Logo DMX Noord

DMX 50cc kalender 2018
De DMX 50cc kalender is bekend. Er staan acht wedstrijden op de kalender plus natuurlijk de landelijke finale op 7 oktober in Heerde. Klik hier om meteen naar de kalender te gaan.

Helaas zijn de wedstrijden geconcentreerd vóór de zomervakantie, maar we zijn afhankelijk van de clubwedstrijden van de verschillende clubs. Een kleine wijziging kunnen we niet volledig uitsluiten, mocht dat het geval zijn dan zal dit tijdig worden gecommuniceerd.

Klasse indeling & cc's.
Er blijkt wat onduidelijkheid te zijn over de toegestane cc's binnen de verschillende klassen.

Dames klasse:
Bij introductie van de Dames klasse is gekozen door de meerderheid van de clubs om te starten bij 125cc. Oorspronkelijk was echter in het reglement opgenomen de omschrijving die in het KNMV motocross staat voor de 125cc, nl. "t/m 125cc". In het reglement is dit al snel gewijzigd in "125cc" maar in het nieuwsbericht stond nog steeds "t/m 125cc". Voor de duidelijkheid is vandaag ook dit nieuwsbericht aangepast.

250cc & 500cc:
De toegestane cilinder inhouden voor deze klassen zijn "t/m 250cc" en "t/m 500cc". Dus in de 250cc mogen ook motoren starten van minder dan 250cc, bijvoorbeeld 125cc, maar niet meer dan 250cc. Hetzelfde geldt voor de 500cc, hierin mogen alle motoren starten met maximaal 500cc, dus o.a. 125cc, 250cc twee- en viertakt, 450cc en 500cc.
Wel zijn in beide klassen de leeftijdsgrenzen van toepassing, 250cc vanaf 15 jaar en 500cc vanaf 16 jaar.

Voor alle duidelijkheid:

Klasse   van   t/m    
50cc   40cc   50cc   uitsluitend tweetakt
65cc kleine wielen   50cc   65cc   uitsluitend tweetakt
65cc grote wielen   50cc   65cc   uitsluitend tweetakt
85cc kleine wielen   70cc   85cc   uitsluitend tweetakt
85cc grote wielen   70cc   85cc   uitsluitend tweetakt
Dames   125cc   500cc   tweetakt (125cc en hoger) & viertakt (175cc en hoger) / afhankelijk van leeftijd coureur
125cc   90cc   125cc   uitsluitend tweetakt
250cc   n.v.t.   250cc   tweetakt & viertakt
500cc   n.v.t.   500cc   tweetakt & viertakt
Masters   n.v.t.   n.v.t.   tweetakt & viertakt

Nieuwe indeling districten.
Eind 2017 is er overleg geweest tussen de diverse DMX-coördinatoren over de verdeling van de diverse districten. Om verschillende redenen is besloten om een nieuwe verdeling van de DMX districten te maken. Voor district Noord veranderd niet zo veel; Het noordelijke deel van Noord-Holland, boven het Noordzeekanaal, hoort vanaf seizoen 2018 bij DMX Noord. Maar velen hadden dat gevoel al lang.
Het enige verschil is dat coureurs uit Noord-Holland Noord nu niet meer lid van een club in district Noord hoeven te zijn om in dit district voor de competitie mee te mogen doen. Willen coureurs uit Noord-Holland Noord bij DMX Midden blijven uitkomen dan zullen die nu wel lid moeten zijn van een club in dit district.

Voor de rest van het districten geldt:
-DMX West houdt op te bestaan, de provincie Zeeland hoort nu bij DMX Zuid en de provincie Zuid-Holland wordt DMX Midden.
-Er is besloten om de gecombineerde DMX Midden/Oost competities samen te laten gaan onder de naam DMX Midden.

Er bestaat nog steeds de mogelijkheid voor rijders om buiten regionaal aan een DMX-competitie deel te nemen, voorwaarde is dan dat de coureur volwaardig rijdend lid is van een club uit het DMX-district waar hij/zij actief wil zijn.

Er zijn vanaf dit seizoen dus drie districten waar er een DMX competitie wordt georganiseerd: Noord, Midden en ZuidDames klasse toegevoegd en body protector verplicht!
Tijdens de stuurgroep vergadering op 15 januari zijn twee belangrijke wijzigingen doorgevoerd:

*Een body protector is voor alle coureurs verplicht. Dit is een wijziging die voortkomt uit de internationale regelgeving die gevolgd wordt door de KNMV en dus ook door de DMX!

*Er is een dames klasse toegevoegd:
• Deelnemers in de Dames klasse dienen van het vrouwelijk geslacht te zijn.
• Dames mogen in de Dames klasse deelnemen, maar ook in de reguliere klassen.
• De Dames klasse is geen landelijke klasse, dus deelnemers in de Dames klasse kunnen niet naar de landelijke DMX finale.
• De Dames klasse wordt in principe ingedeeld bij een start van een andere klasse en rijdt dus niet apart maar wordt wel apart geklasseerd.
•Motorkeuze:
vanaf 13 jaar, 125cc tweetakt.
vanaf 15 jaar, t/m 250cc twee- of viertakt.
vanaf 16 jaar, t/m 500cc twee- of viertakt.
Laatst gewijzigd op: 2018-01-28 14:28:36 door: gerrit

Inschrijving open voor iedereen!
De inschrijving is nu geopend voor iedereen. Klik in het menu op "Aanmelden" en lees de tekst goed door. Vervolgens klik je op "U kunt hier het formulier downloaden", vult het formulier volledig in en stuurt het samen met een kopie van de basis sport licentie op. Het adres staat onder aan het aanmeldingsformulier en is anders dan voorgaande jaren!

Kalender 2018 bekend (met uitzondering van de DMX 50cc)
De kalender voor alle klassen, behalve de DMX 50cc, is bekend. De kalender voor de DMX 50cc volgt later.

Laatste week met gereserveerde rijnummers gaat in!
Vanaf 15 januari is de inschrijving vrij voor iedereen. Rijnummers zijn dan niet meer gereserveerd. Wil je nog gebruik maken van de voorkeursregeling, zorg dan dat je inschrijving uiterlijk 14 januari bij Lummie is. Compleet ingevuld en met een kopie basis sport licentie!