Logo DMX Noord

Informatie DMX 50cc Marum
Zoals bij de kalender staat vermeld, kan de informatie voor de DMX 50cc wedstrijden die bij clubwedstrijden worden verreden, verkregen worden bij de betreffende club. Maar omdat er over de DMX 50cc wedstrijd op 28 mei in Marum toch enige verwarring blijkt te bestaan ook hier even een berichtje.

Voor de clubwedstrijd kan niet meer worden ingeschreven, maar de DMX 50cc kan dat op de wedstrijddag tussen 8:00 en 8:45 uur doen. Zij hoeven dus niet voor in te schrijven.

Voor het wedstrijdschema, klik hier.
Let op: Dit wedstrijdschema is indicatief, er kunnen geen rechten aan worden ontleent.

Uitslagen DMX Emmen
Zondag 21 mei was de toestand van het circuit van Emmen gelukkig een stuk beter dan op de oorspronkelijke datum van 2 april. Toen kon je er zwemmen, nu stoof het. Verdere ingredienten als wederom mooi weer en veel coureurs stonden garant voor een mooie dag.

De uitslagen van deze DMX wedstrijd zijn beschikbaar op Speedhive en de tussenstand is bijgewerkt. Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier.

Informatie en tijdschema Emmen
Alleen coureurs die vooraf hebben ingeschreven kunnen meedoen. Je hoeft je op de wedstrijddag zelf niet meer aan te melden maar wel te zorgen dat je op tijd in het parc ferme bent voor de training. De trainingen starten om 9:00 uur.

Bij de 85c trainen de kleine en grote wielen apart. Voor de wedstrijd gaan de 30 tijdsnelsten van de 85cc grote wielen naar de A-groep, de rest gaat naar de B-groep, die samen rijdt met de 85cc kleine wielen.
De 125cc rijden in twee groepen. De 40 tijdsnelsten van de beide trainingsgroepen komen in de A-groep. De rest komt in de B-groep.

Alle klassen rijden een tijdtraining; het oprijden voor de tijdtraining gaat op tussenstand. Bij de 125cc zitten de coureurs die het hoogst in de tussenstand staan in groep 2.

Voor het wedstrijdschema, klik hier.
Let op: Dit wedstrijdschema is indicatief, er kunnen geen rechten aan worden ontleent.

Laatste dag inschrijving DMX Emmen ingegaan!
De laatste dag van de inschrijving voor de DMX in Emmen is ingegaan. Inschrijven is alleen nog mogelijk op vrijdag 19 mei 2023. Zaterdag of de wedstrijddag op zondag is inschrijven niet meer mogelijk!

Even voor de duidelijkheid, de coureurs die hadden ingeschreven voor de DMX in Emmen op de oorspronkelijke datum, 2 april 2023, moeten gewoon opnieuw inschrijven!

DMX 50cc: 21 mei 2023?
Zoals de meesten van jullie natuurlijk al hadden gezien, er stond nog steeds geen locatie en organiserende club achter de DMX 50cc wedstrijd op 21 mei. Deze wedstrijd zal dan ook niet op deze datum plaatsvinden. Dit omdat het tevens een reserve datum was voor de andere klassen en deze reserve datum is ingevuld. Er wordt nog wel naar een vervangende datum gezocht, maar gezien de volle wedstrijdkalenders bij de clubs is het nog niet zeker of dat ook gaat lukken.

DMX 50cc Delfzijl afgelast
De MC Delfcross had er alles aan gedaan om een prachtige crossdag mogelijk te maken. De vrijwilligers hadden alles in orde gemaakt en het circuit lag er prima bij. Tot een enorme hoosbui de baan in een modderpoel veranderde. De wedstrijd kan dan helaas ook niet doorgaan. Naar een vervangende datum wordt gezocht.
Het betaalde inschrijfgeld wordt teruggestort. Mochten we een vervangende datum kunnen vinden dan zal dat natuurlijk op tijd worden gepubliceerd en moet er opnieuw voor deze wedstrijd worden ingeschreven.

Uitslagen DMX 50cc Emmen
Deze keer niet in het weekend, maar op een woensdagavond. Op 3 mei 2023 was de minibaan van de MSV Motodrome in Emmen het strijdtoneel voor de DMX 50cc.
De uitslagen van deze DMX 50cc wedstrijd zijn nu gepubliceerd op Speedhive en vanzelfsprekend is ook de tussenstand aangepast. Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier.

Reserve datum ingevuld: 21 mei MSV Motodrome Emmen
Nu we in het voor seizoen alleen de wedstrijd in Emmen af hebben moeten gelasten kunnen we de reserve datum invullen. De wedstrijd op 21 mei zal worden verreden op het circuit van de MSV Motodrome in Emmen. Er kan vanaf nu ook voor deze wedstrijd worden ingeschreven.

Uitslagen DMX Makkinga
Zondag 30 april 2023, een memorabele dag op de Prikkedam; Ontzettend veel deelnemers, prachtig weer, prachtige wedstrijden, maar helaas ook valpartijen met geblesseerde coureurs.

De uitslagen van deze DMX wedstrijd zijn beschikbaar op Speedhive en de tussenstand is bijgewerkt. Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier.
Laatst gewijzigd op: 2023-04-30 22:53:15 door: gerrit

Informatie en tijdschema Makkinga
Alleen coureurs die vooraf hebben ingeschreven kunnen meedoen. Je hoeft je op de wedstrijddag zelf niet meer aan te melden maar wel te zorgen dat je op tijd in het parc ferme bent voor de training. De trainingen starten 9:00 uur.

De 250cc rijden in drie groepen. De 40 tijdsnelsten van de drie trainingsgroepen komen in de A-groep. De veertig die daarna het snelst zijn komen in de B-groep en de rest komt in de C-groep.

Alle klassen rijden een tijdtraining; het oprijden voor de tijdtraining gaat op tussenstand. Bij de 250cc zitten de coureurs die het hoogst in de tussenstand staan in groep 3.

Houdt er rekening mee dat de geluidsproductie van je motor gecontroleerd gaat worden!

Voor het wedstrijdschema, klik hier.
Let op: Dit wedstrijdschema is indicatief, er kunnen geen rechten aan worden ontleent.
Laatst gewijzigd op: 2023-04-29 10:36:30 door: gerrit

Clubwedstrijd MC Delfcross 7 mei 2023
Zondag 7 mei rijdt de DMX 50cc op het mooie circuit van MC Delfcross tijdens een clubwedstrijd. Dus niet alleen de DMX 50cc rijden daar, alle klassen komen aan bod, Hobby, Dames, Veteranen, 65cc, 85cc, 125cc, 250cc en 500cc. Na 6 jaar wordt het circuit weer andersom gereden dus voor het gevoel een hele nieuwe baan waar je op rijdt. Meedoen aan deze clubwedstrijd kan een mooie voorbereiding zijn voor de DMX op 2 juli.

Wil je meedoen schrijf je dan voor vrijdag 5 mei 17:00 uur in via MC Delfcross.

Laatste dag inschrijving DMX Makkinga ingegaan!
De laatste dag van de inschrijving voor de DMX in Makkinga is ingegaan. Inschrijven is alleen nog mogelijk op vrijdag 28 april 2023. Zaterdag of de wedstrijddag op zondag is inschrijven niet meer mogelijk!

Verplichte geluidsmeting DMX Prikkedam
Zoals bekend staan veel vergunningen van crossbanen onder druk in verband met het geluid en helaas is MSV de Prikkedam daar een van. Daarom zal elke motor die zondag 30 april deelneemt aan de DMX in Makkinga onderworpen worden aan een verplichte geluidsmeting. Deze geluidsmeting zal worden uitgevoerd volgens het Geluidsreglement Noppensport 2023. Coureurs van wie de motor voor het aanvang van de training te veel geluid produceert kunnen helaas niet meedoen aan de DMX. Vanzelfsprekend krijg je de kans om het geluidsniveau naar beneden te brengen en opnieuw te keuren, maar dat kan alleen als je op tijd naar de geluidskeuring komt.

Coureurs die de geluidsmeting weigeren worden geadviseerd om niet in te schrijven voor de DMX in Makkinga of als ze dat al gedaan hebben hun inschrijving te annuleren. Dat laatste kan door een e-mail te sturen naar gerrit@dmxnoord.nl, onder vermelding van klasse, rijnummer en licentienummer.

Inschrijving DMX 50cc Emmen 3 mei 2023
Woensdagavond 3 mei is de volgende DMX 50cc wedstrijd op het circuit van de MSV Motodrome in Emmen. Voor deze wedstrijd kan er t/m maandag 1 mei worden ingeschreven via e-mail. Zodra het wedstrijdschema bekend is ontvangen de ingeschreven deelnemers dat via de mail.

Inschrijving DMX 50cc Delfzijl
Deelnemers DMX 50 cc opgelet! De inschrijving voor de wedstrijd van zondag 7 mei is nu geopend via MC Delfcross.
Let op, zodra het wedstrijdschema bekend is wordt deze gepubliceerd op de MC Delfcross website, MC Delfcross Facebook en MC Delfcross Instagram.

Tussenstand 85cc grote wielen weer online
De problemen met de tussenstand van de 85cc grote wielen zijn opgelost, daarom staat ook deze stand weer online.

Uitslagen DMX 50cc Emmen
Het was zeker niet grappig, dat de DMX 50cc wedstrijd op 1 april 2023 was afgelast. Maar gelukkig hadden we op zaterdag 22 april een herkansing. Gelukkig konden de coureurs van de DMX 50cc nu wel met elkaar de strijd aan gaan.
De uitslagen van deze DMX 50cc wedstrijd zijn gepubliceerd op Speedhive. Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier. Ook zijn de uitslagen nu verwerkt in de tussenstand.

Tussenstand 85cc grote wielen offline
In verband met een database probleempje is de tussenstand van de 85cc grote wielen offline gehaald. Een deelnemer in de kop van het klassement wordt ten onrechte als dagdeelnemer aangemerkt wat een vertekent beeld geeft. We proberen dit zo snel mogelijk op te lossen.

Nabeschouwing Texel
De eerste wedstrijd van seizoen 2023 is weer achter de rug. En dan voor het eerst in de geschiedenis een DMX Noord wedstrijd op het circuit van Texel. Het was een wedstrijd over twee dagen wat gezien het aantal deelnemers van ver boven de 300 coureurs een uitkomst was.
Een eerste wedstrijd van het seizoen is altijd hectisch en hoewel iedereen zijn uiterste best doet is het simpelweg uitgesloten dat alles perfect verloopt. Ook nu waren er een paar zaken die we als verbeterpunten meenemen naar de volgende wedstrijden.

Helaas waren er ook een aantal valpartijen waarbij coureurs geblesseerd zijn geraakt. Voor degenen die nog in de lappenmand zitten, beterschap!

Wedstrijd indeling
Door het grote aantal deelnemers en het relatief korte circuit hebben we concessies moeten doen qua wedstrijd indeling. Bijvoorbeeld een B-groep van de 85cc grote wielen bij de 85cc kleine wielen en een B-groep van de Dames bij de Masters. Voor beide partijen niet echt ideaal maar we hadden geen andere keus. Het goede nieuws is dat we verwachten dat dit de rest van het seizoen niet meer nodig zal zijn omdat de meeste circuits meer coureurs per sessie aankunnen.
Het waren lange dagen, vooral omdat de 125cc en 250cc in drie groepen moesten rijden, door de noodzakelijke medische inzet en op zondag door een stroomuitval. Gelukkig heeft dit laatste niet al te veel tijd gekost omdat de MAB-club Texel over een back-up batterij beschikt.

Veiligheid:
We hebben geconstateerd dat niet iedereen de regels op het gebied van veiligheid naleefde, zo waren er coureurs, ondanks de kou, met blote armen of blote rug reden. Juist in verband met de kou hadden diverse coureurs een trui aan, op zich geen probleem, maar als er een capuchon op zit moet die wel in het shirt gestopt worden om te voorkomen dat de coureur bij een valpartij gewurgd wordt. En lang haar moet in de helm of het shirt om te voorkomen dat de coureur gescalpeerd wordt. Ook viel het op dat er coureurs die het niet te nauw nemen met veilige crosskleding/uitrusting in het algemeen. Een volgende keer kun je zomaar geweigerd of uit de wedstrijd gehaald worden.
Een ander dingetje waren de blokjes bij de start. Deze zijn simpelweg niet toegestaan op de voorste startrij(en) om te voorkomen dat achterop komende coureurs er overheen stuiteren. De regel geldt voor iedereen op de eerste startrij(en) ongeacht of er iemand achter je staat, dus heb je beslist startblokjes nodig, dan zal je op de achterste startrij moeten gaan staan.

Reglementair:
Er zijn in Texel een paar sancties uitgedeeld voor het afsnijden van de baan. Hier was wat discussie over dus zijn de gevallen voorgelegd aan de specialisten en de conclusie was eenduidig: Het leverde voordeel op dus verboden en daarmee de sancties terecht.
Nog even een herinnering: hulp achter het starthek mag uitsluitend t/m 65cc, daarboven moeten de coureurs zich zelf redden en blijven de begeleiders in het parc ferme.
En het spoortjes trappen voor het starthek is al heel lang verboden.

Algemeen:
Op elke motor moeten aan de voorkant en beide zijkanten duidelijk leesbaar het rijnummer zijn aangebracht. Dus voldoende groot, duidelijke cijfers en contrasterende kleuren. De tijdwaarneming heeft dit nog (ondanks dat er met transponders wordt gereden) maar ook de vlaggenisten, EHBO en wedstrijdleiding.

Startlicentiehouder
Startlicentiehouders, ongeacht de motorsport discipline en ongeacht de sportbond, zijn uitgesloten van deelname aan de DMX. Nu was er het vermoeden dat bij de 65cc een MON startlicentiehouder meedeed. Dit is onderzocht en het bleek dat dit niet het geval was.
Bij de KNMV mogen basissportlicentiehouders met een wildcard meedoen aan Cup en ONK wedstrijden. MON trainingsbewijshouders mogen, in het geval van jeugd deelnemen aan maximaal 3 bondswedstrijden, inclusief de wedstrijd van de club via wie het trainingsbewijs is verstrekt en vanaf 15 jaar in de Vrije Klasse.
Dit brengt dus deelname aan de DMX niet in gevaar.

Uitslagen
De uitslagen stonden al geruime tijd op Speedhive (klik hier zaterdag of zondag) maar nu zijn ook de tussenstanden bijgewerkt. Omdat er nog maar 1 wedstrijd is gereden zou de tussenstand logischerwijs gelijk aan de uitslag van de wedstrijden op Texel moeten zijn. Maar omdat er gerekend wordt met de scrapmanches ziet het er soms een beetje raar uit. Dit wordt na de tweede wedstrijd automatisch gecorrigeerd.
Laatst gewijzigd op: 2023-04-21 21:33:17 door: gerrit

Reserve datum 21 mei 2023
Het is zeker dat we op 21 mei 2023 een DMX Noord wedstrijd hebben. Wat nog niet 100% zeker is, is op welk circuit we gaan rijden.
Als alles goed gaat en we 30 april gewoon op Makkinga kunnen rijden dan zijn we op 21 mei te gast bij MSV Motodrome in Emmen. Maar als 30 april in het water valt is nog niet bekend waar we op 21 mei gaan rijden. Dit zou dan of Emmen of Makkinga zijn. Dit weten we dus pas zeker na 30 april en de inschrijving voor de wedstrijd op de 21ste zal dan ook pas begin mei starten.

Informatie en tijdschema DMX Texel (zondag)
Alleen coureurs die vooraf hebben ingeschreven kunnen meedoen. Je hoeft je op de wedstrijddag zelf niet meer aan te melden maar wel te zorgen dat je op tijd in het parc ferme bent voor de training. De trainingen starten 10:30 uur.

Alle klassen rijden een tijdtraining; het oprijden voor de tijdtraining gaat op rijnummer, van laag naar hoog.

Let op: de volgorde is aangepast. In plaats van dat de Masters als laatste rijden, rijden ze vlak na de Dames. De reden hiervoor is dat de B-groep van de Dames bij de Masters rijden.
De Dames trainen in 1 groep. Na de tijdtraining gaan de 30 tijdsnelsten naar de A-groep. De rest komt in de B-groep, die de wedstrijd rijdt samen met de Masters.

De 250cc rijden in drie groepen. De 30 tijdsnelsten van de drie trainingsgroepen komen in de A-groep. De dertig die daarna het snelst zijn komen in de B-groep en de rest komt in de C-groep.

Voor het wedstrijdschema, klik hier.
Let op: Dit wedstrijdschema is indicatief, er kunnen geen rechten aan worden ontleent.

Informatie en tijdschema DMX Texel (zaterdag)
Alleen coureurs die vooraf hebben ingeschreven kunnen meedoen. Je hoeft je op de wedstrijddag zelf niet meer aan te melden maar wel te zorgen dat je op tijd in het parc ferme bent voor de training. De trainingen starten 10:30 uur.

Alle klassen rijden een tijdtraining; het oprijden voor de tijdtraining gaat op rijnummer, van laag naar hoog.

De 85cc grote wielen traint in 1 groep. Na de tijdtraining gaan de 30 tijdsnelsten naar de A-groep. De rest komt in de B-groep, die de wedstrijd rijdt samen met de 85cc kleine wielen.

De 125cc rijden in drie groepen. De 30 tijdsnelsten van de drie trainingsgroepen komen in de A-groep. De dertig die daarna het snelst zijn komen in de B-groep en de rest komt in de C-groep.

Voor het wedstrijdschema, klik hier.
Let op: Dit wedstrijdschema is indicatief, er kunnen geen rechten aan worden ontleent.

Let op: training Texel zaterdag 15 minuten eerder!
In verband met het aantal inschrijvingen en de druk die daardoor op het wedstrijdschema ontstaat is besloten om zaterdag een kwartier eerder te beginnen met de trainingen. Dus de trainingen beginnen zaterdag niet om 10:45 uur maar om 10:30 uur.
Laatst gewijzigd op: 2023-04-14 12:35:31 door: gerrit

Laatste dag inschrijving DMX Texel zondag ingegaan
De laatste dag van de inschrijving voor de zondag van de DMX op Texel is ingegaan. Inschrijven is alleen nog mogelijk op vrijdag 14 april 2023. Zaterdag of de wedstrijddag (zondag) is inschrijven niet meer mogelijk!

Helpers 50cc en 65cc
Achter het starthek mogen alleen de coureurs komen, geen helpers. Alleen bij de 50cc en 65cc mag er geholpen worden, maar slechts door 1 helper.
De helpers bij de 50cc en 65cc moeten zo snel mogelijk het startgedeelte verlaten en dienen de aanwijzingen van de (club)officals op te volgen.

Voor de 50cc en 65cc:
Om als helper achter het starthek toegelaten te worden, moet er vooraf een hesje gehaald worden in de kantine. Per coureur wordt er slechts 1 hesje verstrekt.

Voor overige bepalingen, zie het DMX Noord reglement.

Laatste dag inschrijving DMX Texel zaterdag ingegaan
De laatste dag van de inschrijving voor de zaterdag van de DMX op Texel is ingegaan. Inschrijven is alleen nog mogelijk op donderdag 13 april 2023. Vrijdag of de wedstrijddag (zaterdag) is inschrijven niet meer mogelijk!

Extra bericht: Overnachten Texel
Als aanvulling op voorgaande berichtgeving; Het overnachten bij de DMX Noord wedstrijd op Texel moet vooraf geboekt en betaald worden. Dit kan op de MAB Club Texel website met de volgende link: aanmelden overnachten.

Via deze pagina kun je kiezen voor een of twee nachten, kies alleen twee nachten als je voor beide wedstrijddagen coureurs in je kampeerunit hebt, anders zal je gewoon moeten vertrekken. In dat geval wordt het te veel betaalde bedrag niet gerestitueerd.

Informatie DMX Texel
Op 15 en 16 april wordt er voor het eerst een DMX Noord wedstrijd georganiseerd op het circuit van MAB Club Texel. Om alles in goede banen te leiden zijn de volgende regels en afspraken van kracht.

Overnachten:
 • Overnachten is mogelijk, maar alleen de nacht voorafgaand aan de wedstrijd.
 • Voor coureurs die zaterdag hun wedstrijd rijden is er dus alleen de mogelijkheid om vrijdagnacht te overnachten.
 • Coureurs die op de zondag in actie komen mogen zaterdagnacht blijven slapen.
 • Alleen als in eenzelfde kampeereenheid zowel coureur(s) voor de zaterdag als voor de zondag verblijven, mag u blijven staan.
 • Ter controle ontvangt u van de organisatie een sticker die op uw voertuig geplakt wordt.
 • Op zowel vrijdag als zaterdag is de toegang tot het circuit van 18:00 uur tot 21:15 uur.
 • Voor 18:00 uur geen toegang mogelijk en na 21:15 uur kan het terrein niet meer verlaten worden.

  Faciliteiten:
 • De kantine is vrijdag en zaterdagavond geopend tot 22:30 uur.
 • Douches zijn geopend van 18.00 tot 22:00 uur, toiletten blijven ook hierna nog beschikbaar.
 • Op het terrein zijn Dixies geplaatst.

  Overige:
 • De trainingen beginnen 10:45 uur, als u niet overnacht neem dan uiterlijk de boot van 09:30 uur uit Den Helder. U kunt vooraf uw ticket bestellen op www.teso.nl.
 • Het is verboden om met (elektrische) pitbikes/ steppen te rijden

  DMX 50cc
 • Het is de intentie dat de DMX 50cc gewoon op het normale circuit rijdt.
 • Maar het kan zijn dat de wedstrijdleider, mocht de conditie van de baan daar aanleiding tot geven, besluit uit te wijken naar de minibaan.
 • Laatst gewijzigd op: 2023-04-11 18:40:45 door: gerrit

  DMX Emmen afgelast!
  Waar we al een beetje bang voor waren, de DMX die in Emmen gepland stond op zondag 2 april is helaas afgelast. De reden is duidelijk. Of deze wedstrijd op een reserve datum zal worden ingehaald is nog niet bekend.

  DMX 50cc Emmen afgelast!
  De kleinste coureurs zouden de spits afbijten in Emmen op zaterdag 1 april, maar dat gaat helaas niet lukken. Door de aanhoudende regen laat de toestand van de baan een veilige en sportieve wedstrijd niet toe. Daarom is deze wedstrijd verplaatst naar zaterdag 22 april.

  Laatste dag inschrijving DMX Emmen ingegaan
  De laatste dag van de inschrijving voor de DMX in Emmen is ingegaan. Inschrijven is alleen nog mogelijk op vrijdag 31 maart 2023. Zaterdag of de wedstrijddag op zondag is inschrijven niet meer mogelijk!

  N.B. Natuurlijk hangt het door gaan van de wedstrijd af de hoeveelheid regen die al dan niet komt. Mocht de wedstrijd ondanks alle inspanningen van de vrijwilligers niet door kunnen gaan dan wordt het inschrijfgeld vanzelfsprekend teruggestort.
  Laatst gewijzigd op: 2023-03-31 12:12:08 door: root

  Inschrijving wedstrijden DMX Noord seizoen 2023 geopend
  Lees onderstaande goed door, zeker als je nieuw bent bij DMX Noord of wanneer je het simpelweg niet meer precies weet:
 • Zorg dat je tijdig bent aangemeld voor de DMX Noord competitie. Ben je nog niet aangemeld, wacht dan niet tot de laatste dag van de inschrijving. Het verwerken kan wel even duren waardoor je mogelijk niet kunt inschrijven voor de wedstrijd.
 • Inschrijven kan niet op de dag van de wedstrijd, maar uitsluitend vooraf en digitaal!
 • Inschrijven is mogelijk tot de vrijdagavond voor de wedstrijd bij wedstrijden op zondag, tot de donderdagavond bij wedstrijden op zaterdag.
 • Daarna is de inschrijving gesloten,
 • Bij het inschrijven moet ook gelijk betaald worden.
 • Klik op "Inschrijven wedstrijden" in het menu, lees de regels en start je inschrijving.


 • Je kunt voor alle wedstrijden van het seizoen inschrijven, dus zorg dat je de juiste wedstrijd kiest!
 • Je kunt alleen inschrijven voor de klassen die volgens de kalender aan een wedstrijd meedoen.
 • Als je voor meerdere klassen bent aangemeld, zorg dan dat je de juiste klasse kiest.

 • Heb je het (juiste) transponder nummer doorgegeven?
  Niet alle coureurs hebben hun transpondernummer doorgegeven en sommige zijn vergeten een wijziging door te geven. Het rijden met transponder is verplicht, zonder transponder kun je niet meedoen aan de DMX wedstrijden. En is je transponder nummer niet bekend bij de tijdwaarneming dan kan het zijn dat je niet in de uitslag van tijdtraining of wedstrijd voor komt. Dus heb je nog geen transpondernummer doorgegeven of is je transpondernummer gewijzigd, geef dit dan door via een mail naar gerrit@dmxnoord.nl.

  Vrijwilligers gevraagd: Tijdwaarneming
  De DMX Noord wedstrijden worden georganiseerd door een combinatie van de deelnemende clubs en de DMX organisatie. De DMX organisatie verzorgt de aanmeldingen voor de competitie, de inschrijvingen voor de wedstrijden, de wedstrijdleiding en de tijdwaarneming. Voor deze tijdwaarneming zijn we naarstig op zoek naar versterking.
  Herken je jezelf in het onderstaande?
  • Wil je deel uit maken van een leuk team?
  • Heb je enige affiniteit met computers?
  • Beschik je over een flinke dosis verantwoordelijkheidsgevoel?
  • Wil je de motocross van dichtbij meemaken maar hoef je niet beslist in de modder te staan?
  Meld je dan aan!
  Natuurlijk is het ook mogelijk om tijdens een wedstrijd een kijkje te komen nemen of een dag mee te lopen, om te ervaren of het wat voor je is.
  Vanzelfsprekend wordt je niet zo maar voor de leeuwen gegooid maar krijg je een training on the job.

  Zonder tijdwaarneming, geen wedstrijden!

  Wijziging datum DMX 50cc Westerbork
  Nadat was gebleken dat de datum van de wedstrijd voor de DMX 50cc op het circuit van Westerbork misschien niet zo handig gekozen was, is er een poll geweest onder de ouders van de coureurs. Omdat alle ouders die hebben gereageerd aangaven of voor een wijziging van de datum zijn of er geen bezwaar tegen te hebben, is in overleg met zowel MSV Motordrenthe als MSV Motodrome besloten om deze wedstrijd te verplaatsen. De nieuwe datum voor de DMX 50cc wedstrijd op het circuit de Weidestukken in Westerbork is zaterdag 15 juli 2023.

  De MSV Motodrome zal met de aanvangstijd van hun huldiging van het clubkampioenschap 50cc rekening houden met de eindtijd van de DMX 50cc wedstrijd op Westerbork.

  DMX 50cc Westerbork
  De datum voor de DMX 50cc in Westerbork heeft nogal wat stof op doen waaien. Op zich wel toepasselijk bij motocross, maar in dit geval wel minder wenselijk. Er is nog de mogelijkheid om naar een andere datum uit te wijken. Alle ouders/begeleiders van de DMX 50cc coureurs hebben hier een email over gekregen. Na het weekend wordt een definitieve beslissing genomen, dus wacht niet te lang met antwoorden.

  Nog een update DMX 50cc kalender: 22 april Westerbork
  En al weer een update van de DMX 50cc kalender. April wordt een drukke maand, op zaterdag 22 april is er een DMX 50cc wedstrijd op het circuit "De Weidestukken" van MSV Motordrenthe in Westerbork.

  Geen 1 april grap: Wedstrijd DMX 50cc toegevoegd
  Er is een wedstrijd toegevoegd aan de DMX 50cc kalender; Op zaterdag 1 april is er een DMX 50cc wedstrijd op het circuit van Emmen. Het dringende verzoek is om uiterlijk woensdag 29 maart in te schrijven via motodromeemmen-minibaan@hotmail.com.

  Landelijke DMX finale 2023
  Zoals bekend is er dit seizoen, ondanks veel inspanning om dit toch mogelijk te maken, in district Zuid helaas geen DMX competitie; Dat heeft ook impact op de landelijke finale. Volgens de planning zou de landelijke finale in district Zuid zijn, maar nu vind hij plaats in Noord en wel op zaterdag 7 oktober in Delfzijl. En omdat er maar twee districten meedoen mogen er meer coureurs per district deelnemen om toch een acceptabel deelnemersaantal te krijgen.
  Opmerkingen:
 • De finale is weer op 1 dag.
 • De 50cc en 65cc kleine wielen rijden bij elkaar.
 • De 65cc grote wielen en 85cc kleine wielen rijden bij elkaar.
 • Vanzelfsprekend worden deze klassen wel afzonderlijk geklasseerd en gehuldigd.
 • Zowel district Midden als Noord mogen in alle klassen 20 coureurs afvaardigen, behalve in bovenstaande klassen, daar zijn het er 10.

 • DMX 50cc kalender
  Het DMX seizoen 2023 nadert met rasse schreden, maar een DMX 50cc kalender was er nog niet. Dit heeft er alles mee te maken dat de DMX 50cc een deel van zijn wedstrijden bij clubwedstrijden rijdt en dus eerst de clubkalenders bekend moeten zijn. Ook nu zijn nog niet alle clubwedstrijden bepaald, maar we vonden het niet langer verantwoord om te wachten met de kalender van onze kleinste coureurs.
  Dus de DMX 50cc kalender staat nu op de site (Kalender DMX 50cc Noord 2023), maar het kan zijn dat er nog 1 of 2 wedstrijden worden toegevoegd. Ook is er nog een wedstrijd, die op 21 mei, onder voorbehoud.

  DMX Noord kalender 2023 aangepast!
  De inkt van de DMX Noord kalender 2023 is nog maar nauwelijks droog of we hebben al de eerste aanpassing. Gelukkig is het maar een kleintje, zondag 21 mei is toegevoegd als reserve datum.

  Vrijdag 20 januari eindigt de gereserveerde periode!
  De laatste week van de periode waarin de rijnummers gereserveerd zijn is ingegaan. Vanaf zaterdag 21 januari zijn de rijnummers vrij beschikbaar voor alle coureurs, dus wil je niet achter het net vissen, wacht dan niet te lang.
  Wanneer je nog gebruik wilt maken van de voorkeursregeling, zorg dan dat je aanmelding uiterlijk 20 januari 2023 middernacht binnen is. Compleet ingevuld en met een Basis Sportlicentie Motocross 2023, want anders loop je de kans dat de aanmelding wordt afgewezen en kan er iemand anders met je nummer van door gaan!

  Alle coureurs die zich hebben aangemeld, maar nog niet gecontroleerd hebben dat hun aanmelding is geaccepteerd, worden aangeraden dat op korte termijn te doen. Je kunt dit controleren door op de deelnemerslijst op de website te kijken.
  • Staat je naam op de lijst zonder iets er achter, dan is alles goed gegaan.
  • Is je naam verdwenen, dan zul je een nieuwe poging moeten doen. Advies: zorg dat je nu alles goed doet!
  • Heb je meer dan 24 uur geleden aangemeld, en er staat nog steeds "In aanvraag" achter je naam dan is er iets aan de hand. Je hebt een mail gehad over wat je moet doen. Heb je deze niet gezien, neem dan zelf per mail contact op of probeer gewoon opnieuw aan te melden.

  Enduro rijden en toch DMX?
  Regelmatig krijgen we de vraag of het mogelijk is om Enduro's te rijden en toch aan de DMX competitie mee te doen. Het antwoord hierop is "Ja, maar....".
 • Je kunt beide rijden, maar niet als je een Enduro startbewijs hebt; Ook niet voor de Hobby klasse.
 • Maar wanneer je een Off Road licentie hebt en een Basis Sportlicentie Motocross mag het wel.
 • Met een Off Road licentie kun je aan alle enduro's meedoen, in de Offroad c.q. Dagstart klasse.
 • En vervolgens mag je aan de DMX competitie meedoen met je Basis sportlicentie Motocross.

  Aanvullende opmerkingen:
 • Bij de DMX, dus tijdens de training en manches, moet de kentekenplaat verwijderd zijn.
 • En de koplamp moet afgeplakt zijn om te voorkomen dat er bij een valpartij of botsing scherpe fragmenten glas vrijkomen.
 • Laatst gewijzigd op: 2023-01-13 23:26:39 door: root

  DMX Noord kalender 2023
  De coureurs van de DMX 50cc moeten nog even wachten, aangezien ze de meeste wedstrijden bij clubwedstrijden rijden. De data van deze clubwedstrijden zijn simpelweg nog niet bekend. De DMX 50cc komt ook drie keer in actie bij min of meer reguliere DMX wedstrijden en dan met name als de clubs de wedstrijd hebben verdeeld over een weekend. Zo rijden ze op 15 april op Texel, 10 juni op Rutten en 8 juli op Joure.

  Voor alle overige klassen is de DMX Noord wedstrijd kalender2023 wel al bekend, inclusief de klassen die thuis blijven en de wedstrijdvolgorde.

  Sorry voor het ongemak; Onderhoud
  Net als een crossmotor heeft ook de computerapparatuur onderhoud nodig om alles feilloos en veilig te laten werken. Daarom vindt er donderdag 12 januari 2023 onderhoud aan de servers plaats. We zullen ons uiterste best doen om dit met zo weinig mogelijk overlast te laten verlopen, maar kunnen niet uitsluiten dat de website voor enige tijd onbereikbaar is.

  Het advies is dan ook:
 • Meldt je op deze donderdagavond tussen 20:00 en 01:00 niet aan voor de DMX Noord competitie 2023.
 • Krijg je de melding dat de www.dmxnoord.nl onbereikbaar is, probeer het enige tijd later nog een keer.
 • Laatst gewijzigd op: 2023-01-07 10:44:49 door: gerrit