klasse waarin DMX is gereden, er moet enkel voldaan worden aan het KNMV motocross reglement qua leeftijd.

Alle coureurs die hiervoor in aanmerking komen zouden ondertussen hierover een mail moeten hebben gehad. Deze e-mail beschrijft ook de juiste werkwijze die je moet volgen. Heb je die mail gemist of niet gekregen, en je denkt hiervoor op basis van de uitslagen wel in aanmerking te komen, neem dan even contact op per e-mail.

Houdt er wel rekening mee dat wanneer je de overstap maakt naar een startlicentie, en het blijkt tegen te vallen, je pas in seizoen 2024 weer bij de DMX van start kunt gaan.

Uitslag Landelijke DMX finale 2022 Heerde (zondag)
Op de tweede dag van de Landelijke DMX finale in Heerde, 23 oktober 2022, kwamen de snelste Dames, Veteranen en de coureurs in de 125cc, 250cc en 500cc uit Zuid, Midden en Noord aan de start. Ook deze dag verliep goed en district Noord wist twee kampioenen aan het lijstje toe te voegen.
De eindstand van de medaillespiegel is:
1ste plaatsen2de plaatsen3de plaatsen4de plaatsen5de plaatsenTotaal
Noord4545321
Midden3334215
Zuid3231514


Hieronder de podium foto's met de top vijf, voor de overige uitslagen klikt u hier.Dames:
DMX_Dames
 1. Lynn Snoek (Noord)
 2. Nicole van Schiak (Midden)
 3. Zoƫ Cobussen (Zuid)
 4. Evie Verstraten (Midden)
 5. Sanne Boeijen (Zuid)


Veteranen:
DMX_Veteranen
 1. Tino Winter (Midden)
 2. Menno van der Zee (Noord)
 3. Wiebren Kraak (Noord)
 4. Wilbert Vos (Noord)
 5. Mark van Ombergen (Midden)


125cc:
DMX_125cc
 1. Chico Smit (Midden)
 2. Floris van Gremberghe (Zuid)
 3. Ayrton van Meerveld (Noord)
 4. Tom Sahetapy (Noord)
 5. Mark Poorthuis (Noord)


250cc:
DMX_250cc
 1. Dani de Vries (Noord)
 2. Jesse Schel (Zuid)
 3. Terry Beth (Midden)
 4. Devin Sluijs (Midden)
 5. Jan Bekkers (Zuid)


500cc:
DMX_500cc
 1. Edo Bosch (Midden)
 2. Jos Setz (Noord)
 3. Jordy Kouvelt (Midden)
 4. Bas Wouters (Noord)
 5. Renzo Meijer (Midden)

Uitslag Landelijke DMX finale 2022 Heerde (zaterdag)
De eerste dag van de Landelijke DMX finale op 22 oktober 2022 in Heerde waarbij de jeugd Zuid, Midden en Noord van de 50cc, 65cc en 85cc met elkaar de strijd aan ging is goed verlopen. Traditiegetrouw deed district Zuid het weer goed met 3 kampioenen, maar Noord wist ook 2 kampioensprijzen mee naar huis te nemen.
Na de eerste dag finale is de medaillespiegel:
1ste plaatsen2de plaatsen3de plaatsen4de plaatsen5de plaatsen
Zuid3213
Midden212
Noord23222


Hieronder de podium foto's met de top vijf, voor de overige uitslagen klikt u hier.50cc:
DMX_50cc
 1. Leviy van Veen (Noord)
 2. Luca Karsten (Midden)
 3. Finn Schonewille (Noord)
 4. Max Schreuders (Midden)
 5. Raymon Hummel (Noord)


65cc kleine wielen:
65cc kleine wielen
 1. Marselina Mertens (Zuid)
 2. Brett Kastelijn (Midden)
 3. Mike Pijnen (Zuid)
 4. Ivar Hekman (Noord)
 5. Jake Steensels (Zuid)


65cc grote wielen:
65cc grote wielen
 1. Manzo de Meersman (Zuid)
 2. Liam Fial (Noord)
 3. Swen Klein Kromhof (Noord)
 4. Collin Kruizinga (Noord)
 5. Hidde Fabriek (Noord)


85cc kleine wielen:
85cc kleine wielen
 1. Quintin Nijland (Noord)
 2. Lennart Riewe (Noord)
 3. Niels Heersink (Midden)
 4. Michel Boote (Midden)
 5. Jaap van Assouw (Zuid)


85cc grote wielen:
85cc grote wielen
 1. Bram van Heesch (Zuid)
 2. Jorg Schokker (Noord)
 3. Wout van Beysterveldt (Zuid)
 4. Nick Klerks (Zuid)
 5. Tijn Loeffen (Zuid)
Laatst gewijzigd op: 2022-10-22 22:06:37 door: root

Aanvullende informatie landelijke finale Heerde
Veel informatie over de landelijke DMX finale staat al een tijdje op www.dmxnoord.nl. Maar hierbij nog wat aanvullende informatie voor deelnemers en andere belangstellenden.
 • Overnachten is mogelijk van zaterdag op zondag, niet van vrijdag op zaterdag. De kosten voor overnachten bedragen 10 euro per voertuig.
 • Aanmelden op de wedstrijddag is noodzakelijk voor deelname. De tijden voor zaterdag zijn 10:30 tot 11:30 en op zondag van 8 tot 9.
 • Deelnemers die op zondag mee doen en al op zaterdag komen worden vriendelijk verzocht niet eerder te komen dan 18:00 uur omdat er vroeger waarschijnlijk geen plek is op het rennerskwartier.
 • De deelnemerslijsten op de website zijn geupdate, de coureurs van alle districten staan er op, inclusief de trainingsvolgorde. Wie zijn toegewezen rijnummer nog niet weet kan het vinden in de deelnemerslijst.
Laatst gewijzigd op: 2022-10-21 01:28:20 door: gerrit

Veteranen vol!
De oproep voor Veteranen voor de landelijke finale heeft overweldigende reacties opgeleverd. Natuurlijk prachtig dat de Masters van Noord graag mee willen doen aan de landelijke finale, maar jammer dat we een aantal moeten teleurstellen. Het heeft dus geen zin meer om je aan te melden.

Veteranen gezocht!
Er zijn een paar plekjes vrijgekomen bij de Veteranen. Er is geen tijd meer om rond te bellen want de deelnemerslijsten moeten vanavond bekend zijn. Dus degenen die zich als eersten melden per e-mail mogen meedoen. Meldt je aan via uitsluitend per e-mail. Vermeld ook even het telefoonnummer waarop je te bereiken bent!

Hierbij geldt:
 • Je moet in de Veteranen klasse in seizoen 2022 bij een DMX Noord wedstrijd punten hebben gescoord.
 • Toewijzing gaat op volgorde van ontvangst van de mailtjes.
 • Inschrijven via de website heeft pas zin als je een bevestiging hebt gehad (via e-mail, telefoon, messenger, social media, etc.) dat je mee mag doen.
 • Schrijf je wel in, zonder dat je bericht hebt gehad dat je mee mag doen, ben je je inschrijfgeld gewoon kwijt!
 • Je toegewezen rijnummer kun je vinden op de deelnemerslijsten op de DMX Noord website.

Landelijke DMX finale: deelnemers gezocht (maar niet in alle klassen).
Er zijn een aantal klassen waarin we nog een plekje (of een paar plekjes) hebben voor de landelijke finale. Bijna alle deelnemers die een flink deel van de wedstrijden hebben gereden zijn gebeld, coureurs die maar 1 of 2 wedstrijden hebben gereden niet.
Voor de duidelijkheid: de 85cc grote wielen, 125cc, 250cc en Veteranen/Masters zijn vol.

Voor de overige klassen geldt dat je je kunt aanmelden, maar uitsluitend per e-mail. Andere berichtjes worden genegeerd, zonder enige vorm van reactie.

Ook nu zijn er een aantal regels:
 • Je moet in de betreffende klasse in seizoen 2022 bij een DMX Noord wedstrijd punten hebben gescoord.
 • Toewijzing gaat op volgorde van ontvangst van de mailtjes.
 • Inschrijven via de website heeft pas zin als je een bevestiging hebt gehad (via e-mail, telefoon, messenger, social media, etc.) dat je mee mag doen.
 • Schrijf je wel in, zonder dat je bericht hebt gehad dat je mee mag doen, ben je je inschrijfgeld gewoon kwijt!
 • Je toegewezen rijnummer kun je vinden op de deelnemerslijsten op de DMX Noord website.

Deelnemerslijsten en tijdschema landelijke DMX finale
De wedstrijdschema's voor beide finale dagen staan op de DMX Noord website onder het kopje "Landelijke DMX finale".

Rijnummers:
 • Tijdens de landelijke DMX finale rijdt je niet met je eigen rijnummer, maar verplicht met het rijnummer dat je is toegewezen.
 • Je toegewezen rijnummer kun je vinden op de deelnemerslijsten op de DMX Noord website, ook onder het kopje "Landelijke DMX finale".
 • Staat er "nnb" voor je naam in plaats van een rijnummer, dan is het nummer nog niet bekend. Hier zal in de komende dagen verandering in komen, dus houdt de website in de gaten voor updates.
 • Het toegewezen rijnummer moet duidelijk leesbaar op beide zijkanten en aan de voorzijde van de motor worden aangebracht.
 • Wanneer er nog plaatsen beschikbaar zijn nemen we contact op met overige deelnemers, in eerste instantie op volgorde van tussenstand.
 • Op het moment dat we het bellen moe zijn en er zijn nog plaatsen vrij zijn volgt een oproep op website en Facebook. Dan gaat is waarschijnlijk de snelste reageerder aan de beurt.


 • Heb je nog vragen, kijk dan eerst even in het finale reglement op www.dmxnoord.nl. Zijn je vragen dan nog niet beantwoord, neem dan contact op via de e-mail.
 • Het heeft geen zin om te vragen of er een plekje voor je is, als je aan de beurt bent wordt er contact met je opgenomen. Als je heel graag wilt mag je wel melden dat je graag wilt, maar je krijgt dan geen antwoord. Pas als er plekje voor je vrijkomt, maar dat kan dan ook op het laatste moment zijn.

Huldiging DMX 50cc
Op zondag 9 oktober was de laatste wedstrijd voor de DMX 50cc. Onder nagenoeg ideale omstandigheden werd het seizoen voor onze jongste coureurs afgesloten tijdens de clubwedstrijd van de Motorclub Marum en omstreken op het circuit Trimunt.
De uitslagen van deze wedstrijd zijn te bekijken via Speedhive.
Na een lang seizoen waren nu eindelijk de kampioen en overige prijswinnaars bekend, dus die moesten ook gehuldigd worden. Deze huldiging vond gelijk plaats na het uitreiken van de dagprijzen.
De top vijf van het kampioenschap kregen naast een beker ook bloemen, en voor de jeugd waarschijnlijk veel belangrijker, snoep. Maar ook de rest van de aanwezige DMX 50cc coureurs werden niet vergeten, die kregen een medaille als dank voor hun inzet.

Podium DMX 50cc
1. 99    Leviy van Veen
2. 24    Vince Lubbers
3. 189  Diaz Siemeling
4. 10    Sam Brouwer
5. 84    Duncan Nieuwenhuis

Allemaal DMX 50cc

Last chance!?!: Inschrijving landelijke DMX finale Heerde
Zoals al eerder gemeld willen we graag dat iedere coureur die bij de top 13 staat zich uiterlijk vrijdag 7 oktober inschrijft voor de landelijke DMX finale in Heerde of zich af te meldt via e-mail.
Dat scheelt ons een hoop werk en misschien nog belangrijker, je maakt een andere coureur er blij mee.
Binnenkort beginnen we met het aanvullen van de deelnemerslijsten met de overige coureurs, dus als je geplaatst bent voor de finale en je wilt meedoen, schrijf je dan nu in, want anders gaat je plek misschien naar iemand anders.
En wil je niet meedoen, heb dan het fatsoen om je even af te melden!

Herhaald bericht: Inschrijving landelijke DMX finale Heerde
We hebben het verzoek gedaan om uiterlijk vrijdag 7 oktober in te schrijven voor de landelijke DMX finale in Heerde of een berichtje te sturen dat je niet gaat. We zijn nu halverwege die inschrijfperiode en nog lang niet alle coureurs hebben gereageerd. Heren, neem een voorbeeld aan de dames, want dat is op dit moment de grootste groep!

 • De inschrijving vindt voor DMX Noord deelnemers online plaats via de normale route op de DMX Noord website.
 • Het inschrijfgeld voor de finale bedraagt 25 euro.
 • De eerste dertien in het klassement hebben een week de tijd (dus tot en met vrijdag 7 oktober) om in te schrijven voor de finale.
 • Deelnemers die wel bij de top dertien staan maar niet mee willen doen worden vriendelijk verzocht dit zo spoedig mogelijk te melden per e-mail. Dat scheelt ons een hoop werk en misschien nog belangrijker, je maakt een andere coureur er blij mee.
 • Wanneer er daarna nog plaatsen beschikbaar zijn nemen we contact op met overige deelnemers, in eerste instantie op volgorde van tussenstand.
 • Tijdens de finale wordt gereden met andere rijnummers. Na je inschrijving wordt je op de deelnemerslijst geplaatst. Deze is vanaf maandag 10 oktober zichtbaar op de website. Hier kun je vinden met welk rijnummer je moet rijden.
N.B.:
 • Hoewel de 50cc coureurs nog een wedstrijd voor de boeg hebben kunnen zij ook al vast inschrijven omdat de top dertien bekend is.
 • Wanneer je niet geselecteerd bent voor de finale, schrijf dan ook niet in. Doe je dat wel dan zullen we niet de moeite nemen om het inschrijfgeld terug te storten, dus dat ben je dan gewoon kwijt.
 • Heb je nog vragen, kijk dan eerst even in het finale reglement op www.dmxnoord.nl. Zijn je vragen dan nog niet beantwoord, neem dan contact op via de mail.
 • Het heeft geen zin om te vragen of er een plekje voor je is, als je aan de beurt bent wordt er contact met je opgenomen. Als je heel graag wilt mag je wel melden dat je graag wilt, maar je krijgt dan geen antwoord. Pas als er plekje voor je vrijkomt, maar dat kan dan ook op het laatste moment zijn.

 • Huldiging DMX Noord
  Zaterdag 1 oktober geen wedstrijd op Joure, maar wel de huldiging. Bij bijna alle klassen werden de nummers 1 t/m 5 even in het zonnetje gezet. Bijna, want de DMX 50cc heeft de meeste wedstrijden van alle DMX klassen, en heeft nog een wedstrijd voor de boeg.
  Het officiele gedeelte van de huldiging, dus het uitdelen van de bekers, snoep of bloemen en presentjes, werd in redelijk vlot tempo afgewerkt. Daarna volgde voor velen nog een gezellig samenzijn met een hapje, drankje en live muziek.
  Het bleef nog lang onrustig in het Boetoedrome....


  65cc kleine wielen


  65cc kleine wielen:
  65cc kleine wielen
  1. Ivar Hekman
  2. Brad Nieuwenhuis
  3. Leon Westerveen
  4. Jace Willemsen
  5. Devin Wijnholds  65cc grote wielen:
  65cc grote wielen
  1. Swen Klein Kromhof
  2. Collin Kruizinga
  3. Hidde Fabriek
  4. Deano Muus
  5. Roan Nicola


  85cc kleine wielen:
  85cc kleine wielen
  1. Quintin Nijland
  2. Lennart Riewe
  3. Dylan Busemann
  4. Ruben Schonewille
  5. Lindy van Kampen


  85cc grote wielen:
  85cc grote wielen
  1. Jorg Schokker
  2. Wesley Berndt
  3. Jelmar Koeling
  4. Hisse Kraak
  5. Senna Oldenburger


  Dames:
  Dames
  1. Lynn Snoek
  2. Tessa de Olde
  3. Demi Germs
  4. Marloes de Winter
  5. Elise Aarts


  125cc:
  125cc
  1. Tim Jansma
  2. Ayrton van Meerveld
  3. Mark Poorthuis
  4. Sander Ritsma
  5. Eize Jan Drent


  250cc:
  250cc
  1. Kevin Kuipers
  2. Jesper Gremmer
  3. Lars Sportel
  4. Roelof Draadjer
  5. Hjerre Holkema


  500cc:
  500cc
  1. Jos Setz
  2. Jelmer Waterlander
  3. Jorie Seubers
  4. Bas Wouters
  5. Brian Paas


  Masters:
  Masters
  1. Menno van der Zee
  2. Wiebren Kraak
  3. Wilbert Vos
  4. Marcel van der Wijk
  5. Benny de Groot
  Laatst gewijzigd op: 2022-10-13 20:32:36 door: gerrit

  Inschrijving landelijke DMX finale Heerde
  Nu de laatste wedstrijd in de DMX Noord competitie is verreden richten we ons op de landelijke DMX finale op 22 en 23 oktober in Heerde. Voor de inschrijving voor deze landelijke finale gelden de volgende regels:
  • De inschrijving vindt voor DMX Noord deelnemers online plaats via de normale route op de DMX Noord website.
  • Het inschrijfgeld voor de finale bedraagt 25 euro.
  • De eerste dertien in het klassement hebben een week de tijd (dus tot en met vrijdag 7 oktober) om in te schrijven voor de finale.
  • Deelnemers die wel bij de top dertien staan maar niet mee willen doen worden vriendelijk verzocht dit zo spoedig mogelijk te melden per e-mail. Dat scheelt ons een hoop werk en misschien nog belangrijker, je maakt een andere coureur er blij mee.
  • Wanneer er daarna nog plaatsen beschikbaar zijn nemen we contact op met overige deelnemers, in eerste instantie op volgorde van tussenstand.
  • Tijdens de finale wordt gereden met andere rijnummers. Na je inschrijving wordt je op de deelnemerslijst geplaatst. Deze is vanaf maandag 10 oktober zichtbaar op de website. Hier kun je vinden met welk rijnummer je moet rijden.
  N.B.:
 • Hoewel de 50cc coureurs nog een wedstrijd voor de boeg hebben kunnen zij ook al vast inschrijven omdat de top dertien bekend is.
 • Wanneer je niet geselecteerd bent voor de finale, schrijf dan ook niet in. Doe je dat wel dan zullen we niet de moeite nemen om het inschrijfgeld terug te storten, dus dat ben je dan gewoon kwijt.
 • Heb je nog vragen, kijk dan eerst even in het finale reglement op www.dmxnoord.nl. Zijn je vragen dan nog niet beantwoord, neem dan contact op via de mail.
 • Het heeft geen zin om te vragen of er een plekje voor je is, als je aan de beurt bent wordt er contact met je opgenomen. Als je heel graag wilt mag je wel melden dat je graag wilt, maar je krijgt dan geen antwoord. Pas als er plekje voor je vrijkomt, maar dat kan dan ook op het laatste moment zijn.

 • DMX Joure afgelast, huldiging gaat wel door!
  We waren er al bang voor na de regen van de laatste dagen en de weersvoorspelling voor de nabije toekomst. Nee, zo veel water als op de foto staat (nog) niet op Joure. Maar de conditie van de baan laat het niet toe om er een DMX wedstrijd op te rijden. Dus gaat deze laatste DMX op de kalender voor seizoen 2022 niet door.

  Dit betekent ook dat de kampioenen nu in alle klassen, met uitzondering van de 50cc, bekend zijn. Zoals al eerder gemeld gaat de huldiging 's avonds in het Boetoe-drome wel gewoon door. De top 5 van de 65cc t/m 500cc inclusief Dames en Masters worden gehuldigd. Dus we rekenen er op dat die er allemaal zijn. Maar dat niet alleen, het is de bedoeling dat we er op zaterdagavond 1 oktober een leuk feestje van maken bij de Flying Boetoe. Iedereen is welkom, natuurlijk verwachten we de top vijf coureurs, want die worden gehuldigd. Maar ook alle andere coureurs (alle, dus ook die van 50cc), alle begeleiders, vrijwilligers en alle belangstellenden worden van harte uitgenodigd. Er is live muziek, een hapje en een drankje. Het eerste rondje is voor ons, de overige consumpties zijn voor eigen rekening.

  Het is de bedoeling dat we om 19 uur beginnen.

  Uitslagen DMX Delfzijl
  In de meeste klassen zijn de kampioenen al bekend, bij een paar zou het nog spannend kunnen worden.
  De uitslagen van de DMX wedstrijd op zondag 25 september 2022 op het circuit van MC Delfcross zijn beschikbaar op Speedhive en de tussenstand is bijgewerkt. Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier.

  Informatie en tijdschema DMX Delfzijl
  Let op: Aanvang trainingen om 8:30!
  Voor het complete wedstrijdschema, klik hier.
  Dit wedstrijdschema is indicatief, er kunnen geen rechten aan worden ontleent.

  Alleen coureurs die vooraf hebben ingeschreven kunnen meedoen. Je hoeft je op de wedstrijddag zelf niet meer aan te melden maar wel te zorgen dat je op tijd in het parc ferme bent voor de training. De trainingen starten 8:30 uur.
  De 125cc en 250cc trainen in twee groepen. In de tweede trainingsgroep komt de helft van het aantal deelnemers die zich het hoogst geklasseerd heeft. De rest zit in de eerste groep. De 36 tijdsnelsten van beide trainingsgroepen rijden in de de A-groepen. De rest start in de gecombineerde B-groep 125cc/250cc.

  Overnachten:
  Er is de mogelijkheid om te overnachten op het circuit. MC Delfcross beschikt niet over stroom en douches. De kosten van overnachting zijn 15 euro. Betaling voor de overnachting vind plaats bij binnenkomst en kan contant of met pin. Op zaterdag 24 september gaat het hek om 17:00 open en sluit om 21:00. Zondagmorgen gaat het hek om 07:00 weer open. Volg voor parkeren de instructies van onze vrijwilligers op.
  Wilt u met meerdere voertuigen bij elkaar staan verzamel dan buiten de poort.
  Laatst gewijzigd op: 2022-09-24 10:50:00 door: gerrit

  Laatste dag inschrijven DMX Delfzijl
  De laatste dag van de inschrijving voor de DMX in Delfzijl op zondag 25 september is ingegaan. Inschrijven is alleen nog vandaag (vrijdag 23 september 2022) mogelijk. Zaterdag of zondag (dus op de wedstrijddag) is inschrijven niet meer mogelijk!

  Let op: Je moet voor elke wedstrijd apart inschrijven (en betalen). Dat je op de deelnemerslijst op de website staat betekent alleen dat je bent aangemeld voor de DMX Noord competitie, niet dat je bent ingeschreven voor een wedstrijd.

  Ook de coureurs die in hadden geschreven voor de afgelaste DMX in Emmen moeten gewoon voor Delfzijl inschrijven en betalen. Staat het inschrijfgeld van Emmen nog niet op je rekening, dan zal het er binnenkort op verschijnen.

  Feestje: kampioenshuldiging 2022
  Al een aantal jaren organiseren we een feestje met kampioenshuldiging na afloop van de laatste wedstrijd van het seizoen. Ook dit jaar is dat het geval. De kampioenshuldiging voor de meeste klassen vind plaats op zaterdag 1 oktober vanaf 19:00 uur in het Boetoedrome en wordt georganiseerd door de MC Flying Boetoe.

  Voor de meeste klassen, niet alle? Nee, inderdaad niet voor de DMX 50cc.
  Horen die er dan niet bij? Zeker wel, maar omdat de DMX 50cc een aparte kalender heeft, is dit niet voor hen de laatste wedstrijd van het seizoen. Dus zijn de kampioen en andere prijswinnaars op 1 oktober nog niet bekend.
  Wordt de DMX 50cc dan niet gehuldigd? Absoluut, na afloop van de laatste wedstrijd op het circuit van Marum krijgt de top 5 van de DMX 50cc net zo'n mooie beker als de andere prijswinnaars.

  Het is de bedoeling dat we er op zaterdagavond 1 oktober een leuk feestje van maken bij de Flying Boetoe. Iedereen is welkom, natuurlijk verwachten we de top vijf coureurs, want die worden gehuldigd. Maar ook alle andere coureurs (alle, dus ook die van 50cc), alle begeleiders, vrijwilligers en alle belangstellenden worden van harte uitgenodigd. Er is live music en misschien een bitterbal. Je krijgt 1 drankje, maar overige consumpties zijn voor eigen rekening.

  Ook als de DMX wedstrijd wordt afgelast gaat de huldiging op 1 oktober gewoon door!

  DMX Emmen afgelast!
  250 coureurs hadden er vertrouwen is, in ieder geval genoeg om in te schrijven, de club had er vertrouwen in, tenminste tot vrijdagavond zeven uur. Maar toen begon het te regenen en dat bleef door gaan tot zaterdagochtend. Dus helaas moet ook de tweede poging van seizoen 2022 om een DMX Noord wedstrijd op het circuit van Emmen te organiseren worden afgebroken. Jammer voor de coureurs maar ook zeker voor de club waarvan de vrijwilligers veel tijd in de voorbereiding voor de wedstrijd hebben gestoken.


  Toestand circuit
  Toestand circuit

  Laatste dag inschrijven DMX Emmen
  De laatste dag van de inschrijving voor de DMX in Emmen op zondag 18 september is ingegaan. Inschrijven is alleen nog vandaag (vrijdag 16 september 2022) mogelijk. Zaterdag of zondag (dus op de wedstrijddag) is inschrijven niet meer mogelijk!

  Let op: Je moet voor elke wedstrijd apart inschrijven (en betalen). Dat je op de deelnemerslijst op de website staat betekent alleen dat je bent aangemeld voor de DMX Noord competitie, niet dat je bent ingeschreven voor een wedstrijd.

  Onreglementaire hulp bij de start / Twee keer geel is rood!
  Ook bij de jeugd mogen alleen de coureurs een spoortje trappen en dus niet de begeleiders. En dan alleen achter het starthek, voor het starthek mag er niets worden gedaan. Natuurlijk weet iedereen dit wel, maar er zijn toch steeds ouders/begeleiders die de grenzen opzoeken. Tot op heden kreeg de coureur hiervoor een gele kaart, maar die verviel weer na de wedstrijd. En dus bleven, vooral dezelfde, begeleiders het proberen. Dit is onwenselijk omdat hierbij de coureurs wiens begeleiders zich wel aan de regels houden worden benadeeld. Daarom is besloten dat met onmiddellijke ingang de gele kaarten voor onreglementaire hulp bij de start niet meer vervallen, maar het hele seizoen blijven staan. Dus gebeurd het na een gele kaart nog een keer, ongeacht of het dezelfde DMX Noord wedstrijd is of een andere, dan krijgt de coureur een sanctie opgelegd. In lijn met de geest van het KNMV motocrossreglement zal de sanctie bestaan uit het met drie plekken terugzetten van de coureur in de uitslag van de betreffende manche. Natuurlijk geldt dit niet alleen voor de jeugd, maar voor alle klassen.
  Mocht een coureur een sanctie opgelegd krijgen, geef dan niet de wedstrijdleiding de schuld, maar je eigen begeleider!
  Laatst gewijzigd op: 2022-09-15 13:18:33 door: gerrit

  Uitslagen DMX Marum
  Terwijl veel banen gesloten waren als gevolg van de regen afgelopen week konden op Trimunt prima wedstrijden worden gereden. De uitslagen van de DMX wedstrijd op zondag 11 september 2022 op het circuit van Motorclub Marum eo zijn beschikbaar op Speedhive en de tussenstand is bijgewerkt. Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier.

  Informatie en tijdschema DMX Marum
  Alleen coureurs die vooraf hebben ingeschreven kunnen meedoen. Je hoeft je op de wedstrijddag zelf niet meer aan te melden maar wel te zorgen dat je op tijd in het parc ferme bent voor de training. De trainingen starten 9:00 uur.
  De 125cc en 250cc rijden in twee groepen. In de tweede trainingsgroep komt de helft van het aantal deelnemers die zich het hoogst geklasseerd heeft. De rest zit in de eerste groep. De intentie is om de 40 tijdsnelsten van beide trainingsgroepen in de de A-groepen te laten rijden. Echter, het exacte aantal wordt 's morgens voor de training bepaalt aan de hand van de toestand van de baan en wat veilig maximaal haalbaar is. Het kan dus zijn dat dit aantal iets wordt aangepast, maar als dat zo is zal dat voor de training worden gecommuniceerd.

  Voor het wedstrijdschema, klik hier.
  Let op: Dit wedstrijdschema is indicatief, er kunnen geen rechten aan worden ontleent.

  Er kan niet op het circuit overnacht worden.

  Laatste dag inschrijven DMX Marum
  De laatste dag van de inschrijving voor de DMX in Marum op zondag 11 september is ingegaan. Inschrijven is alleen nog vandaag (vrijdag 9 september 2022) mogelijk. Zaterdag of zondag (dus op de wedstrijddag) is inschrijven niet meer mogelijk!

  Uitslagen DMX 50cc Makkinga
  De vrijwilligers van de MSV Prikkedam hadden heel veel werk verzet om het circuit in optimale conditie te brengen. Dat was prima gelukt, maar zoals altijd was het zwaar, wat de ene coureur beter ligt dan de andere. Vooral voor de kleinste coureurs, zoals van de DMX 50cc, een hele uitdaging.
  De uitslagen van deze DMX 50cc wedstrijd zijn nu beschikbaar op Speedhive. Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier. Ook zijn de uitslagen vanzelfsprekend verwerkt in de tussenstand.
  Laatst gewijzigd op: 2023-04-22 17:55:31 door: gerrit

  Inschrijving resterende wedstrijden seizoen 2022 geopend
  De inschrijving voor de resterende wedstrijden van seizoen 2022 is geopend. Je kunt dus nu inschrijven voor de wedstrijden in Marum, Emmen, Delfzijl en Joure. Let dus goed op voor welke wedstrijd je inschrijft. En als je bent aangemeld voor meerdere klassen ook goed opletten in welke klasse je wilt rijden.

  De sluitingsdata voor de inschrijvingen zijn de volgende:
  • Marum vrijdag 9 september
  • Emmen vrijdag 16 september
  • Delfzijl vrijdag 23 september
  • Joure donderdag 29 september

  DMX 50cc Makkinga
  Zondag 4 september 2022 is de DMX 50cc voor de tweede keer dit jaar op het circuit de Prikkedam in Makkinga. Deze wedstrijd wordt verreden tijdens de open clubwedstrijd van de MSV de Prikkedam. Voor de clubwedstrijd kan uitsluitend online worden ingeschreven maar de DMX 50cc kan gewoon 's ochtends inschrijven. Het hek gaat om 8 uur open.
  Hoewel de club er alles aan zal doen om het circuit in optimale staat te krijgen valt het te verwachten dat, gezien de droogte, de baan behoorlijk zwaar zal zijn.

  Kalender update: Geen 500cc in Marum
  Na uitgebreid en langdurig overleg is er een besluit genomen over de wedstrijdindeling voor de komende wedstrijden. De cruciale vraag was, moet er een klasse thuisblijven of niet?
  Voor de meeste wedstrijden is besloten dat alle klassen aan de start komen, alleen niet in Marum.
  Gezien de verwachte opkomst aan deelnemers is de inschatting dat het onverantwoord is om daar alle klassen in te delen. Dit met name om de duur van de wedstrijddag en daarmee de belasting voor de vlaggenisten binnen de perken te houden. En aangezien de 500cc de enige klasse is die nog geen enkele wedstrijd thuis moest blijven zal deze klasse niet starten in Marum.
  Voor Emmen, Delfzijl en Joure is de inschatting dat het gaat lukken om alle klassen, uitgezonderd de 50cc, te laten starten.

  Uitslagen DMX 50cc Marum
  De kleinste coureurs rijden de meeste wedstrijden. Op zondag 28 augustus verreden ze al weer hun achtste wedstrijd op het circuit van Marum. Wederom was er een mooi groepje coureurs aan de start verschenen.
  De uitslagen van deze DMX 50cc wedstrijd zijn nu beschikbaar op Speedhive. Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier. Ook zijn de uitslagen vanzelfsprekend verwerkt in de tussenstand.

  Uitslagen DMX 50cc Delfzijl
  De kleinste coureurs hebben het maar druk. Net een paar dagen geleden de zesde wedstrijd verreden en nu al weer de zevende race voor de DMX 50cc. Op woensdagavond 13 juli diende het circuit van de MC Delfcross als strijdtoneel.
  De uitslagen van deze DMX 50cc wedstrijd zijn beschikbaar op Speedhive. Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier. Ook zijn de uitslagen verwerkt in de tussenstand.

  DMX 50cc MC Delfcross
  De volgende wedstrijd voor de DMX 50 is op het circuit van de MC Delfcross. Deze wedstrijd is op woensdagavond 13 juli. De training voor de DMX 50cc begint om 18:00 uur. De DMX 50cc hoeft niet vooraf in te schrijven, maar zorg wel dat je op tijd aanwezig bent op het circuit om dit voor de training te doen. Het inschrijfgeld voor deze wedstrijd bedraagt 20 euro.
  Laatst gewijzigd op: 2022-07-10 16:22:10 door: gerrit

  Uitslagen DMX 50cc Marum
  Alweer de zesde wedstrijd voor de DMX 50cc, deze keer op circuit Trimunt, tijdens de clubwedstrijd van de Motorclub Marum en Omstreken op zondag 10 juli.
  De uitslagen van deze DMX 50cc wedstrijd zijn beschikbaar op Speedhive. Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier. Ook zijn de uitslagen verwerkt in de tussenstand.

  Extra wedstrijd DMX 50cc Marum - 10 juli 2022
  Naar aanleiding van het vorige bericht heeft de MCMO aangegeven dat ze graag de wedstrijd die zondag gepland stond op de Prikkedam willen overnemen. Zondag 10 juli is er dus een DMX 50cc wedstrijd op circuit Trimunt in Marum.
  • De DMX 50cc coureurs hoeven zich niet voor in te schrijven.
  • Inschrijven op de wedstrijddag tussen acht uur en kwart voor negen.
  • Het inschrijfgeld bedraagt 15 euro.
  • De DMX 50cc rijdt het verkort circuit, voor een schets van het circuit klik hier.

  Voor het wedstrijdschema, klik hier.
  Dit wedstrijdschema is indicatief, er kunnen geen rechten aan worden ontleent.

  BREAKING NEWS: DMX 50cc Makkinga verplaatst!
  De DMX 50cc kalender is aangepast: De wedstrijd van de DMX 50cc op de Prikkedam in Makkinga van zondag 10 juli is verplaatst naar zondag 4 september.
  Door een misverstand is deze verplaatsing niet tijdig gecommuniceerd. Onze oprechte excuses hiervoor.

  Uitslagen DMX Rutten zondag
  Ook de uitslagen van de DMX wedstrijd op zondag 3 juli 2022 op het circuit van Rutten zijn beschikbaar op Speedhive en de tussenstand is bijgewerkt. Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier.

  Uitslagen DMX Rutten jeugd & 125cc
  De uitslagen van de DMX wedstrijd voor de jeugd en 125cc op zaterdag 2 juli 2022 op het circuit van Rutten zijn beschikbaar op Speedhive en de tussenstand is bijgewerkt. Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier.

  Tijdschema DMX Rutten zondag
  Let op: Zowel zaterdag als zondag starten de trainingen om 10 uur!

  Bij de 250cc klasse gaan de 27 tijdsnelsten naar de A-groep, de rest komt in de B-groep.

  Voor het wedstrijdschema, klik hier.
  Dit wedstrijdschema is indicatief, er kunnen geen rechten aan worden ontleent.

  Tijdschema DMX Rutten zaterdag
  Let op: Zowel zaterdag als zondag starten de trainingen om 10 uur!

  Bij de 125cc klasse gaan de 29 tijdsnelsten naar de A-groep, de rest komt in de B-groep.


  Voor het wedstrijdschema, klik hier.
  Dit wedstrijdschema is indicatief, er kunnen geen rechten aan worden ontleent.

  In verband met werkzaamheden is de N50 tussen Kampen (32) en knooppunt Emmeloord in beide richtingen afgesloten in de nacht van vrijdag 1 juli 21.00 uur op zaterdag 2 juli 2022 08.00 uur. Weggebruikers dienen rekening te houden met een extra reistijd van 15 minuten.
  Laatst gewijzigd op: 2022-07-01 23:24:24 door: gerrit

  Informatie DMX Rutten
  Het circuit is afgelopen week gekeurd door de KNMV en goedgekeurd voor DMX wedstrijden. Maar het circuit heeft een harde ondergrond en dat vraagt een andere rijstijl dan dat veel coureurs gewend zijn. Dus houdt hier rekening mee, te meer daar het circuit niet al te breed is en je zodra je naast de baan komt in de, weliswaar droge, sloot ligt.

  Overnachting is mogelijk in de nacht van vrijdag op zaterdag en van zaterdag op zondag. De kosten hiervoor zijn 10 euro per auto, dit dient contant bij de parkeerwachter te worden afgerekend. WC's en douche zijn beschikbaar.
  Let op: kom niet eerder dan 18 uur, vrijdag is het rennerskwartier anders nog gesloten en zaterdag is er eerder geen plek omdat die nog wordt ingenomen door de coureurs van die dag.

  Volgens de weersverwachtingen wordt er nog wel regen voorspeld. We gaan er vanuit dat dit geen probleem is, maar houdt de website en Facebook in de gaten voor eventuele updates.

  Wedstrijdschema's volgen nog.

  Laatste dag inschrijven voor DMX zondag in Rutten
  De laatste dag van de inschrijving voor de DMX op zondag 3 juli in Rutten is ingegaan. Inschrijven is alleen nog vandaag (vrijdag 1 juli 2022) mogelijk. Zaterdag of zondag (dus op de wedstrijddag) is inschrijven niet meer mogelijk!

  Laatste dag inschrijven voor DMX zaterdag in Rutten
  De laatste dag van de inschrijving voor de DMX jeugd inclusief de 125cc op zaterdag 2 juli in Rutten is ingegaan. Inschrijven is alleen nog vandaag (donderdag 30 juni 2022) mogelijk. Vrijdag of zaterdag (dus op de wedstrijddag) is inschrijven niet meer mogelijk!

  Inschrijving DMX Rutten geopend
  De inschrijving voor de wedstrijden op 2 & 3 juli in Rutten is geopend.

  Op zaterdag 2 juli rijden de:
  • 50cc
  • 65cc
  • 85cc
  • 125cc
  Op zondag 3 juli rijden de:
  • Dames
  • 250cc
  • 500cc
  • Masters
  Let op: voor welke klasse je ook inschrijft, op de website en in de mail staat altijd "2 juli 2022". Dus ook als je inschrijft voor de zondag.

  Houdt goed rekening met het volgende:
  • Inschrijven kan niet meer op de dag van de wedstrijd, maar uitsluitend digitaal!
  • Inschrijven is mogelijk tot de donderdagavond voor de wedstrijd op de zaterdag.
  • Inschrijven is mogelijk tot de vrijdagavond voor de wedstrijd op de zondag.
  • Daarna is de inschrijving gesloten.
  • Bij het inschrijven moet ook gelijk betaald worden.
  • Klik op "Inschrijven wedstrijden" in het menu, lees de regels en start je inschrijving.
  • Zorg dat je tijdig bent aangemeld voor de DMX Noord competitie. Ben je nog niet aangemeld, wacht dan niet tot de laatste dag van de inschrijving. Het verwerken kan wel even duren waardoor je mogelijk niet kunt inschrijven voor de wedstrijd.

  DMX 50cc Rutten
  Let op: aangezien de DMX 50cc in Rutten op de reguliere DMX wedstrijddag rijdt is het de bedoeling dat ook de DMX 50cc inschrijft via de DMX Noord website. Om naar de inschrijfpagina te gaan klikt uw hier.

  DMX Dames on air!
  De Dames van DMX-Noord waren op maandag 20 juni te gast bij Omroep Assen in het programma Asserlei. In het tweede uur van Asserlei is ruimschoots aandacht besteed aan de crossende dames. Hun interviews zijn te beluisteren op Asserlei.

  Uitslagen DMX Vledderveen
  De tussenstand is bijgewerkt met de uitslagen van de DMX wedstrijd in Vledderveen op 19 juni 2022. Ook zijn de uitslagen op Speedhive beschikbaar. Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier.

  Uitslagen DMX 50cc Emmen
  Zaterdag 18 juni werd de vierde DMX 50cc wedstrijd verreden tijdens de clubwedstrijd van de MSV Motordrome in Emmen.
  De uitslagen van deze DMX 50cc wedstrijd zijn beschikbaar op Speedhive. Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier. Ook zijn de uitslagen verwerkt in de tussenstand.

  Informatie en tijdschema DMX Vledderveen
  Let op: De trainingen starten om 10 uur!

  Voor het wedstrijdschema, klik hier.
  Dit wedstrijdschema is indicatief, er kunnen geen rechten aan worden ontleent.

  Er kan overnacht worden op het rennerskwartier van de MRTO Vledderveen. De kosten hiervoor zijn 10 euro per voertuig. Het rennerskwartier is zaterdag vanaf 18.00 uur geopend. Er zijn er toiletten aanwezig.

  Alleen coureurs die vooraf hebben ingeschreven kunnen meedoen. Je hoeft je op de wedstrijddag zelf niet meer aan te melden maar wel te zorgen dat je op tijd in het parc ferme bent voor de training. De trainingen starten 10:00 uur.
  De 125cc rijdt in twee groepen. In de tweede trainingsgroep komt de helft van het aantal deelnemers die zich het hoogst geklasseerd heeft. De rest zit in de eerste groep. De 32 tijdsnelsten van beide trainingsgroepen gaan naar de A-groep.

  Laatste dag inschrijven Vledderveen
  De laatste dag van de inschrijving voor de DMX in Vledderveen is ingegaan. Inschrijven is alleen nog vandaag (vrijdag 17 juni 2022) mogelijk. Zaterdag of zondag (dus op de wedstrijddag) is inschrijven niet meer mogelijk!

  Inschrijving DMX Vledderveen geopend
  De inschrijving voor de wedstrijd op 19 juni in Vledderveen is geopend.

  De klassen 50cc en 250cc rijden niet in Vledderveen!

  Houdt goed rekening met het volgende:
  • Inschrijven kan niet meer op de dag van de wedstrijd, maar uitsluitend digitaal!
  • Inschrijven is mogelijk tot de vrijdagavond voor de wedstrijd.
  • Daarna is de inschrijving gesloten.
  • Bij het inschrijven moet ook gelijk betaald worden.
  • Klik op "Inschrijven wedstrijden" in het menu, lees de regels en start je inschrijving.
  • Zorg dat je tijdig bent aangemeld voor de DMX Noord competitie. Ben je nog niet aangemeld, wacht dan niet tot de laatste dag van de inschrijving. Het verwerken kan wel even duren waardoor je mogelijk niet kunt inschrijven voor de wedstrijd.
  Laatst gewijzigd op: 2022-06-11 11:45:50 door: gerrit

  Uitslagen DMX Veendam
  De uitslagen van de DMX wedstrijd in Veendam op 29 mei 2022 zijn beschikbaar op Speedhive en de tussenstand is bijgewerkt. Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier.

  Informatie en tijdschema DMX Veendam
  Er kan overnacht worden op het rennerskwartier van de MC Veendam. De kosten hiervoor zijn 10 euro per combinatie. Het rennerskwartier is zaterdag vanaf 18.00 uur geopend en sluit om 21.00. De kantine van MC Veendam is niet geopend. Wel zijn er toiletten aanwezig. Zondagmorgen om 07.00 uur is de kantine weer geopend en kan gebruik gemaakt worden van de douches en toiletten. Voor overige informatie Info MC Veendam.

  Alleen coureurs die vooraf hebben ingeschreven kunnen meedoen. Je hoeft je op de wedstrijddag zelf niet meer aan te melden maar wel te zorgen dat je op tijd in het parc ferme bent voor de training. De trainingen starten 9:00 uur.
  De 125cc en 250cc rijden in twee groepen. In de tweede trainingsgroep komt de helft van het aantal deelnemers die zich het hoogst geklasseerd heeft. De rest zit in de eerste groep. De 40 tijdsnelsten van beide trainingsgroepen gaan naar de A-groep.

  Voor het wedstrijdschema, klik hier.
  Let op: Dit wedstrijdschema is indicatief, er kunnen geen rechten aan worden ontleent.

  Toestand circuit
  Toestand circuit

  Laatste dag inschrijven DMX Veendam
  De laatste dag van de inschrijving voor de DMX in Veendam is ingegaan. Inschrijven is alleen nog mogelijk op vrijdag 27 mei 2022. Zaterdag of zondag (dus op de wedstrijddag) is inschrijven niet meer mogelijk!

  Inschrijving DMX Veendam geopend
  De inschrijving voor de wedstrijd op 29 mei in Veendam is geopend.

  De klassen 50cc en Masters rijden niet in Veendam!

  Houdt goed rekening met het volgende:
  • Inschrijven kan niet meer op de dag van de wedstrijd, maar uitsluitend digitaal!
  • Inschrijven is mogelijk tot de vrijdagavond voor de wedstrijd.
  • Daarna is de inschrijving gesloten.
  • Bij het inschrijven moet ook gelijk betaald worden.
  • Klik op "Inschrijven wedstrijden" in het menu, lees de regels en start je inschrijving.
  • Zorg dat je tijdig bent aangemeld voor de DMX Noord competitie. Ben je nog niet aangemeld, wacht dan niet tot de laatste dag van de inschrijving. Het verwerken kan wel even duren waardoor je mogelijk niet kunt inschrijven voor de wedstrijd.

  Uitslagen DMX 50cc Westerbork
  Onder nagenoeg ideale omstandigheden verreden de coureurs van de DMX 50cc, tijdens de clubwedstrijd van de MSV Motordrenthe op zaterdag 14 mei op het circuit de Weidestukken in Westerbork, hun derde wedstrijd. Ook deze keer werd gebruik gemaakt van het verkorte circuit, wat door het merendeel van de coureurs erg op prijs werd gesteld.
  De uitslagen van deze DMX 50cc wedstrijd zijn beschikbaar op Speedhive. Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier. Ook zijn de uitslagen verwerkt in de tussenstand.

  Informatie DMX 50cc Westerbork
  Zaterdag 14 mei vindt de derde wedstrijd voor de DMX Noord 50cc competitie plaats. Het strijdtoneel is deze keer het circuit de Weidestukken in Westerbork. Ook deze keer is de wedstrijd tijdens een clubwedstrijd. Er hoeft niet van te voren te worden ingeschreven. De inschrijving is zaterdag vanaf 11:30, om 13 uur beginnen de trainingen. De wedstrijd zal verreden worden op het verkort circuit.

  Uitslagen DMX 50cc Makkinga
  Op zondag 8 mei kwamen de coureurs van de DMX 50cc tijdens de clubwedstrijd op de Prikkedam in Makkinga in actie. Aangezien de 50cc ook op het grote circuit, weliswaar in verkorte uitvoering, hun wedstrijd moesten rijden was het loeizwaar voor de kleinsten onder de DMX coureurs.
  De uitslagen van deze DMX 50cc wedstrijd zijn beschikbaar op Speedhive. Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier.

  Ook zijn de uitslagen verwerkt in de tussenstand.

  DMX 50cc Prikkedam
  Zondag 8 mei organiseert de MSV de Prikkedam een DMX 50cc tijdens hun clubwedstrijd. In tegenstelling tot de clubwedstrijd hoeft er voor de DMX 50cc niet vooraf te worden ingeschreven. Om ca. 8 uur is het hek open en gelijk daarna, tot 8:30, kan er worden ingeschreven voor de DMX 50cc. In verband met de vergunning rijdt ook de 50cc op (een deel van) het grote circuit.

  Dames & Veendam
  Er is duidelijkheid over de wedstrijd in Veendam wat betreft de Dames-klasse. Er is besloten dat de Dames niet aan de kant hoeven te zitten maar dat deze klasse in Veendam van start zal gaan.

  Uitslagen DMX Westerbork
  De uitslagen van de DMX wedstrijd in Westerbork op 1 mei 2022 zijn beschikbaar op Speedhive. Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier.

  Ook de tussenstand is bijgewerkt, maar let op:
  • De tussenstand klopt alleen voor de klassen die al twee wedstrijden hebben gereden; Er is met twee schrapmanches gerekend, waardoor de tussenstand er misschien af en toe wat verrassend uit ziet.
  • Voor de klassen die nog maar een wedstrijd hebben gereden zijn de beide schrapmanches ook gerekend, waardoor iedereen dus weer op nul uitkomt. De tussenstand staat in min of meer willekeurige volgorde, maar de (bruto) punten zouden wel moeten kloppen.
  • Na de volgende wedstrijd wordt de tussenstand recht getrokken.

  Informatie en tijdschema DMX Westerbork
  Er kan niet overnacht worden op het rennerskwartier van de MSV Motordrenthe. Ook wildkamperen voor het hek of nabij het circuit wordt niet op prijs gesteld. Er zijn voldoende campings in de buurt die u met open armen zullen ontvangen.

  Alleen coureurs die vooraf hebben ingeschreven kunnen meedoen. Je hoeft je op de wedstrijddag zelf niet meer aan te melden maar wel te zorgen dat je op tijd in het parc ferme bent voor de training. De trainingen starten 9:00 uur.
  Het is de eerste wedstrijd voor de 65cc en de Dames dus voor hen gaat het oprijden voor de tijdtraining op rijnummer. Voor de overige klassen gaat het aan de hand van de tussenstand.
  De 125cc en 250cc rijden in twee groepen. In de tweede trainingsgroep komt de helft van het aantal deelnemers die zich het hoogst geklasseerd heeft. De rest zit in de eerste groep. De 40 tijdsnelsten van beide trainingsgroepen gaan naar de A-groep.

  Voor het wedstrijdschema, klik hier.
  Let op: Dit wedstrijdschema is indicatief, er kunnen geen rechten aan worden ontleent.

  Laatste dag inschrijven Westerbork
  De laatste dag van de inschrijving voor de DMX in Westerbork is ingegaan. Inschrijven is alleen nog mogelijk op vrijdag 29 april 2022. Zaterdag of de wedstrijddag op zondag is inschrijven niet meer mogelijk!
  Laatst gewijzigd op: 2022-04-29 00:06:36 door: gerrit

  Inschrijving DMX Westerbork geopend
  De inschrijving voor de wedstrijd op 1 mei in Westerbork is geopend.

  De 50cc en 85cc klassen rijden niet in Westerbork!

  Houdt goed rekening met het volgende:
  • Inschrijven kan niet meer op de dag van de wedstrijd, maar uitsluitend digitaal!
  • Inschrijven is mogelijk tot de vrijdagavond voor de wedstrijd.
  • Daarna is de inschrijving gesloten.
  • Bij het inschrijven moet ook gelijk betaald worden.
  • Klik op "Inschrijven wedstrijden" in het menu, lees de regels en start je inschrijving.
  • Zorg dat je tijdig bent aangemeld voor de DMX Noord competitie. Ben je nog niet aangemeld, wacht dan niet tot de laatste dag van de inschrijving. Het verwerken kan wel even duren waardoor je mogelijk niet kunt inschrijven voor de wedstrijd.

  Uitslag DMX Makkinga online
  De uitslagen van de seizoensopener, de DMX wedstrijd in Makkinga op 24 april 2022 zijn beschikbaar op Speedhive. Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier.


  Informatie en tijdschema DMX Makkinga
  Het hek van de Prikkedam gaat zondagmorgen 7:15 open. Alleen coureurs en vrijwilligers van de club mogen op het terrein parkeren, ieder ander moet naar het nabijgelegen parkeerterrein.
  Er kan overnacht worden. Het hek is zaterdag open tot 22:00 en uiterlijk 23:00 moet alles stil zijn.

  Alleen coureurs die vooraf hebben ingeschreven kunnen meedoen. Je hoeft je op de wedstrijddag zelf niet meer aan te melden maar wel te zorgen dat je op tijd in het parc ferme bent voor de training. De trainingen starten 9:00 uur.
  Het is de eerste wedstrijd dus het oprijden voor de tijdtraining gaat op rijnummer. De 125cc en 250cc rijden in twee groepen. De tijdsnelsten van beide trainingsgroepen gaan naar de A's. Bij de 125cc gaat de helft van het aantal coureurs (naar boven afgerond) naar de A-groep, bij de 250cc gaan de eerste veertig naar de A-groep.

  Voor het wedstrijdschema, klik hier.
  Let op: Dit wedstrijdschema is indicatief, er kunnen geen rechten aan worden ontleent.
  Laatst gewijzigd op: 2022-04-23 21:27:08 door: gerrit

  Heb je het (juiste) transponder nummer doorgegeven?
  Niet alle coureurs hebben hun transpondernummer doorgegeven of zijn vergeten een wijziging door te geven. Het rijden met transponder is verplicht, zonder transponder kun je niet meedoen aan de DMX wedstrijden. En is je transponder nummer niet bekend bij de tijdwaarneming dan kan het zijn dat je niet in de uitslag van tijdtraining of wedstrijd voor komt. Dus heb je nog geen transpondernummer doorgegeven of is je transpondernummer gewijzigd, geef dit dan door via een mail naar gerrit@dmxnoord.nl.
  Laatst gewijzigd op: 2022-04-22 15:02:54 door: gerrit

  Laatste dag inschrijving DMX Makkinga
  De laatste dag van de inschrijving voor de DMX in Makkinga is ingegaan. Inschrijven is alleen nog mogelijk op vrijdag 22 april 2022. Zaterdag of de wedstrijddag op zondag is inschrijven niet meer mogelijk!

  Vrijwilligers gevraagd: Wedstrijdleider (m/v)
  Een motocross wedstrijd is onmogelijk zonder wedstrijdleider, dat geldt natuurlijk ook voor DMX Noord. We zijn op zoek naar nieuwe wedstrijdleiders om de continuiteit te waarborgen.

  De wedstrijdleider heeft de algemene leiding tijdens een motocrosswedstrijd door erop toe te zien dat de wedstrijd goed verloopt, alle reglementen worden nageleefd en in te grijpen waar nodig.
  Op evenementen is de wedstrijdleider eindverantwoordelijke voor wat betreft de wedstrijd aangaat en zal, indien nodig in overleg met de vertegenwoordiger van de club, beslissingen nemen die wedstrijd gerelateerd zijn.
  Competenties:
  • Heeft passie voor motorsport, bij voorkeur specifiek voor motocross
  • Kan leiding geven aan een team met verschillende kwaliteiten.
  • Is goed in het nemen van beslissingen
  • Kan prioriteiten stellen en is proactief.
  • Kan andere mensen enthousiasmeren.
  • Kan overzicht hebben en houden.
  • Heeft goede sociale vaardigheden.
  • Is communicatief vaardig.
  • Is op de hoogte van de laatste versie reglementen m.b.t. de motocross en circuitnormen (of is bereid zich deze eigen te maken).
  Het is belangrijk dat je een klik hebt met de rest van het team. Heb je belangstelling kom dan eens kennismaken. Hebben we van beide zijden vertrouwen dan wordt je vanzelfsprekend niet meteen in het diepe gegooid. Je loopt een aantal wedstrijden met een andere wedstrijdleider mee om de kneepjes van het vak te leren.

  Voor vragen of aanmeldingen graag contact opnemen per e-mail: gerrit@dmxnoord.nl.
  Laatst gewijzigd op: 2022-04-18 18:29:22 door: gerrit

  Inschrijving Makkinga geopend
  De inschrijving voor de wedstrijd op 24 april in Makkinga is geopend.

  De 50cc, 65cc en Dames klassen rijden niet in Makkinga!

  Lees onderstaande goed door, er zijn wijzigingen ten opzichte van vorig jaar:
  • Inschrijven kan niet meer op de dag van de wedstrijd, maar uitsluitend digitaal!
  • Inschrijven is mogelijk tot de vrijdagavond voor de wedstrijd.
  • Daarna is de inschrijving gesloten.
  • Bij het inschrijven moet ook gelijk betaald worden.
  • Klik op "Inschrijven wedstrijden" in het menu, lees de regels en start je inschrijving.
  • Zorg dat je tijdig bent aangemeld voor de DMX Noord competitie. Ben je nog niet aangemeld, wacht dan niet tot de laatste dag van de inschrijving. Het verwerken kan wel even duren waardoor je mogelijk niet kunt inschrijven voor de wedstrijd.

  Sorry Dames: Geen Makkinga!
  Het grote aantal aanmeldingen voor de DMX Noord competitie is natuurlijk mooi, maar dwingt ons ook in een spagaat. Enerzijds willen we zoveel mogelijk klassen startgelegenheid bieden, anderzijds moet de wedstrijddag ook nog te behappen zijn. Zeker op een circuit als de Prikkedam, waar door de vergunningsperikelen een keiharde eindtijd staat, is dit erg lastig. Vooral omdat we niet weten hoeveel van de aangemelde coureurs ook werkelijk komen. Deze inschatting is alleen maar moeilijker geworden omdat Makkinga, na het wegvallen van de wedstrijd in Emmen, de eerste wedstrijd van het seizoen is.

  Daarom hebben we de aantallen en mogelijke wedstrijdschema's van alle kanten bekeken. Ook is er diverse keren en langdurig overleg geweest. Het resultaat hiervan is dat er voor gekozen is om de Dames klasse in Makkinga geen startgelegenheid te bieden. We begrijpen dat dit voor velen als vervelend wordt ervaren, dat vinden we namelijk zelf ook.
  Laatst gewijzigd op: 2022-04-16 13:58:17 door: gerrit

  Vrijwilligers gevraagd: Tijdwaarneming
  Herhaalde oproep:

  De DMX Noord wedstrijden worden georganiseerd door een combinatie van de deelnemende clubs en de DMX organisatie. De DMX organisatie verzorgt de aanmeldingen voor de competitie, de inschrijvingen voor de wedstrijden, de wedstrijdleiding en de tijdwaarneming. Voor deze tijdwaarneming zijn we naarstig op zoek naar versterking.
  Herken je jezelf in het onderstaande?
  • Wil je deel uit maken van een leuk team?
  • Heb je enige affiniteit met computers?
  • Beschik je over een flinke dosis verantwoordelijkheidsgevoel?
  • Wil je de motocross van dichtbij meemaken maar hoef je niet beslist in de modder te staan?
  Meld je dan aan!
  Natuurlijk is het ook mogelijk om tijdens een wedstrijd een kijkje te komen nemen of een dag mee te lopen, om te ervaren of het wat voor je is.

  Zonder tijdwaarneming, geen wedstrijden!

  Wijzing locatie landelijke DMX finale
  In verband met vergunningsperikelen lukt het helaas de MSV-Salz niet om de landelijke DMX finale te organiseren. DMX Midden heeft gelukkig een andere locatie gevonden, de landelijke finale zal nu worden georganiseerd door MSV-NOV in Heerde. De datums voor het finale weekend blijven hetzelfde, 22 en 23 oktober 2022.

  Kalender update / DMX Emmen
  In overleg met de clubs van DMX Noord is besloten de reserve-datum (18 september 2022) toe te wijzen aan M.S.V. Motodrome Emmen als vervanging voor de afgelaste wedstrijd van 10 april.

  Uitleg tussenstand DMX 50cc Emmen
  In het bericht van 2 april 2022 hebben we aangegeven dat de tussenstand van de DMX 50cc niet zou kloppen. Nadere bestudering wijst uit dat de tussenstand wel klopt. Dat komt doordat de daguitslag en de tussenstand op een andere manier worden berekend:
  • Voor de daguitslag eindigt bij gelijk aantal punten de coureur die de tweede manche het hoogst scoorde boven de coureur die beter scoorde in de eerste manche. Dus Diaz Siemeling met 43 punten in de tweede manche vierde en Livia Spenkelink met 41 punten in de tweede manche vijfde.
  • Voor de tussenstand werkt het net iets anders. Hier wordt bij gelijk aantal punten eerst gekeken naar het aantal eerste plaatsen, is dat gelijk dan naar het aantal tweede plaatsen en als dat ook gelijk is dan nog naar het aantal derde plaatsen. Als dat ook gelijk is wordt er pas naar de laatste manche gekeken. In dit geval heeft Livia Spenkelink een derde plaats gescoord en Diaz Siemeling alleen twee vierde plaatsen. Daardoor is Livia in de tussenstand vierde en Diaz vijfde.

  We begrijpen dat dit apart overkomt, tenslotte was ik zelf ook in de war, maar het is zoals het reglement in elkaar zit. En het valt in dit geval extra op omdat de tussenstand is berekent over slechts een wedstrijd.

  DMX Emmen afgelast!
  Vanmorgen is de conditie van het circuit van Emmen beoordeeld door specialisten van de club. De conclusie was helaas dat de DMX van zondag aanstaande geen doorgang kan vinden. Niet geheel onverwacht maar vanzelfsprekend is dit erg vervelend. Natuurlijk is dit een situatie waar niemand iets aan kan doen, de natuur hebben we niet in de hand. Hiermee wordt de DMX op 24 april in Makkinga de openingswedstrijd van seizoen 2022.
  Vanzelfsprekend wordt het inschrijfgeld van de coureurs die reeds hebben ingeschreven teruggestort.

  Uitslag DMX 50cc Emmen
  Dit jaar moesten de kleinste coureurs het spits af bijten, de DMX 50cc coureurs kwamen zaterdag 2 april in actie op het circuit van Emmen. Op deze zonnige maar koude dag reden de DMX 50cc coureurs de wedstrijd tijdens een clubwedstrijd op de minibaan.
  De uitslagen staan op Speedhive en ook op deze site, onder het kopje "Tussenstanden".

  Maar let op: de klassering van Livia Spenkelink en Diaz Siemeling staan verkeerd om, dus Diaz hoort op 4 en Livia op 5. Het is niet helemaal duidelijk waardoor dit veroorzaakt wordt. We zullen proberen dit te repareren, mocht dat niet lukken dan zijn we er van overtuigt dat het na de volgende wedstrijd automatisch wordt gecorrigeerd.

  Zahlungsmoglichkeiten erweitert: Giropay
  Da iDeal nicht von Deutschland aus funktioniert, haben wir die Zahlungsmoglichkeiten speziell fur deutsche Fahrer um Giropay erweitert.

  Inschrijving Emmen geopend
  De inschrijving voor de eerste wedstrijd van seizoen 2022, op 10 april in Emmen is geopend.

  De 500cc klasse rijdt niet in Emmen!

  Lees onderstaande goed door, er zijn wijzigingen ten opzichte van vorig jaar:
  • Inschrijven kan niet meer op de dag van de wedstrijd, maar uitsluitend digitaal!
  • Inschrijven is mogelijk tot de vrijdagavond voor de wedstrijd.
  • Daarna is de inschrijving gesloten.
  • Bij het inschrijven moet ook gelijk betaald worden.
  • Klik op "Inschrijven wedstrijden" in het menu, lees de regels en start je inschrijving.
  • Zorg dat je tijdig bent aangemeld voor de DMX Noord competitie. Ben je nog niet aangemeld, wacht dan niet tot de laatste dag van de inschrijving. Het verwerken kan wel even duren waardoor je mogelijk niet kunt inschrijven voor de wedstrijd.
  Laatst gewijzigd op: 2022-04-01 09:36:50 door: gerrit

  Breaking news: kalender update
  Ja, we begrijpen dat veel mensen het niet leuk vinden.
  Nee, we kunnen niet anders!

  Op basis van het huidige aantal aanmeldingen, historische gegevens en in overleg met de clubs is besloten om bij de wedstrijden voor de vakantie een klasse thuis te laten.
  Na de vakantie komen vooralsnog alle klassen aan de start omdat traditiegetrouw gedurende het seizoen het aantal deelnemers afneemt. Mocht dit echter dit seizoen anders zijn dan kan het gebeuren dat ook na de vakantie een klasse zal worden uitgeloot.

  Mocht tijdens de eerste wedstrijd(en) blijken dat de resterende starts niet in een acceptabele wedstrijddag passen, dan kunnen we niet uitsluiten dat er nog aanvullende maatregelen getroffen moeten worden.
  Dat wordt in een later stadium bepaalt op basis van de werkelijke deelnemersaantallen en het daarmee gepaard aantal starts op een wedstrijddag.

  In de kalender lijken de Dames, met uitzondering van Rutten en de landelijke finale, te ontbreken. Dit is schijn, want natuurlijk doen ze mee.
  Wanneer de Dames, net als voorgaande jaren, bij de Masters rijden blijven zij ook in Veendam thuis. Dit wordt beoordeeld op basis van de eerste drie wedstrijden en wordt vanzelfsprekend tijdig gepubliceerd!
  Als de Dames-klasse wordt ingedeeld bij een andere klasse, wedstrijdvolgorde zie de betreffende klasse. Wanneer de Dames een eigen start krijgen rijden ze na de 85cc.

  Om de duur van de wedstrijd dag te beperken kan de wedstrijdleiding starts samenvoegen, hierbij zijn alle combinaties van klassen mogelijk mits de veiligheid dit toelaat.
  Dit ter beoordeling van de wedstrijdleiding!

  En als laatste, de volgorde van de starts per klasse per wedstrijd staat nu vermeldt in de kalender.
  Laatst gewijzigd op: 2022-03-26 13:19:51 door: gerrit

  Update kalender DMX 50cc
  Er is een wedstrijd toegevoegd aan de DMX 50cc kalender. We zijn blij jullie te kunnen melden dat de DMX 50cc welkom is op het circuit de Weidestukken in Westerbork op zaterdag 14 mei.

  Kalender DMX 50cc online
  Zoals al eerder gemeld rijdt de DMX 50cc zijn wedstrijden tijdens clubwedstrijden. Omdat het plannen van de clubwedstrijden later in het seizoen plaatsvindt dan DMX wedstrijden kan de 50cc kalender dus ook pas later gemaakt worden. Met nog minder dan een maand te gaan tot de eerste wedstrijd kunnen we echt niet langer wachten, dus de DMX 50cc kalender staat nu online.

  Weet je zeker dat je aanmelding is goedgekeurd?
  Op dit moment hebben we al een respectabel aantal van ruim 400 coureurs die zich aangemeld hebben. Hoewel het niet altijd van een leien dakje gaat is verreweg het grootste deel van de aanmeldingen goedgekeurd. Maar er is ook een deel dat nog steeds in aanvraag staat. Dit betekent dat er iets met de aanvraag aan de hand is. Een aantal coureurs geeft geen enkele reactie en deze zullen binnenkort verwijderd worden van de lijst. Dus staat er op de deelnemerslijst achter je naam "In aanvraag", heb je hier de laatste week geen contact over gehad met DMX Noord maar wil je wel graag je nummer houden, laat dan zo snel mogelijk wat van je weten. Anders wordt je aanmelding zonder verder bericht verwijderd en kan je rijnummer zomaar door een andere coureur in gebruik worden genomen.

  Vrijdag 21 januari eindigt de gereserveerde periode!
  Morgen, vrijdag 21 januari, loopt de periode af waarin de rijnummers gereserveerd zijn. Vanaf 22 januari zijn de rijnummers vrij beschikbaar voor alle coureurs, dus wil je niet achter het net vissen, wacht dan niet te lang.
  Wanneer je nog gebruik wilt maken van de voorkeursregeling, zorg dan dat je aanmelding uiterlijk 21 januari 2022 middernacht binnen is. Compleet ingevuld en met een basis sport licentie 2022, want anders loop je de kans dat de aanmelding wordt afgewezen en kan er iemand anders met je nummer van door gaan!
  Laatst gewijzigd op: 2022-01-21 00:15:48 door: gerrit

  Datum en locatie landelijke DMX finale bekend
  De landelijke DMX finale wordt dit seizoen georganiseerd door district Midden. De wedstrijd wordt georganiseerd door MSV Salz en zal plaats vinden op 22 en 23 oktober.

  Locatie 2/3 juli bekend
  Volgens de indeling van de clubs hoort de Noordoostpolder bij district Midden, maar geografisch ligt het veel dichter tegen Noord aan. Het gevolg daarvan is dat veel leden van de MC NOP hun wedstrijden in de DMX Noord competitie rijden. Daarom heeft MC NOP gevraagd of ze komend seizoen een wedstrijd voor DMX Noord mogen organiseren, zodat hun leden ook een thuiswedstrijd hebben. De stuurgroep van DMX Noord heeft dit verzoek gehonoreerd; De wedstrijd op 2 en 3 juli zal dus plaats vinden op het circuit de Ruttense Brug van de MC NOP.

  Aanmelden DMX Noord, hoe ziet een basis sportlicentie er uit?
  Het lijkt er op dat heel veel coureurs niet weten hoe een basis sportlicentie er uit ziet. Dat is natuurlijk raar, maar voor de duidelijkheid nog even een afbeelding van de basis sportlicentie. Screenshots van je ledenpas, aanvraag of profiel op de KNMV website meesturen heeft geen zin, je aanmelding wordt niet geaccepteerd. En ook het jaar moet kloppen, 2019, 2020 of 2021 werkt niet, er moet echt 2022 op staan.

  Kalender DMX Noord seizoen 2022
  Helaas is de DMX 50cc kalender nog niet bekend. Net als in vorige jaren rijdt de DMX 50cc meestal niet bij de reguliere DMX wedstrijden maar bij clubwedstrijden. Zodra die bekend zijn zal de DMX 50cc kalender gepubliceerd worden. Wel is al bekend dat de 50cc op zaterdag 2 juli in actie zal komen.

  Voor de overige klassen is de kalender wel al bekend. De enige slag die we nog om de arm houden of alle klassen bij alle wedstrijden aan de start zullen komen. Dit wordt in een later stadium op basis van de deelnemersaantallen bepaald.

  Ook moet het voor iedereen duidelijk zijn dat de wedstrijdleiding bevoegd is om klassen samen te voegen als het wedstrijdschema hier om vraagt. Alle combinaties zijn mogelijk, zolang het veilig is. Dit ter beoordeling van de wedstrijdleiding en niet van de coureurs of de ouders!

  Het aantal wedstrijden is dit jaar minder dan gebruikelijk. Dit is een bewuste keuze om de clubs in de gelegenheid te stellen om ook clubwedstrijden te kunnen organiseren.

  Dit jaar staat er ook weer een weekend op het programma (2/3 juli), de locatie wordt later bekend gemaakt.

  De datum en locatie van de landelijke DMX finale is ook nog niet bekend, maar wel dat het weer een weekend wordt met de jeugd t/m 85cc op de zaterdag en de overige klassen op de zondag.


  N.B. Oorspronkelijk stond er op de kalender "Zondag 1 oktober", maar 1 oktober is natuurlijk op een zaterdag.
  Laatst gewijzigd op: 2022-01-09 23:15:50 door: gerrit

  Aanpassingen DMX Noord reglement
  Onder meer naar aanleiding van de laatst gehouden stuurgroep vergadering en daarnaast harmonisatie met landelijke regels is het reglement op een aantal punten aangepast:
  • Om de wedstrijddag binnen de perken te houden heeft de wedstrijdleiding de volledige bevoegdheid om klassen samen te voegen. Vanzelfsprekend mits de veiligheid dit toelaat, dit ter beoordeling van de wedstrijdleiding.
  • Alleen clubs met een permanent circuit worden nog in de gelegenheid gesteld om DMX Noord-wedstrijden te organiseren.
  • Er is een finale reglement toegevoegd met de regels voor de landelijke DMX finale.
  • De schouder, ellenboog en knie bescherming voor de jeugd moet nu verplicht voorzien zijn van keuringslabel (voor de details, zie reglement).
  • Om het DMX Noord reglement in lijn te brengen met het landelijke reglement zijn de toegestane wielmaten voor de Dames-klasse toegevoegd.

  Aanmelden DMX competitie 2022 van start!
  Na een valse start is dan nu de inschrijving voor DMX Noord seizoen 2022 is geopend.
  Net als voorgaande jaren kan aanmelden alleen nog maar via het digitale inschrijfformulier.

  Zoals altijd is er bij de aanvang van de aanmeldingen sprake van een gereserveerde periode; In principe kan iedereen vanaf zaterdag 1 januari 2022 inschrijven, alleen zijn de rijnummers van 2021 gereserveerd voor de coureurs die zich hiermee in seizoen 2021 ook hadden ingeschreven en die ook daadwerkelijk punten hebben gehaald. De overige rijnummers zijn wel per direct voor iedereen beschikbaar.
  De gereserveerde periode duurt deze keer tot en met vrijdag 21 januari 2022 twaalf uur 's nachts. Vanaf dat moment zijn de resterende rijnummers vrij voor iedereen.

  Maar er zijn ook een paar veranderingen:
  • Door de wijziging van de licentiestructuur bij de KNMV moet elke coureur een basis sport licentie Motocross hebben. Een licentie jeugd enduro of offroad is dus niet meer voldoende.
  • Al heel lang vragen coureurs om uitbreiding van de nummerreeksen. Om de inschrijving 's morgens op het circuit efficient te houden was dat niet mogelijk, maar nu we online inschrijven voor de wedstrijden vervalt dat argument.
  • De Dames zijn speciaal. De nummerreeks voor de Dames blijft dan ook gelijk, van 400 t/m 499.
  • Voor de overige klassen is de nummerreeks uitgebreid en is nu 1 t/m 999, behalve 400 t/m 499. Deze uitzondering geldt niet voor de 50cc en 65cc, dus daar is de 400-reeks wel beschikbaar.

  Niet alles veranderd:
  • Bij de 65cc en 85cc blijven de oneven nummers voor de kleine wielen en de even nummers voor de grote wielen.

  Let op: Lees de informatie op de pagina "Aanmelden" goed door en kijk als het nodig is bij de veel gestelde vragen. De link hiervoor vind je in het menu maar ook op de pagina "Aanmelden".