Logo DMX Noord

Voorlopige DMX kalender 2017 bekend (m.u.v. 50cc)
De voorlopige kalender voor alle klassen met uitzondering van de 50cc is bekend. De kalender is voorlopig omdat de wedstrijd op 30 september in Emmen nog niet geheel zeker is. Mocht deze wedstrijd niet op deze datum doorgaan dan wordt er een andere datum gezocht en wordt 1 oktober een reserve datum. Gaat de wedstrijd op 30 september wel door dan vervalt de reserve datum op 1 oktober. Daarnaast is het altijd mogelijk dat ook gedurende het seizoen, de kalender aangepast kan worden als de omstandigheden daar om vragen. Waar mogelijk zal dan gebruik worden gemaakt van een reserve datum maar het kan ook betekenen dat er een datum wordt toegevoegd.


50cc
In het verleden reed de 50cc zijn DMX wedstrijden niet tijdens de reguliere DMX wedstrijden maar bij clubwedstrijden van de verschillende clubs. Omdat bij verschillende andere competities de 50cc samen reed met de 65cc, zonder dat het problemen opleverde, is op een gegeven moment de 50cc weer toegevoegd bij de reguliere DMX wedstrijden. Dit was mogelijk omdat het geen extra start opleverde en dus niet ingreep in het wedstrijdschema. In 2016 is onder druk van de ouders van de 50cc coureurs besloten om de 50cc apart te laten rijden. Hiervan was wel het gevolg dat de wedstrijd dag een behoorlijke tijd langer werd waardoor regelmatig manches ingekort moesten worden om voor donker (of binnen de in de vergunning gestelde tijden) klaar te zijn. Dit is voor niemand een gewenste situatie, ook niet voor de 50cc coureurs, zeker niet voor het deel dat op het podium stond omdat die soms meer dan vier uur moesten wachten tot de huldiging.
Daarom is door de stuurgroep besloten dat vanaf seizoen 2017 de 50cc weer bij clubwedstrijden hun DMX competitie af zullen werken. Dit heeft voor de 50cc coureurs diverse voordelen. De belangrijkste is dat de wedstrijd dag korter is waardoor ze minder lang hoeven te wachten. Daarnaast is de deelname vaak groter, dus de strijd is mooier en ze rijden niet samen met de 65cc.

De 50cc DMX coureurs worden net als bij reguliere DMX wedstrijden gewoon gehuldigd, de uitslagen komen gewoon op de DMX website, aan het eind van het jaar worden ze tijdens de end of season party net als alle andere prijswinnaars gewoon gehuldigd en ook worden de hoogst geklasseerden uitgenodigd voor de landelijke finale.

De 50cc kalender wordt medio januari bekend gemaakt.

Inschrijving 2017 open voor iedereen
De inschrijving voor seizoen 2017 is geopend voor iedereen.

Ga naar "Aanmelden" om het aanmeldingsformulier in te vullen.
Vul het formulier volledig in en print het.
Stuur het formulier samen met een, leesbare, kopie van de Basis Sport Licentie 2017 op.

Lees ook de tekst op de pagina "Aanmelden" volledig door zodat je niet voor verrassingen komt te staan!
Inschrijvingen die niet aan de voorwaarden voldoen worden niet in behandeling genomen! Omdat het je eigen verantwoordelijkheid is, is de kans groot dat je hiervan niet op de hoogte gesteld wordt.

Omdat er altijd wat mis kan gaan is het verstandig om de deelnemerslijst op de website in de gaten te houden. Pas als je op de deelnemerslijst staat is je inschrijving definitief!

Heb je al ingeschreven en sta je na een paar dagen niet op de lijst vraag je dan af of je aan alle voorwaarden hebt voldaan. Ben je hier zeker van stuur dan even een mailtje zodat we kunnen kijken wat er aan de hand is.

Het slechts mogelijk om bij voorbaat in één klasse in te schrijven. Natuurlijk kun je gaandeweg het seizoen aangeven dat je over wilt stappen maar pas op dat moment kun je je voor die klasse inschrijven.

Let op: Het is nog niet helemaal zeker of het reglement er in 2017 exact zo uit zal zien als in 2016 het geval was. Hier is nog niet over vergaderd dus voor het zelfde geld blijft alles zoals het was maar daarvoor zijn nu nog geen garanties te geven.

Kampioenshuldiging DMX Noord
Nagekomen bericht, foto's van de kampioenshuldiging op 12 november in Beilen:Laatst gewijzigd op: 2016-12-12 22:55:07 door: gerrit

Kampioenshuldiging DMX Noord 12 november 2016

Het motorcross seizoen 2016 is ten einde. De kampioenen van de DMX Noord competitie zijn bekend. Vanzelfsprekend zijn de voorbereidingen voor seizoen 2017 al weer in volle gang maar we moeten seizoen 2016 nog officieel afsluiten. Dit doen we met de kampioenshuldiging.

De kampioenshuldiging van DMX Noord vindt deze keer wederom plaats op zaterdag avond en wel op 12 november. Hiervoor zijn natuurlijk de prijswinnaars, de vijf hoogst geklasseerden in elke klasse, uitgenodigd maar ook alle personen die in wat voor hoedanigheid dan ook betrokken zijn geweest bij de DMX wedstrijden, officials, helpers, ouders, fans, etc., etc. zijn van harte welkom.

Tijdens het officiële programma worden de kampioenen van alle klassen, en ook de nummers twee tot en met vijf, van het afgelopen seizoen nog even in het zonnetje gezet. Het is de bedoeling om er ook na afloop van het officiële gedeelte nog een gezellige avond van te maken.

De locatie voor de kampioenshuldiging is Zalencentrum Muller aan de Paltz 7 in Beilen. De zaal is open vanaf 19.45 uur. De verwachting is dat we rond kwart over acht beginnen met de huldiging van de kleinste klassen, de rest volgt wat later op de avond.

Noordelijke coureurs presteren prima op landelijke finale
22 oktober was de landelijke DMX finale in Amersfoort. De MSV Salz had alles prima voor elkaar zodat mooi op tijd de trainingen konden beginnen. De baan was zwaar, zeer zwaar. Hiervan waren vooral de 50cc-tjes de dupe. Veel van deze toppers in de dop vielen dan helaas ook uit. Wat ook een smetje op de dag wierp was dat de tweede manches ingekort moesten worden omdat er tijd verloren ging door twee rode vlaggen; Het starthek viel al toen de narijder nog niet terug was en de tijdwaarneming nog niet klaar.
De Noordelijke coureurs deden het prima. Helaas vielen er bij valpartijen bij de start diverse slachtoffers en ook waren de diepe knippen scherprechter met valpartijen tot gevolg. Gelukkig viel het aantal blessures alleszins mee. Maar vooral door de valpartijen bij de start waren een paar potentiële Noordelijke kampioenskandidaten nagenoeg kansloos voor de eindoverwinning. Toch hebben we diverse prijzen en ook een paar kampioensbekers mee naar het noorden kunnen nemen.
Bij de 50cc kwam het hele podium, dus de eerste vijf coureurs uit district Zuid. Ook bij de 65cc kleine wielen geen Noordelijke coureurs op het podium. Maar bij de 65cc grote wielen wist David Holtkamp het kampioenschap binnen te slepen met een derde plaats in de eerste manche en een manche overwinning in de tweede. Levy Nijs en Ward Monkel werden in deze klasse respectievelijk derde en vijfde, dus in totaal drie prijzen voor Noord. Ook bij de 85cc kleine wielen stonden drie deelnemers aan de Noordelijke competitie op het podium, Stan Drees, Dirk Winder en Xander Vossebeld werden respectievelijk tweede, derde en vijfde. In de eerste manche van de 85cc grote wielen wist Troy van der Vinne de overwinning binnen te vechten. Ook in de tweede manche ging Troy goed maar door een valpartij werd hij vijfde. Met een tweede plaats in de eindrangschikking was Troy de enige Noordeling op het podium. In de MX2 Tweetakt was Ezra Veldman een goede kandidaat voor het kampioenschap. Helaas kwam hij de eerste manche bij de start ten val en waren zijn kansen nagenoeg verkeken. Ezra wist wel op te rukken naar een vierde plek maar zelfs door de tweede manche te winnen bleef hij in de eindstand steken op de derde plaats. Voor insiders misschien geen verrassing, maar veel anderen wel, Rowdy Kroon nam de eerste manche brutaal de kopstart en reed de rest van de manche netjes op de tweede plek. Ook de tweede manche reed Rowdy de hele wedstrijd op de tweede plaats. Het resultaat was een prachtige tweede plek in de eindstand. Bij de MX2 Viertakt was Tim van Houten een goede podiumkandidaat. Tim maakte dit ook waar, hij werd twee keer tweede en daarmee ook tweede in de eindstand. Even leek het erop dat Tim kampioen zou worden want door een valpartij van z'n belangrijkste opponent reed Tim lange tijd op kop in de tweede manche. Helaas kwam ook hij een kwart rondje voor de finish ten val. Ondanks dat het vrij lang duurde voor Tim weer op de motor zat wist hij toch als tweede te finishen. Bij de koningsklasse, de MX1-3, deed Bart Conen waarvoor hij gekomen was. Met twee manche overwinningen was hij overtuigend landelijk DMX kampioen. In de Veteranen klasse streden Wouter Bron en Frido Reitzema om de derde plek op het podium. De eerste manche werd Frido derde en Wouter vierde. Omdat het de tweede manche net andersom was mocht Wouter de derde prijs mee naar huis nemen.
Ook de niet genoemde Noordelijke coureurs hebben een prima wedstrijd gereden. Met z'n allen hebben we laten zien dat we ook in het Noorden kunnen crossen.


Door de duisternis bij de huldiging zijn de foto's van slechte kwaliteit. Gelukkig zijn de meeste coureurs nog wel te herkennen.
Laatst gewijzigd op: 2016-10-26 00:02:22 door: gerrit

Update landelijke finale
Aanmelden:
Aanmelden zaterdag tussen 7:30 en 8:30 uur.

Ligging:
Het motocrosscircuit msv SALZ is gelegen aan Kolonel H.L. van Royenweg 100 in Amersfoort.

Verboden te parkeren:
Parkeren op de rijbaan of berm van de Kolonel H.L. van Royenweg 100 is ten strengste verboden. De Koninklijke Marechaussee controleert en deelt flinke boetes uit bij overtredingen.

Geluid:
In verband met de vergunning zal het geluid gecontroleerd worden en zullen overtreders uit de training of wedstrijd worden gehaald. De 94 dB(A) zal strikt gehandhaafd worden, dus denk om je geluid.

Overnachten:
Overnachten op het terrein van MSV-SALZ. De kosten zijn €10,00 per voertuig en men dient dat aan te melden in de kantine. Er is geen stroom aanwezig.

Deelnemers:
De deelnemerslijsten van district Noord zijn te bekijken door hier te klikken.
De voorlopige deelnemerslijsten van de overige districten zijn hier te vinden (helemaal onderaan!).

Extra coureurs voor de finale!
Door afzeggingen zijn er op het laatste moment nog plaatsen vrijgekomen voor de landelijke DMX finale zaterdag a.s. in Amersfoort. Behalve in de MX2 Tweetakt kunnen er in alle klassen nog een paar coureurs bij. In de MX2 Tweetakt is nog plaats voor één coureur. Gezien het feit dat morgenavond de definitieve deelnemerslijsten moeten worden ingeleverd is het niet mogelijk nog coureurs telefonisch te benaderen. Aanmelden per e-mail via E-mail. Let op: de aanmelding staat open tot woensdagavond 19:00 uur en de coureurs die zich als eerste aangemeld hebben krijgen een startplaats toegewezen.

Veteranen gezocht voor de finale!
Na vele avonden bellen hebben we acht Veteranen gevonden voor de finale. Maar we hebben nog twee plaatsen toegekend gekregen dus er kunnen nog een paar bij. Omdat het te veel tijd kost om iedereen te bellen hierbij de oproep om je aan te melden mocht je zaterdag a.s. graag mee willen doen in Amersfoort. Aanmelden per e-mail via E-mail. Let op: de aanmelding staat open tot dinsdagavond 19:00 uur en de twee die zich als eerste aangemeld hebben krijgen een startplaats toegewezen.

Rijnummers, tijdschema en aanvullend reglement landelijke finale DMX Cup
De deelnemerslijst inclusief de rijnummers waarmee de coureurs moeten rijden, het tijdschema en het aanvullend reglement staan nu online (zie menu "Landelijke finale").

Einduitslag 2016 online
De uitslagen van de DMX wedstrijd op 8 oktober op Emmen zijn verwerkt in de stand. Emmen was de laatste wedstrijd van de DMX Noord competitie 2016 dus hiermee is de eindstand bekend.

Mylaps uitslagen DMX Emmen 8 oktober 2016
De uitslagen van de DMX Noord wedstrijd op Emmen op 8 oktober 2016 zijn nu geupload naar Mylaps.

Om direct naar de uitslagen te gaan kunt u kiezen voor Speedhive of Mylaps.

Niet direct naar huis, stort je in het feest gedruis!
Na afloop van de DMX wedstrijd op 8 oktober in Emmen is er nog een gezellig samenzijn in de kantine van het Motodrôme. Er zal muziek gedraaid worden, er kan iets gedronken worden en natuurlijk nagepraat over het afgelopen seizoen en voor uit kijken naar seizoen 2017. Dit zal allemaal in een ongedwongen sfeer plaats vinden.
Laatst gewijzigd op: 2016-10-07 12:51:14 door: gerrit

DMX Emmen
Zaterdag 8 oktober is de laatste wedstrijd van de DMX Noord competitie 2016 in Emmen.

De inschrijving is van 7:30 tot 8:30 uur. Aansluitend zullen de trainingen plaatsvinden.

Na afloop van de wedstrijden is er nog een gezellig samenzijn in de kantine van het Motodrôme.

DMX Emmen: N381 bij Oosterwolde dicht voor alle verkeer!
Coureurs die normaliter via de N381 van Drachten naar Emmen rijden moeten rekening houden dat ze zaterdag 8 oktober een andere route moeten kiezen. De N381 is tussen Donkerbroek en Smilde afgesloten voor alle verkeer. Voor meer informatie en omleidingsroutes zie www.n381.frl.

Startbewijs voor DMX kampioenen & eerste drie landelijke finale
Ieder district heeft al geruime tijd haar eigen District Motocross competitie, de DMX. De competities vallen onder de vlag van de KNMV maar er is een eigen reglement en ieder districtsbestuur realiseert hun eigen DMX motocross kalender. Een goede constructie voor het faciliteren van de breedtesport. Aan het eind van het seizoen kunnen de beste rijders uit ieder district zich meten met de beste rijders uit de andere districten in de DMX finale. De Motocross Commissie realiseert zich dat een verplichte promotie/degradatie regeling de doorstroom niet zal stimuleren.

Om de doorstroom van regionale competities naar de bovenliggende KNMV Motocross competities toch te stimuleren heeft de KNMV besloten om zowel de kampioenen uit de vijf DMX competities als de top 3 van de DMX finale wedstrijden een gratis KNMV Startlicentie aan te bieden.

Rijders die hiervoor in aanmerking komen maar het jaar erop toch liever DMX willen blijven rijden kunnen het aanbod afslaan, maar dienen dan wel zelf een Basis Sport Licentie voor het daarop volgende seizoen aan te schaffen.

Zaterdag 1 oktober jubileum cross AMBC Staphorst
Voor coureurs die morgen, zaterdag 1 oktober, niet deelnemen aan de training voor de DMX finale in Amersfoort en ook de clubcross van de MRTO in Vledderveen aan zich laten voorbij gaan is er de mogelijkheid om mee te doen met de jubileumcross van de AMBC Staphorst. Deze wedstrijd, die net over de grens van ons district wordt verreden, is een groots evenement waarbij, mede door de prijzenpot voor de superklasse, deelname wordt verwacht van diverse topcrossers. Maar ook voor DMX coureurs is deze wedstrijd is interessant; Niet alleen heeft men de mogelijkheid om op het tijdelijke circuit De Tippe in Staphorst te rijden maar ook is er een Holeshot award voor elke klasse. Dit houdt in dat de rijder die als koploper de eerste bocht bereikt na de start van elke manche een klein bedrag kan verdienen. Voor gedetailleerde informatie over deze wedstrijd klikt u Jubileumcross Staphorst, voor een indruk van de baan Baanindruk en voor de poster Poster.

Tussenstand na Marum
De spanning stijgt; In een paar klassen zijn de kampioenen al bekend maar in andere klassen is het nog spannend. En wie mag er naar de landelijke finale en wie valt er net buiten de boot. Waar de kampioenen nog niet bekend zijn valt de beslissing in Emmen maar omdat nu de tussenstand is bijgewerkt kan een ieder wel alvast zijn kansen inschatten.

Training voor landelijke DMX finale op circuit MSV Salz
Zaterdag 1 oktober gaat een groep coureurs uit district Noord trainen op het circuit van MSV Salz in Amersfoort, in verband met de naderende landelijke DMX finale op dit circuit. Dit is een vrije training, waarvoor gewoon op het circuit een dagpas moet worden aangeschaft. Trainer Gerrit Muller zal ook aanwezig zijn en kan op verzoek advies geven. De groep uit Noord is van plan rond half elf op het circuit aanwezig te zijn. Alle klassen zijn welkom. Voor adres, trainingstijden en overige informatie zie MSV Salz.

De DMX Noord organisatie is niet betrokken bij deze training maar juicht het initiatief wel van harte toe.

In principe mogen de eerste acht coureurs in de eindstand naar de landelijke finale. Dit betekent dat de eerste acht coureurs zeker mogen maar als er coureurs bij zijn die niet gaan wordt de volgende in de tussenstand uitgenodigd. Daarnaast is het mogelijk dat, wanneer er plekken over zijn doordat andere districten niet genoeg coureurs afvaardigen, deze open plekken worden verdeeld over de andere districten.
Laatst gewijzigd op: 2016-09-27 22:01:03 door: gerrit

Mylaps uitslagen DMX Marum 25 september 2016
De uitslagen van de DMX Noord wedstrijd op Marum op 25 september 2016 zijn nu geupload naar Mylaps.

Om direct naar de uitslagen te gaan kunt u kiezen voor Speedhive of Mylaps.

Herkansing DMX Marum
- De inschrijving is van 7:30 tot 8:30 uur. Aansluitend zullen de trainingen plaatsvinden.

Oproep aan coureurs met tickets voor de SMX
Zoals bekend is onlangs de DMX kalender aangepast. De laatste wedstrijd, op het circuit van Emmen, is verplaatst naar zaterdag 8 oktober. Een aantal coureurs hebben aangegeven dat zij, dure, kaartjes hadden gekocht voor de SMX wedstrijd op dezelfde datum in de Veltins Arena in Duitsland, en dat zij niet blij waren met deze wijziging.
Alle mogelijkheden zijn bekeken en het blijkt niet mogelijk om de wedstrijd in Emmen te verplaatsen naar een andere datum. Ook het niet laten meetellen van de wedstrijd is geen optie.
Het enige wat we kunnen doen is kijken naar de mogelijkheden in het wedstrijdschema. We geven absoluut geen garantie, maar mogelijk kan het wedstrijdschema zo aangepast worden dat de coureurs die naar de SMX willen iets eerder klaar zijn. Mocht dat lukken dan kunnen ze zowel de DMX wedstrijd rijden als op tijd in de Veltins Arena zijn.
Daarom het verzoek aan de coureurs die kaartjes voor de SMX hebben en ook de DMX wedstrijd in Emmen willen rijden om per e-mail hun naam, klasse en rijnummer door te geven. Op basis van de ontvangen gegevens kunnen we beoordelen of we de coureurs tegemoet kunnen komen of dat dat niet mogelijk is. De uiteindelijke beslissing zal relatief kort voor de wedstrijd op 8 oktober genomen worden.

Tussenstand na Veendam
De tussenstanden zijn bijgewerkt met de uitslagen van de DMX wedstrijden van zondag 18 september op Veendam.

Mylaps uitslagen DMX Veendam 18 september 2016
De uitslagen van de DMX Noord wedstrijd op Veendam op 18 september 2016 zijn nu geupload naar Mylaps.

Om direct naar de uitslagen te gaan kunt u kiezen voor Speedhive of Mylaps.

DMX Veendam
Inschrijven van 7:30 tot 8:30, graag gepast betalen en pinnen is mogelijk.
Overnachten is mogelijk én gratis.

Voor overige informatie en detaisl klikt u hier.

Wijziging DMX kalender
Het gerucht gonsde al een tijdje rond over de wijziging van de DMX kalender naar aanleiding van het niet kunnen doorgaan van de wedstrijd op Marum op zondag 4 september. Er moesten hier en daar wat dingen geregeld worden zoals het verplaatsen van clubwedstrijden maar het is nu toch echt voor elkaar:
De DMX wedstrijd op Emmen op zaterdag 24 september gaat niet door!
Marum organiseert zijn DMX zondag 25 september.
Emmen organiseert zoals gepland de afsluitende DMX Noord wedstrijd en wel op zaterdag 8 oktober. Er is hier nadrukkelijk voor een zaterdag gekozen omdat Emmen er na de wedstrijden nog een feestje van wil maken. Dus reken er niet op dat je vroeg thuis bent!

De kampioenshuldiging is ook aan de kalender toegevoegd en wel op zaterdag 12 november. Nadere informatie volgt.

Tussenstand na Vledderveen
De tussenstanden zijn bijgewerkt met de uitslagen van de DMX wedstrijden van zaterdag 10 september op Vledderveen.

Mylaps uitslagen DMX Vledderveen 10 september 2016
De uitslagen van de DMX Noord wedstrijd op Vledderveen op 10 september 2016 zijn nu geupload naar Mylaps.

Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier.

DMX Vledderveen
- De inschrijving is van 8:00 tot 9:00 uur.
- Trainingen vanaf half tien.

Einde seizoen met landelijke DMX Cup finale nadert!
Nog een paar wedstrijden en dan is het DMX Noord seizoen weer ten einde. Maar als afsluiting wordt dit jaar weer de landelijke DMX finale gehouden. Dit jaar mogen de 8 hoogst geklasseerden per klasse in ieder geval naar de finale die gehouden wordt op 22 oktober op het circuit van de MSV Salz.

Dus doe de resterende wedstrijden een poging om in het tussenklassement in de top acht te komen of te blijven om je plekje voor de landelijke DMX Cup finale veilig te stellen!

DMX Marum afgelast
Helaas hebben de MCMO en de wedstrijdleiding in overleg met een rijdersdelegatie moeten besluiten om de DMX wedstrijd op het circuit Trimunt op zondag 4 september af te gelasten. Bij aanvang van de inschrijving was het circuit al erg nat en het bleef regenen. Hierdoor was de bovenlaag van het circuit erg nat en zacht, op een relatief harde ondergrond. Omdat vooral bij de opgang van de schansen en achter de schansen de veiligheid van de coureurs in het geding kwam is besloten de wedstrijd niet door te laten gaan.

Naar een mogelijke vervangende datum wordt nog gezocht.

DMX Marum
- Het is mogelijk om te overnachten op het circuit
- De inschrijving is van 7:30 tot 8:30 uur. Aansluitend zullen de trainingen plaatsvinden.

Voor de deelnemers uit Noord-Holland, houdt rekening met de afsluiting van de Afsluitdijk!

Zondagmorgen 4 september: Afsluitdijk dicht!
De Afsluitdijk gaat in de nacht van zaterdag op zondag en zondagochtend dicht. De dijk die Noord-Holland en Friesland verbindt is vanaf 1.00 uur gesloten voor een hardloopwedstrijd, die middenin de nacht van start gaat. Om 12 uur zondagmorgen gaat de weg weer open voor verkeer.
Dit betekent voor de deelnemers aan de DMX wedstrijd, op 4 september in Marum, afkomstig uit Noord-Holland dat ze zaterdag al zullen moeten vertrekken en ergens moeten overnachten of om moeten rijden via Flevoland.

Tussenstand na Joure
De tussenstanden zijn bijgewerkt met de uitslagen van de DMX wedstrijden van zaterdag 23 juli op Joure.
Hierbij is tevens, zoals eerder aangekondigd, het tweede schrapresultaat meegenomen.

Rectificatie: schade luifel snackwagen
Het bericht met de oproep met betrekking tot de schade van de luifel van de snackwagen bleek deels gebaseerd op onvolledige of onjuiste informatie. De bestuurder is wel gestopt alleen ging men er vanuit, nota bene na overleg met omstanders en in bijzijn van de eigenaar/beheerder van de kraam dat alleen de camper schade opgelopen heeft. Vanzelfsprekend heeft daarna de bestuurder van de camper zijn weg naar huis vervolgd. Nu blijkt dat de kraam ook schade heeft opgelopen heeft de bestuurder zich gelijk gemeld en wordt de schade opgelost zoals het hoort.

Mylaps uitslagen DMX Joure 23 juli 2016
De uitslagen van de DMX Noord wedstrijd op Joure op 23 juli 2016 zijn nu geupload naar Mylaps.

Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier.

DMX Joure
Aanstaande zaterdag 23 juli opent M.C. Flying Boetoe om 07.30 uur het terrein voor de DMX.
Inschrijven is vanaf 08.00 uur tot 9:00 uur, om stipt half tien beginnen de trainingen

Overnachting is niet mogelijk!

Het inschrijfgeld bedraagt in alle klassen €20. Pinnen? Ja graag!

Basis Sportlicentie:
Bij de inschrijving moet een KNMV Basis Sportlicentie getoond worden waarop in ieder geval de discipline "Motocross" staat vermeld. Kan er geen KNMV Basis Sportlicentie worden getoond, of ontbreekt de discipline "Motocross", dan kan je niet deelnemen aan de wedstrijd. Aanvragen op de wedstrijddag is niet mogelijk.

Geluid:
Zorg dat je motor aan de geluidsnorm van 94 dB voldoet!

Tussenstand na Delfzijl
De tussenstanden zijn bijgewerkt met de uitslagen van de DMX wedstrijden van zondag 10 juli op Delfzijl.
Laatst gewijzigd op: 2016-07-10 22:49:40 door: gerrit

Mylaps uitslagen DMX Delfzijl 10 juli 2016
De uitslagen van de DMX Noord wedstrijd op Delfzijl op 10 juli 2016 zijn nu geupload naar Mylaps.

Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier.

DMX Delfzijl
- Het is mogelijk om te overnachten op het circuit
- De inschrijving van de DMX Noord wedstrijd in Delfzijl op 10 juli is van 7:30 tot 8:30 uur. Aansluitend zullen de trainingen plaatsvinden.

Let op, N33 afgesloten; Zie Onderhoudswerkzaamheden N33 Veendam - Siddeburen.
Laatst gewijzigd op: 2016-07-08 18:46:44 door: gerrit

Uitslagen 2014 toegevoegd aan archief.
De eindstand van 2014, inclusief voor de competitiedeelnemers alle behaalde punten per wedstrijd, is toegevoegd aan het archief.

Archief voor uitslagen toegevoegd.
Er is een archief voor uitslagen toegevoegd. Op dit moment betekent dit dat de uitslagen van 2015 (weer) online staan. Maar in de toekomst zal dit groeien; Sowieso zullen huidige uitslagen beschikbaar blijven maar mogelijk zullen ook oudere uitslagen weer zichtbaar worden.

Inschrijving International Dutch Supercross 2016
Motorcrossers kunnen zich inschrijven per 1 juli 2016 voor de grootste Supercross van de Benelux....
Tijdens het weekend van 28,29 en 30 oktober 2016 staat de Eurohal in Zuidbroek weer volledig in het teken van de Supercross.

Op vrijdag rijden de regionale klasses 65 cc, 85 cc, 125 cc, SX2 en SX open.
Op zaterdag en zondag rijden de startbewijshouders in de klassen 65cc, 85cc, 125cc en SX2.

Inschrijven voor alle klassen kan via www.dutchsupercross.nl.

Tussenstand na Vledderveen
De tussenstanden zijn bijgewerkt met de uitslagen van de DMX Wedstrijden van zondag 19 juni op Vledderveen.

Mylaps uitslagen DMX Vledderveen 19 juni 2016
De uitslagen van de DMX Noord wedstrijd op Vledderveen op 19 juni 2016 zijn nu geupload naar Mylaps.

Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier.
Laatst gewijzigd op: 2016-06-20 22:19:09 door: gerrit

Inschrijving DMX Vledderveen
De inschrijving van de DMX Noord wedstrijd in Vledderveen op 19 juni is van 8 tot 9 uur. Aansluitend zullen de trainingen plaatsvinden.
Laatst gewijzigd op: 2016-06-18 17:43:22 door: gerrit

RespeXt in de MX ook in Veendam
RespeXt in de MX: De KNMV heeft onlangs de campagne RespeXt ingezet. Het thema van deze campagne is bedoeld om het plezier in de sport te behouden door respect te tonen tussen de rijders onderling, het publiek en ook de officials.
Helaas waren er enkele voorvallen bij de DMX wedstrijd in Veendam die hiermee in het geheel niet strookten. Naar aanleiding hiervan heeft de wedstrijdleiding besloten een aantal coureurs bij zich te roepen om het gebeurde te bespreken en vervolgens zijn een aantal waarschuwingen en een sanctie uitgedeeld. Al deze voorvallen zijn gemeld door officials van de club en de DMX organisatie, zonder dat er sprake was van protesten van coureurs. Om het plezier in de sport en de veiligheid te waarborgen zijn we helaas genoodzaakt om op te treden.
Zie www.respectinthemx.com wat de ambassadeurs van deze campagne, Bennie Jolink en Glenn Coldenhoff, hier nog over te melden hebben

Wijziging van één naar twee schrapmanches
De nieuwe datum van de DMX op Joure heeft nogal wat commotie onder een deel van de coureurs veroorzaakt.De datum van 23 juli valt weliswaar buiten de bouwvak maar wel in de schoolvakanties.
Zoals inmiddels bekend mag worden geacht, worden ingrijpende besluiten binnen DMX Noord besloten door de stuurgroep, die bestaat uit vertegenwoordigers van alle deelnemende clubs. De clubs hebben overlegt om een oplossing te vinden en het voorstel om een extra schrapmanche toe te voegen heeft een meerderheid van stemmen behaald. Dit betekent dus dat er in seizoen 2016 geen één maar twee schrapmanches zullen worden berekend. Deze extra schrapmanche zal pas na de DMX wedstrijd op Joure worden berekend in de tussenstand!
Laatst gewijzigd op: 2016-06-15 23:32:02 door: gerrit

Aanpassing tussenstand MX2 Viertakt
Er was een foutje geslopen in de tussenstand van de MX2 Viertakt, waardoor een paar coureurs te veel punten hadden gekregen. Dit is nu hersteld.

Tussenstand na Veendam
De tussenstanden zijn bijgewerkt met de uitslagen van de DMX Wedstrijden van zondag 12 juni op Veendam.

Onjuiste of onleesbare rijnummers
Wederom zijn we tijdens de wedstrijden geconfronteerd met coureurs die onjuiste of onleesbare rijnummers op hun motor hadden. Onleesbaar vaak omdat er niet genoeg aandacht werd besteed wanneer een nummer gewijzigd/overgeplakt moest worden.
We gaan er de komende wedstrijden strenger op toezien dat de juiste nummers leesbaar op de motoren te vinden zijn en zowel voor als op de beide zijkanten.
Als je niet de moeite wilt nemen je motor van correcte leesbare nummers te voorzien moet je je afvragen of je wel de moeite wilt nemen om naar de wedstrijd te komen. Want je wordt niet meer gewaarschuwd maar loopt het risico dat je bij de training weg wordt gestuurd. En als je niet hebt getraind, mag je ook niet aan de wedstrijd meedoen.
Voorkom problemen en zorg voor correcte, leesbare nummers.

Mylaps uitslagen DMX Veendam 12 juni 2016
De uitslagen van de DMX Noord wedstrijd op Veendam op 12 juni 2016 zijn nu geupload naar Mylaps.

Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier.

DMX Veendam 12 juni 2016
De inschrijving voor de DMX wedstrijd in Veendam op 12 juni 2016 is van 7:30 tot 8:30.
Om negen uur beginnen de trainingen.

Voor aanvullende informatie klik hier.

8 juni clubwedstrijd Delfcross
Open Clubwedstijd MC Delfcross woensdag 8 juni. Op het mooie technische circuit in Delfzijl organiseert MC Delfcross haar eerste clubwedstrijd van dit seizoen. De baan wordt optimaal geprepareerd zodat het mooie wedstrijden zullen worden!
Iedereen met een geldig KNMV / MON licentie is welkom. Om tijd te besparen bij de inschrijving willen we jullie vragen om voor in te schrijven via de website van MC Delfcross, daarvoor klikt je hier. Het zou fijn zijn als je iemand mee wilt nemen die voor je kan vlaggen. De inschrijving is tussen 17.15 18.15 uur in de kantine. Tot woensdag 8 juni in Delfzijl.

Punten per wedstrijd toegevoegd aan tussenstand
De punten per wedstrijd zijn nu toegevoegd aan de tussenstanden.

Tussenstand na Emmen
De tussenstand van de DMX Noord competitie is geupdate met de uitslagen van Emmen op 8 mei 2016.

Mylaps uitslagen DMX Emmen 8 mei 2016
De uitslagen van de DMX Noord wedstrijd op Emmen op 8 mei 2016 zijn nu geupload naar Mylaps.

Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier.

DMX finale
Na intensief overleg is het gelukt om in 2016 weer een landelijke finale DMX CUP te rijden. Ook is de locatie bekend, in overleg met het bestuur van msv SALZ zal Amersfoort (Leusden) het spits afbijten.

Als datum is vastgesteld zaterdag 22 oktober 2016, de trainingen beginnen om 09.30 uur.
De eerste 8 rijders uit iedere klasse worden aan het einde van het seizoen afgevaardigd om te strijden in de finale tegen de beste 8 rijders uit de andere districten.


DMX Emmen 8 mei 2016
De inschrijving voor de DMX-wedstrijd in Emmen op zondag 8 mei is van 07:30 uur t/m 08:30 uur! Kom op tijd zodat we tijdig met de trainingen kunnen beginnen.
Aanvang training: 9 uur

Let op: zondag morgen wordt de training volgorde bepaald, deze zou iets af kunnen wijken van hetgeen gebruikelijk is!

Tussenstand 85cc grote wielen gecorrigeerd.
Door een foutje in de software klopte de tussenstand van de 85cc grote wielen niet. Troy van der Vinne was op wonderbaarlijke wijze de eerste manche dagdeelnemer waardoor hij geen punten kreeg en de rest van de deelnemers de punten van één plek beter dan waar ze op basis van hun positie recht op hadden. Dit is nu gecorrigeerd.

Tussenstand na Delfzijl
De tussenstand van de DMX Noord competitie is geupdate met de uitslagen van Delfzijl op 1 mei 2016.

Mylaps uitslagen DMX Delfzijl 1 mei 2016
De uitslagen van de DMX Noord wedstrijd op Delfzijl op 1 mei 2016 zijn nu geupload naar Mylaps.

Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier.

DMX Delfzijl 1 mei 2016
De inschrijving voor de DMX-wedstrijd in Delfzijl op zondag 1 mei is van 07:30 uur t/m 08:30 uur in de kantine!
Aanvang training: 9 uur


Tussenstand na Westerbork
De tussenstand is bijgewerkt met de uitslagen van Westerbork op 24 april 2016.

Vervangende datum DMX Joure
De MC Flying Boetoe moest op zoek naar een vervangende datum voor de DMX wedstrijd die op zaterdag 16 april moest worden afgelast in verband met de toestand van het circuit en de weersomstandigheden.
Aangezien de Boetoe niet op zondag mag organiseren als gevolg van de wet op de zondagrust kon de club niet gebruik maken van een ingeplande reserve datum. Helaas waren er niet veel beschikbare datums en daarom is gekozen voor zaterdag 23 juli, ondanks dat dit in de schoolvakanties valt.
Dus zaterdag 23 juli 2016: DMX Joure

Mylaps uitslagen DMX Westerbork 24 april 2016
De uitslagen van de DMX Noord wedstrijd op Westerbork op 24 april 2016 zijn nu geupload naar Mylaps.

Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier.

DMX Westerbork 24 april 2016
De inschrijving voor de DMX op Westerbork op zondag 24 april 2016 begint om 7:30 en eindigt om 8:30.
De training begint vervolgens om 9 uur.Overnachten kan op de camping welke aan het begin van de weg ligt naar het circuit. 1 minuut rijden vanaf ingang circuit.
Camping Aan den Esch
Walakkers 2
9434 TA Eursinge

Telefoon: 06-14867151
E-mail: aandenesch@gmail.com
www.kamperenaandenesch.nl

DMX Joure 16 April Afgelast!
Helaas hebben we vanavond moeten besluiten dat de DMX in Joure op zaterdag 16 april geen doorgang kan vinden.
Vanmiddag is de baan geïnspecteerd en toen was het op het randje. Helaas is daarna nog zoveel water gevallen dat het niet verantwoord is om de wedstrijd door te laten gaan.
In overleg wordt er gezocht naar een vervangende datum. Bericht hierover volgt zo spoedig mogelijk.
Laatst gewijzigd op: 2016-04-15 20:02:56 door: gerrit

Mylaps uitslagen DMX Makkinga 10 april 2016
Natuurlijk stonden de uitslagen al gelijk na de DMX op 10 april in Makkinga online op Mylaps.com. Maar er mankeerde nogal wat aan; De namen van diverse coureurs ontbraken of waren fout gespeld en het evenement stond bij autosport. Nu staat het evenement waar het hoort, bij motorsport en staan de namen er bij. Aan de uitslag zelf is verder niets veranderd.

Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier.
Laatst gewijzigd op: 2016-04-15 11:42:43 door: gerrit

KNMV Districtsledenvergadering
Voor alle KNMV leden woonachtig in district Noord (Drenthe, Friesland en Groningen):

Datum: maandag 18 april 2016
Locatie: Restaurant 't Witte Huis
Adres: G.W. Smitweg 20, 8435 WG Donkerbroek
Aanvang: 20:00 uur
Vergeet niet je KNMV-lidmaatschapspas mee te nemen!

Onze gastspreker is wereldkampioen Jannick de Jong. Voorafgaand daaraan zal een beknopte inleiding gehouden worden over het FreshForward- en KNMV 3.0-traject waarin Jannick kernteamlid was.
Verder zullen we afscheid nemen van toercommissaris Harm Huitema en 'formeel' vragen of er iemand interesse heeft om Harm op te volgen.

Klik hier voor de agenda en klik hier als je de notulen van vorig jaar nog een keer door wilt lezen.

DMX Makkinga: emotioneel herdenkingsmoment Carlo IJff
Voorafgaand aan de start van de MX2 Tweetakt is een minuut stilte gehouden gevolgd door een ere ronde voor Carlo IJff, de enthousiaste DMX coureur die op 9 december 2015 bij een verkeersongeluk om het leven is gekomen. Het was een zeer emotioneel moment, vooral de minuut stilte maar ook toen tijdens de ere ronde door alle MX2 Tweetakt coureur Carlo's lijflied, The show must go on, uit de speakers schalde.

DMX Makkinga 10 april 2016
Let op:
Inschrijving 65cc & 85cc 7:30 tot 8:15 uur
Inschrijving overige klassen 7:30 tot 8:30 uur

Aanvang training: 9:00 uur

Geluidsmeting:
De apparatuur voor geluidsmeting zal worden opgesteld. Wanneer er overtredingen worden vastgesteld volgen er sancties die in het uiterste geval tot diskwalificatie kunnen leiden.

Voor informatie over overnachten en parkeren klikt u hier.

Finale DMX Cup op 22 oktober 2016.
DMX Shoot-out wordt weer DMX finale

Het is gelukt om weer een landelijke DMX Cup finale te rijden in 2016.

Deze wedstrijd wordt verreden op 22 oktober op het circuit van MSV SALZ te Amersfoort.

Na de landelijke evenementen in 2014 en 2015 gaat de opzet dit jaar terug naar een afvaardiging per district op basis van de tussenstand. In de jaren dat deze opzet reeds van kracht was gingen de hoogst geklasseerden in elke klasse door naar de finale.
Hoeveel deelnemers er per klasse definitief vanuit de districten naar de finale gaan zal medio april bekend gemaakt worden.
Laatst gewijzigd op: 2016-03-24 20:31:51 door: gerrit

Basis Sport licentie Motocross verplicht!
Op 10 april is de eerste wedstrijd van de DMX Noord competitie 2016. Let op: je moet op dat moment beschikken over een Basis Sport licentie met daarop de discipline Motocross er op óf een geldige Offroad licentie. Alleen een originele licentie wordt geaccepteerd, dus geen kopie, foto op je telefoon of een e-mail van de KNMV.

Om de tijd bij het inschrijven te bekorten hierbij het verzoek om, voor die degenen die dat nog niet hebben gedaan, een kopie van je Basis Sport licentie of Offroad licentie te mailen onder vermelding van je klasse en rijnummer. Het is maar een kleine moeite dus pak je telefoon en neem een foto of scan je licentie en stuur hem per e-mail. Hiermee doe je niet alleen ons maar ook jezelf een plezier want dan kunnen we de wedstrijd tijdig beginnen. Natuurlijk moet je nog steeds je licentie kunnen tonen!

Aanpassing DMX Noord kalender 2016
Wegens organisatorische redenen heeft de MRTO Vledderveen verzocht om een kleine aanpassing in de kalender. De wedstrijd die oorspronkelijk op de kalender stond voor zaterdag 18 juni zal nu verreden worden op zondag 19 juni.

Aanpassingen reglement.
Voor 2016 is het reglement enigszins aangepast. De belangrijkste wijzigingen in het reglement zijn:

De MX Noord Cup heeft zich weer aangesloten bij de DMX.

Het inschrijfgeld is voor alle klassen verhoogd naar € 20

Inschrijving:
Er wordt gekeken naar een manier van voorinschrijving. Houdt de website en/of facebook in de gaten hoe dit zich ontwikkeld. Als er voor voorinschrijving wordt gekozen moet er vooraf worden ingeschreven. Inschrijven op de wedstrijd dag is dan niet meer mogelijk.
Bij de inschrijving moet een KNMV Basis Sportlicentie getoond worden waarop in ieder geval de discipline "Motocross" staat vermeld. Kan er geen KNMV Basis Sportlicentie worden getoond, of ontbreekt de discipline "Motocross", dan kan de coureur niet deelnemen aan de wedstrijd. Aanvragen op de wedstrijddag is niet mogelijk.

Startprocedure:
Achter het starthek mogen alleen de coureurs komen, geen helpers. Alleen bij de 50cc en 65cc mag er geholpen worden, maar slechts door één helper.
De helpers bij de 50cc en 65cc moeten zo snel mogelijk het startgedeelte verlaten en dienen de aanwijzingen van de (club)officals op te volgen.
Vóór het starthek mogen de deelnemers geen veranderingen aanbrengen.
Achter het starthek is het aan de deelnemers toegestaan om sporen te maken, mits daarbij geen gebruik wordt gemaakt van enig materiaal, gereedschap of hulp van buitenaf (Geldt ook voor de 50cc & 65cc).

Bij twijfel aan de juiste cilinderinhoud kan de wedstrijdleider (ook zonder protest) de cilinderinhoud laten controleren. De deelnemer is verplicht hieraan mee te werken. Weigert de deelnemer om aan de controle op de cilinderinhoud mee te werken dan wordt de betreffende deelnemer gediskwalificeerd voor de betreffende wedstrijddag.

De "Veteranen" klasse is omgedoopt naar "Masters". De minimum leeftijd voor deze klasse is verlaagd naar 38 jaar. Let op: deelnemers in de "Masters"-klasse die de leeftijd van 40 jaar nog niet hebben bereikt zijn uitgesloten van deelname aan de landelijke finale.
Laatst gewijzigd op: 2016-03-24 20:33:40 door: gerrit

Kalender 2016 is bekend!
De kalender van DMX Noord is bekend en gepubliceerd op deze website. klik hier om er meteen naar toe te gaan.
Laatst gewijzigd op: 2016-03-24 20:32:59 door: gerrit

MX Noord Cup wordt weer DMX Noord
Na goed overleg tussen verschillende geledingen van de KNMV en de motorclubs uit district Noord is besloten om in 2016 weer verder te gaan als DMX Noord. Hoewel er voor jullie als coureurs niet heel veel veranderd heeft deze wijziging uitsluitend voordelen.
Laatst gewijzigd op: 2016-03-24 20:33:11 door: gerrit

Vaste motorcross baan Noord-Holland
In overleg met de gemeente en provincie is besloten om de 3 motorcross clubs in Noord Holland samen te voegen tot één nieuwe stichting: "Stichting Noord Hollandse Geluid Sporten Phoenix". Hierdoor ontstond een sterke partner in de onderhandelingen en is er ook 1 aanspreekpunt voor de motorsport. In deze stichting zijn 3 zelfstandige clubs opgegaan. Te weten Niedorper Motorclub, Motorcross Club Den Helder en de club MAC Alkmaar. De uit de fusie ontstane nieuwe stichting gaat de nieuwe Motorsportlocatie in Noord-Holland exploiteren.
Met ingang van 30-12-2015 heeft de motorsport in Noord Holland een nieuwe, professionele website. Er is achter de schermen enorm veel werk verricht en het is nu van het grootste belang dat ze kunnen aantonen dat er behoefte is aan een crossbaan.
De stichting wil de gemeente Hollands Kroon en de Provincie een juiste indicatie geven over het aantal motorsportliefhebbers welke gebruik willen maken van de beoogde motorsportfaciliteit op de locatie NC10. En ze zijn zich bewust van het feit dat, "de gelegenheid de sporter maakt" met andere woorden dat het aantal rijders zal toenemen als er daadwerkelijk een baan is.
Ook voor de berekening van de benodigde openingsuren is de behoeftepeiling van groot belang. Hiervoor is een enquête en inschrijfformulier ontworpen, dit is te vinden op www.mc-nh.nl. Als dit door zo veel mogelijk motorsportliefhebbers wordt ingevuld kan de stichting hun wensen beter onderbouwen. Het geeft zowel de stichting als de Gemeente Hollands Kroon en de Provincie Noord Holland een goed inzicht in de behoeftes van de motorsport in Noord Holland.
De stichting wil jullie dus allemaal vragen om de enquête in te vullen en zo veel mogelijk te delen via Social Media. Ze rekenen op de medewerking van allen die de motorsport in Noord Holland een warm hart toedragen.
Voor meer informatie en het inschrijf en enquêteformulier zie de website: www.mc-nh.nl.